Scheiding afsluiten met vermaakte trouwring

||43||
arrow arrow

Dat ze wilde scheiden nadat haar man verliefd werd op zijn collega, was voor Loes duidelijk. Ze was in het begin vooral heel kwaad en smeet haar trouwring in een grote doos, samen met de rest van haar ‘pijnlijke’ spullen.


Ik red het ook alleen

Toen Loes 4 jaar later bij haar nieuwe liefde introk en voor de verhuizing haar spullen uitzocht, werd ze met haar spullen uit een ‘vorig leven’ geconfronteerd. Ze vond het fijn om te ervaren dat haar boze gevoel had plaatsgemaakt voor mooie herinneringen. Loes: “Ik schiet nog steeds vol als ik denk aan de periode van de scheiding. Het was de meest heftige periode uit mijn leven, maar ik zie nu de mooie momenten die ik met mijn ex heb gedeeld. Bovendien heb ik de afgelopen jaren een hoop geleerd, vooral over mezelf. Inmiddels kan ik zeggen dat mijn scheiding me een rijker mens heeft gemaakt. Ik ben gelukkiger en sta steviger in mijn schoenen. Ik weet dat ik het ook alleen red.”

Met die gedachte vond Loes het tijd voor een afsluiting van een moeilijke periode. Van haar trouwring en een aantal sieraden die ze vanuit een erfenis had gekregen maar nooit droeg, wilde ze een nieuw sieraad laten maken die symbool staat voor de persoon die ze nu is.

Trouwring laten vermaken

Loes: “Op de lege plek om mijn ringvinger heb ik inmiddels een nieuwe ring die ik van mijn huidige vriend kreeg. Ik wilde daarom graag iets anders dan een ring van mijn ex-trouwring laten maken. Daarnaast moest het een subtiel sieraad worden, omdat ik het dagelijks wil dragen. Zo past het bij iedere outfit en word ik continu herinnerd aan mijn nieuwe ik.

Het was best een zoektocht naar een goudsmid of sieraadontwerpster die mij genoeg vertrouwen gaf om mijn verhaal te vertellen. Bij het atelier ‘Sieraad Laten Maken’ door Marijke Mul viel gelukkig alles op z’n plek. In een fijn gesprek luisterde Marijke aandachtig en stelde goede vragen. Al pratend schetste ze het ontwerp; een zilveren armband met bijzondere edelstenen die staan voor het verwezenlijken van dromen.”

Trots op nieuwe ik

Bij het ophalen van de armband was Loes nog even geëmotioneerd, maar dat was tot nog toe de laatste traan die ze vanwege haar scheiding heeft gelaten. “Wanneer ik naar het sieraad om mijn pols kijk, ben ik vooral heel trots. Trots op hoe sterk ik uit de scheiding ben gekomen en trots op hoe gelukkig ik nu weer ben.”

Reacties

Anoniem 24 September 2018

Ik zou graag de mogelijkheden willen onderzoeken voor het vermaken van de trouwringen van mijn toekomstige ex man en mijzelf tot een mooi sieraad voor onze dochters. Waardoor wij hen laten weten dat wij er altijd voor hen zullen zijn en als maatjes altijd in liefde voor onze kinderen verbonden zullen blijven.

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required