Persoonlijk gesprek

Bij Sieraad Laten Maken kunt u een bijzonder ontwerp voor een persoonlijk sieraad laten maken en uitvoeren. Een ring, armband, ketting, hanger, een paar oorbellen, of misschien zelfs een zilveren rammelaar: alles is mogelijk. 

Om het ontwerp zo persoonlijk mogelijk te maken, gaan wij uitgebreid met u in gesprek.  Om u beter te leren kennen, maar vooral om het verhaal en de onderliggende emoties van u te horen. Wellicht heeft u zelf al ideeën. Gedurende het gesprek schetsen wij een ontwerp dat u op het lijf is geschreven. 

De ontwerpgesprekken op onze locaties in Haarlem, Nieuwerkerk aan de IJssel en Oisterwijk zijn bij voorkeur op afspraak. Mocht u niet bij ons langs kunnen komen, dan heeft de ervaring geleerd dat videobellen een prima alternatief is. 

Maak een afspraak

Schets en prijs

Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, wordt direct voor u op papier geschetst. Door het in te kleuren, verduidelijken wij het materiaal en krijgt u een indruk van het effect. Ook laten wij u indien nodig andere sieraden, materialen en edelstenen als voorbeeld zien. Alles is erop gericht u een zo compleet mogelijk beeld van het ontwerp te schetsen. Uiteraard bepalen we ook welke maat / formaat het beste past bij uw hand, pols, oor of hals. 

In veel gevallen wordt aan het einde van het ontwerpgesprek al een prijsberekening gemaakt. Soms moeten we nog iets uitzoeken, en krijgt u de prijsopgave achteraf. Uiteraard is de offerte geheel vrijblijvend en kunt u er rustig over nadenken, voordat u akkoord geeft op de productie van uw unieke, persoonlijke sieraad. 

boek een ontwerpgesprek

Digitaal ontwerp

Soms is het lastig om een sieraad, ondanks de schets, al echt voor je te zien. We kunnen er dan voor kiezen om eerst een digitaal ontwerp in 3D te maken. 

Een digitaal ontwerp kan ook nodig zijn voor het productieproces zijn. Bijvoorbeeld als er van één ontwerp meerdere stuks gemaakt moeten worden. De sieraden worden dan nog steeds met de hand door onze ambachtelijke goudsmeden vervaardigt, maar zullen allemaal identiek zijn. Verfijning komt bijvoorbeeld eerder tot z'n recht en ook holle ontwerpen zijn eenvoudiger te realiseren. 

Voorbeelden digitale schetsen

Productie sieraad

De productie van onze sieraden vindt plaats in onze ateliers in Haarlem, Nieuwerkerk aan de IJssel en Oisterwijk. Bent u geïnteresseerd in het maakproces? Onze goudsmeden leggen u graag uit hoe de productie van uw persoonlijke sieraad tot stand komt. 

We gebruiken zowel oude, ambachtelijke als moderne technieken om tot de beste kwaliteit sieraden te komen. Het liefst maken we een sieraad van A tot Z zelf in onze ateliers. Maar soms loont het een deel van het productieproces uit te besteden, bijvoorbeeld het zetten van edelstenen is een vak apart, dat we door een gespecialiseerde zetter laten doen. 

Onze goudsmeden zijn echte vakmensen met passie voor hun eeuwenoude ambacht. En dat merk je aan de kwaliteit van onze sieraden. Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen, waardoor onze sieraden, bij het juiste onderhoud, meer dan een leven lang meegaan.

Atelier Haarlem, Nieuwerkerk aan de IJssel, Oisterwijk

Nazorg sieraden

Sieraden verdienen alle aandacht! Niet alleen tijdens de vervaardiging, maar zeker ook daarna.

Wij raden u dan ook aan jaarlijks bij ons langs te komen om uw sieraden een onderhoudsbeurt te geven. Wij controleren de zettingen van edelstenen en diamanten en polijsten het edelmetaal. Zo lijkt uw sieraad weer als nieuw. Daarnaast voorkomt goed onderhoud slijtage op langere termijn. 

Maak gebruik van onze vakantieservice! Breng al uw sieraden voor uw vakantie bij ons langs,  zodat ze veilig in onze kluis liggen en wij tijdens uw vakantie de tijd hebben om ze weer als nieuw te laten glimmen.

Vieren, Verwerken en Verbinden

Oprichter van Sieraad Laten Maken en goudsmid/sieraadontwerpster Marijke Mul ontwerpt en maakt sieraden naar aanleiding van bijzondere momenten, (levens)verhalen en emoties. Zij en haar goudsmeden gaan voor het ideale sieraadontwerp uitgebreid met u in gesprek. Het ontwerp dat tijdens een gesprek ontstaat, symboliseert meestal één of meer van de volgende drie thema's: 

Vieren geboortediplomajubileumverjaardag
Verwerken overlijdenscheidenziektekinderwens
Verbinden verloven/trouwenrelatie/partnersfamilie/gezinvriendschapzakenrelaties

We vieren feestelijke momenten zoals geboorte, behaalde diploma's, verjaardagen, jubilea en herstel na ziekte. We verwerken gebeurtenissen en emoties die helaas komen kijken bij overlijden, scheiden en ziekte. Verbinden zijn die momenten en emoties van een huwelijk, vriendschap, samenwonen of familieband naar een tastbaar sieraad.

Portfolio vieren, verwerken en verbinden

Trouwringen

Wanneer twee mensen verloven of elkaar trouw beloven, zijn verlovingsringen en trouwringen natuurlijk het meest gebruikte symbool voor eeuwige trouw en liefde. Omdat deze ringen een leven lang dagelijks gedragen worden, wil je dat ze perfect passen bij jouw persoonlijkheid, emotie en verhaal. Daarnaast moet een verlovings- of trouwring bij iedere outfit en gelegenheid passen en symbool staan voor de persoonlijke band tussen twee aanstaanden. En alle modetrends overleven. Toch? Dan draagt u uw trouwring voor de rest uw leven met veel trots en plezier. Maar hoe komt hét ideale sieraad tot stand? 

Verlovings- en trouwringen

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required