Prijs c.q. kosten sieraad laten maken

||43||
arrow arrow

Welke prijs betaal je en wat zijn de kosten zodra je een specifiek sieraad wilt laten maken of repareren.

Deze vraag komt erg vaak voorbij. En hoewel wij begrijpen dat het jammer is je tijd te stoppen in het bedenken van een sieraad, zodra je nog geen idee hebt of je het wel kunt betalen, is het voor ons net zo lastig om dat te zeggen.

In deze blog ga ik proberen hier wat duidelijkheid in te geven. Ook zal ik een vlog maken over dit onderwerp. Ik ga ervan uit dat dit al een heleboel vragen weg neemt. De vlog ga ik maken doordat wij staan voor persoonlijke aandacht. Een sieraad heeft veelal een emotionele lading. Ik kan dit aan de hand van alle verhalen, welke ik de afgelopen 21 jaar hebt mogen aanhoren alleen maar beamen. En ik weet zeker dat ik nog steeds niet alle verhalen heb gehad. Wow, wat vind ik dat prachtig. Ik wordt daarom ook altijd zo blij als mensen geroerd worden, zodra wij het uiteindelijke sieraad mogen overhandigen. En het meest bijzondere van het totaal is, dat het geld er dan volledig niet meer toe doet. Dat is men op dat moment eigenlijk al helemaal vergeten. Toch grappig, dat vrijwel iedere keer als mensen vragen of wij iets kunnen vervaardigen, dat toch bijna de 1e vraag is, die wij krijgen.

Reparaties van sieraden; prijs

Een (paar prijsvoorbeelden van een) sieraad laten repareren: 

- een gouden damesring vergroten vanaf  € 78,75
- een gouden herenring vergroten vanaf € 90,-
- gouden gourmette of venetiaans collier solderen vanaf € 26,50
- Trouwring op maat stuiken of oprekken (tot één maat, zonder soldeernaad of edelstenen) € 39,- 

Vermaken van eigen materiaal; prijs

U heeft nog gouden sieraden thuis liggen en wil er graag iets anders van laten maken;

misschien heeft u het geërfd of met een warme hand gekregen;

Om hierbij een prijs te berekenen, wordt er gekeken naar het uiteindelijke ontwerp. Doordat er vanuit het ontwerp bekeken kan worden welke werkzaamheden er aan te pas zouden komen. Een sieraad maken vergt veel verschillende disciplines. Veelal is dat nog steeds erg onduidelijk. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waardoor het een gemakkelijke vraag lijkt, maar het dat niet is.

Mocht er genoeg materiaal zijn, kunnen we stellen dat de prijs begint bij een € 550,-

Nieuw te vervaardigen trouwringen; prijs

Trouw-, relatie- of partner ringen zijn voor het leven samen. Veelal wordt dit op verschillende manieren bekeken.

  1. Als onderdeel van het huwelijk.
  2. Om een symbool van liefde samen te dragen, elkaar te laten zien dat je verbonden bent met hart en liefde
  3. Of als bezegeling van de liefde. Nooit eerder zo ervaren en meegemaakt. Deze liefde is niet te overtreffen en verdiend een bijzonder symbool. Hierin wordt echt het mooiste ontwerp uit jullie verhaal gehaald.

Ook de ringen zullen passen bij elk van deze gelegenheid:

- 1 paar zilveren basis trouwringen vanaf € 500,- per paar
- 1 paar gouden basis trouwringen vanaf € 1.000,- per paar
- 1 paar gouden handgemaakte exclusieve trouwringen vanaf € 2.500,- per paar

Unieke verlovingsring; prijs

Je wilt hem of haar ten huwelijk vragen. Dat doe je dan natuurlijk met een sieraad waar geen nee tegen te zeggen valt. Wat voor sieraad dat gaat zijn, is voor iedereen anders. Er zijn verschillen in materiaal soort, gewicht, wel of geen edelstenen en/of diamant.  

In dit geval is het volledig niet aan te geven wat de kosten voor de ring zouden worden. Qua prijzen valt het waarschijnlijk al op te maken uit andere prijzen in deze blog. Daarnaast is het mogelijk, dat u eventueel zelf met een richtlijn komt. Wij kunnen dan iets ontwerpen, wat in de lijn der verwachting ligt.

Gouden hanger als houder voor eigen edelsteen of andere talisman; prijs

Dit kan alles betreffen, een edelsteen uit de ringen van oma, opa, vader of moeder. Een schelp, steen van een strand of herinnering aan een vakantie of dierbare plek. Je wilt dit bij je dragen en ziet dit graag om de hals. Dicht bij het hart.  Dit sieraad is te vervaardigen in ook weer allerlei verschillende materialen: Platina, Goud, zilver of titanium.

Prijzen van dit soort sieraden zijn ook weer erg verschillend. Je kunt het volgende wel stellen;

- Zilveren hanger vanaf € 100,-
- Gouden hanger vanaf € 250,-
- Platina hanger vanaf € 500,-
- Titanium hanger vanaf € 200,-

In persoonlijk gesprek meer informatie

Wij zijn van mening dat u veel waarde hecht aan een sieraad, het is immers tijdens dierbare momenten in het leven, dat je echt een sieraad wilt laten maken. Juist om deze reden delen wij graag veel informatie en doen dit dan ook in een persoonlijk gesprek. Mocht u naar één van onze locaties komen, zullen wij 1,5 uur van onze tijd voor u inplannen. Nog zonder dat wij weten of het uiteindelijk wel een akkoord wordt. Zó belangrijk vinden wij het dat u de juiste informatie en het meest passende ontwerp ontvangt. Dit kan op 3 locaties;

Haarlem (Flagshipstore Sieraad Laten Maken)
Nieuwerkerk aan den Ijssel (locatie Sieraad Laten Maken Zuid-Holland)
Oisterwijk (locatie Brabant)

Plan hier uw GRATIS online kennismakingsgesprek

Online kennismakingsgesprek

Mocht dit om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, dan plannen wij graag met u een Zoom of Video WhattsApp gesprek in. Wij zullen dan ook sieraden erbij kunnen pakken en u te woord staan. Van daaruit gaan wij in het gesprek bekijken, hoe wij u het beste kunnen voorzien van alle antwoorden op uw vragen.

We kunnen in een fysiek en persoonlijk ontwerpgesprek een volledig op uw wensen, persoonlijkheid en verhaal gebasseerd ontwerp maken. U krijgt hiervoor alle ruimte om uw verhaal te vertellen. Wij leren u als het ware een beetje kennen om zo tot het meest passende sieraad te komen. 

Als laatste is het mogelijk een offerte per mail voor u te maken. Deze offerte via mail of online persoonlijk ontwerp gesprek, vragen wij € 47,- voor, welke u bij akkoord van het sieraad weer in mindering gebracht krijgt op het uiteindelijke sieraad. Kies nu uw favoriete locatie en goudsmid voor uw afspraak.

Locatie en boeken van persoonlijk ontwerpgesprek voor een sieraad

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required