04.10.2022

Gouden armband van gedragen bloedkoraal

Je hebt bloedkoraal in een kastje liggen vanuit een erfenis verkregen en hebt steeds geen idee wat je hiermee wilt doen. Het is eigenlijk niet helemaal jouw smaak. Echter is de herinnering aan die dierbare persoon die het altijd heeft gedragen heel belangrijk voor je en wil je deze graag levend houden.
De kleur van bloedkoraal spreekt je enorm aan, alleen niet als snoer met allemaal dezelfde kralen op een rij. Het zou mooier zijn als er meer variatie in het ontwerp zou zitten, waardoor het beter bij jou als persoon past en je het ook kunt dragen.

Bloedkoraal

Bloedkoraal is een opake steen. dat wil zeggen dat het niet licht doorlatend is. Daarnaast is het een vettige steen. Hij kan wat mat overkomen nadat hij lang is gedragen en nu al geruime tijd in een doosje ligt te wachten op wat voor moois we ermee kunnen maken.

Bloedkoraal heeft een oranje rode kleur. Dit is 1 van de 3 edelstenen die de rode kleur in zich heeft. Rood komt überhaupt niet heel erg veel voor in de natuur. En dat zie je natuurlijk ook terug bij edelstenen. 

Bloedkoraal is inmiddels beschermd. Het is dan ook niet toegestaan nog bloedkoraal uit de zee te vissen. Om deze reden zie je bloedkoraal nog wel veel bij erfenissen, maar zal je in de winkels niet veel bloedkoraal meer tegenkomen. Al hebben handelaren dit écht nog wel in huis. Wellicht is dit direct ook de tegenbeweging, waarbij we allemaal veel meer rekening gaan houden met de natuur.

Bijzonder mooie kleur

Rood associëren wij met liefde, met passie of met doorzettingsvermogen. Doortastendheid, aandacht waarbij je alert moet blijven. Denk maar eens aan een stoplicht. Juist om deze reden zou het een heel juiste keuze zijn om van een erfenis met bloedkoraal een prachtig nieuw sieraad te dragen. Zodra je hem als hanger of collier om je hals hangt, zal je reactie krijgen. Vragen naar de steen en eventueel naar het prachtige sieraad.

Duurzaamheid

Ook wij zijn met duurzaamheid bezig. Maar dat is zó normaal, dat we hier eigenlijk altijd te weinig over vertellen. In een volgende blog zal ik jullie meenemen in bijvoorbeeld ons duurzaam design en vervaardigingsproces.

Het hergebruiken van edelstenen, zoals hier met bloedkoraal, is al een heel goed voorbeeld.