Portfolio

Na ruim 20 jaar is Marijke Mul in meerdere families een fenomeen. Zij heeft allerlei sieraden mogen ontwerpen, vervaardigen, repareren en adviezen mogen geven. Zij benadrukt hierbij dat ze het heeft 'mogen' doen. Met gepaste trots en heel "down to earth" bekijkt ze iedere opdracht op zichzelf staand. 

Waar Marijke met veel plezier en trots op terug kijkt zijn de volgende sieraden:

  • een zilveren rammelaar als geboorte geschenk aan Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bij de geboorte van Prinses Catharina-Amalia
  • een zilveren CD hoes om door een vader in de grond te begraven, waar zijn zoon met een helikopter ter aarde is gestort. (verongelukt)
  • een hanger met een traan van een paard met die informatie dat paarden niet huilen.
  • reeds heel veel trouwringen voor veelal mensen hun 2e huwelijk
  • een tweede leven geven aan de sieraden van ouders of grootouders
bekijk

Persoonlijk gesprek

U kunt een bijzonder ontwerp voor een persoonlijk sieraad laten maken. Hierbij kunt u denken aan een ring, armband, ketting, hanger of een paar oorbellen. Om het ontwerp op uw wensen af te stemmen wordt een intake gesprek met u afgesproken. Dit gesprek maakt het mogelijk uw persoonlijke verhaal en uw emotie om te zetten in een exclusief ontwerp, uw persoonlijke sieraad.

Luisteren is het allerbelangrijkste in het 1e persoonlijke gesprek met onze klant. Alleen dan kunnen wij tot het meest persoonlijke sieraad komen. Uw verhaal is hierdoor enorm belangrijk. Wij zijn geïnteresseerd en kunnen uw verhaal op deze manier als geen ander vertalen naar uw persoonlijke juweel. Veelal merken wij dat het gesprek ook als verwerking gezien zou kunnen worden op belangrijke en emotionele momenten in uw leven. Heeft u een dierbare verloren of een heel mooi feest en de toekomst te vieren, dan vertalen wij dit graag door het gesprek naar een sieraad en maken wij uw emotie draagbaar.

Voorbeelden persoonlijk sieraad

Van trouwring tot assieraad

Een sieraad met een persoonlijke emotionele waarde draag je het liefst iedere dag. Een trouwring herinnert je bijvoorbeeld dagelijks aan jullie mooie trouwdag en liefde voor elkaar en een assieraad herinnert je aan een overledene die je heel dierbaar is. Maar ook de geboorte van een kind of het overwinnen van een moeilijke periode kunnen een mooie aanleiding zijn om een sieraad te laten maken dat je herinnert aan mooie momenten, levenslessen en gevoelens. 

Omdat je dergelijke sieraden het liefst dagelijks draagt, moeten ze vooral mooi zijn en lekker zitten. Daarnaast is het heel belangrijk dat een sieraad volledig past bij wie je bent. 

In een advies en ontwerpgesprek bespreken we de mogelijkheden om tot jouw ideale sieraad te komen. Hierbij een kleine greep uit door ons gemaakte trouwringen.

Voorbeelden

Schets en idee

Tijdens het persoonlijk gesprek gebeurt het dikwijls dat er al direct een ontwerp uitkomt. Dit wordt direct op papier geschetst. Zo kan u binnen 1,5 uur ook direct een ontwerp voor het perfecte sieraad voor u hebben liggen. De schets zal ook ingekleurd worden om het met het materiaal te verduidelijken. U krijgt uitleg bij de tekening. Er zullen andere sieraden, materialen en edelstenen bij worden gepakt om ook het technische gedeelte van het sieraad met u door te spreken. Zo vormt u een beeld bij de schets en het uiteindelijke persoonlijk voor u vervaardigde sieraad. Tegelijkertijd wordt hier bepaald welke grootte het best bij uw hand, pols of hals past. 

Alle rechten over het ontwerp blijven voorbehouden aan Goudsmid Marijke Mul.

Bekijk

Digitaal ontwerp

Soms is het lastig om het al echt voor je te zien. Op dat moment kunnen wij kiezen eerst een digitaal ontwerp te maken. Hierdoor zal een nieuw sieraad ineens ontstaan en komt u een stap dichterbij uw eindresultaat.

Ook kan het een onderdeel van het productie proces zijn. Door de nieuwe technieken, zoals digitaal ontwerp zijn sommige sieraden ineens veel eerder haalbaar dan dat wij deze sieraden volledig met onze handen zouden moeten maken.  Verfijning komt eerder tot zijn recht en ook hol kunnen veel meer dingen worden gerealiseerd. Het digitaal ontwerp, wordt dan een onderdeel van het productie proces.

Alle rechten over het ontwerp blijven voorbehouden aan Goudsmid Marijke Mul.

Bekijk

Productie sieraad

Productie van de sieraden gebeurd grotendeels bij ons in het atelier. De goudsmeden zitten achter in de winkel in het atelier te werken. Het atelier is zichtbaar gevestigd in de winkel en is groot genoeg om een groot aantal sieraden te kunnen produceren. Alle apparatuur is binnen handbereik en onze goudsmeden leggen u tussendoor graag uit waar ze mee bezig zijn. 

Wanneer er sprake is van een repeterende elementen, zoals een schakel, wordt er een mal gemaakt waarna deze geprint wordt kunststof. Door de schakels meerdere malen vanuit 1 mal te gieten, zullen ze allemaal vrijwel gelijk zijn. 3D schetsen maken het productieproces bij het vervaardigen van sieraden welke repeterende onderdelen bevatten een stuk eenvoudiger. Denk hierbij aan schakels van een armband, collier of ketting. Zo krijgen alle elementen van het sieraad exact dezelfde vorm. Zodra de schakels geschuurd en gepolijst zijn, kunnen ze aan elkaar worden bevestigd. Zo ontstaat er een armband, collier of ketting. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele en de nieuwste technieken.

Nazorg sieraden

Sieraden verdienen alle aandacht! Niet alleen tijdens de vervaardiging, maar zeker ook daarna.

Wij raden u dan ook aan jaarlijks bij ons langs te komen om uw sieraden onderhoud te verlenen. Wij controleren de zettingen van de stenen in de sieraden en polijsten de sieraden voor u. Als u zo rond het einde van het jaar komt, kunt u weer stralende de feestdagen tegemoet.

Ook is het bij ons mogelijk de sieraden voor uw vakantie te brengen, zodat ze veilig liggen en wij tijdens uw vakantie de tijd hebben om ze weer helemaal goed draagbaar te maken.