Persoonlijk gesprek

U kunt vrijblijvend een bijzonder ontwerp voor een persoonlijk sieraad laten maken. Denk hierbij aan een ontwerp voor een ring, armband, ketting, hanger of een paar oorbellen. 

Om het ontwerp op uw wensen af te stemmen gaan we uitgebreid met u in gesprek. Tijdens dit gesprek stellen wij een aantal vragen om u beter te leren kennen. Ook horen we graag uw eigen ideeën en voorkeuren voor een ontwerp. Gaandeweg het gesprek schetsen we een ontwerp dat u (of degene waarvoor het sieraad is bestemd) op het lijf is geschreven. Uiteraard mag u ook met meerdere personen langskomen. 

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om langs te komen of ver weg woont, doen wij ook videogesprekken via WhatsApp of Skype.

Tijdens deze Corona pandemie zijn wij gestart met VideoCall gesprekken. Heel effectief. Deze afspraken kunt u via onderstaande link boeken.

Maak afspraak

Schets en prijs

Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, wordt direct op papier geschetst. Uiteraard geven we uitleg bij de schets, maar we kleuren het ook in om zo het materiaal te verduidelijken en u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven. Om het technische gedeelte van het sieraad duidelijk te maken, laten we dikwijls andere sieraden, materialen en edelstenen zien als voorbeeld. Zo krijgt u een compleet beeld bij de schets van het uiteindelijke persoonlijke sieraad. 

Ook bepalen we tijdens het ontwerpen ook welke maat het best bij uw hand, pols, oor of hals past.

In veel gevallen wordt gelijk een prijsberekening gemaakt aan de hand van het ontwerp. Soms moeten we nog iets uitzoeken voor het ontwerp en in dat geval geven we naderhand de prijsopgave door. 

Uiteraard mag u altijd even nadenken voordat u akkoord geeft voor de productie van het ontwerp.

Voorbeeldschetsen

Digitaal ontwerp

Soms is het lastig om een sieraad, ondanks de schets, al echt voor je te zien. Op dat moment kunnen wij kiezen om eerst een digitaal ontwerp te maken. Hiermee is het sieraadontwerp vaak ook in 3D te bewonderen en krijgt u een beter beeld.

Ook kan een digitaal ontwerp een onderdeel van het productieproces zijn. Door dergelijke nieuwe technieken zijn sommige sieraden ineens veel beter te maken dan wanneer wij deze sieraden volledig met de hand zouden moeten maken. Verfijning komt bijvoorbeeld eerder tot z'n recht en ook holle ontwerpen zijn eenvoudiger te realiseren. 

Bekijk

Productie sieraad

De productie van onze sieraden vindt grotendeels in ons open atelier plaats. Bent u geïnteresseerd in het maakproces? Kijk gerust mee met onze goudsmeden. Ze leggen u graag uit hoe de productie van een sieraad werkt. 

We maken zowel gebruik van traditionele als vernieuwende technieken om tot de beste kwaliteit sieraden te komen. Het liefst maken we een sieraad compleet in ons eigen atelier, want dat scheelt tijd en geld, maar sommige klussen besteden we, ten behoeve van het sieraad, liever uit. Het zetten van edelstenen is bijvoorbeeld een vak apart, wat we liever door de gespecialiseerde zetter laten doen. 

Onze goudsmeden zijn niet alleen echte vakmensen, maar ook vakgekken. Ze hebben een passie voor hun eeuwenoude ambacht en dat is te merken aan de kwaliteit van onze sieraden. Daarnaast gebruiken we alleen de meest hoogwaardige materialen, waardoor onze sieraden, bij het juiste onderhoud, meer dan een leven lang meegaan.

Nazorg sieraden

Sieraden verdienen alle aandacht! Niet alleen tijdens de vervaardiging, maar zeker ook daarna.

Wij raden u dan ook aan jaarlijks bij ons langs te komen om uw sieraden een onderhoudsbeurt te geven. Wij controleren de zettingen van edelstenen en diamanten en polijsten het edelmetaal. Zo lijkt uw sieraad weer als nieuw. Daarnaast voorkomt goed onderhoud slijtage op langere termijn. 

Ook is het mogelijk uw sieraden voor uw vakantie bij ons langs te brengen, zodat ze veilig in onze kluis liggen en wij tijdens uw vakantie de tijd hebben om ze weer als nieuw te laten glimmen.

Vieren, Verwerken en Verbinden

Oprichter van Sieraad Laten Maken en goudsmid/sieraadontwerpster Marijke Mul ontwerpt en maakt sieraden naar aanleiding van bijzondere momenten, (levens)verhalen en emoties. Zij en goudsmeden uit haar team gaan voor het ideale sieraadontwerp uitgebreid met u in gesprek. Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, symboliseert meestal één of meer van de volgende drie thema's:
- 1. Vieren (geboortediplomajubileumverjaardag);
- 2. Verwerken (overlijdenscheidenziektekinderwens); 
- 3. Verbinden (verloven/trouwenrelatie/partnersfamilie/gezinvriendschapzakenrelaties).
Onder het thema 'Vieren' vallen feestelijke momenten zoals geboorte, diploma halen, verjaardagen, jubilea en herstel na ziekte. Onder 'Verwerken' vallen gebeurtenissen en emoties die komen kijken bij overlijden, scheiden en ziekte. Het thema 'Verbinden' vertaalt momenten en emoties van een huwelijk, vriendschap, samenwonen of familieband naar een tastbaar sieraad.
Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijke momenten, gebeurtenissen en emoties die je vast kunt leggen in een sieraad. Maak vrijblijvend een afspraak om uw persoonlijke ontwerp te laten maken.

Bekijk ons portfolio per thema