Vieren

Een speciaal voor jou ontworpen en handgemaakt sieraad als een krachtig symbool voor het leven en de liefde: een persoonlijk sieraad draagt zonder meer bij aan het vieren van bijzondere momenten.  Het leven heeft voor iedereen iets anders in petto. Vieren, verwerken en verbinden: grote thema's waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Deze momenten worden door iedereen op een andere manier beleefd. 

Heb jij een speciaal moment om te vieren? Misschien een geboorte, verjaardag, jubileum of een bijzondere prestatie. Of het vieren van het leven als een geliefde je is ontvallen; stilstaan bij de vele mooie jaren die jullie met elkaar hebben gedeeld. Wellicht wil je vieren waar je oh zo trots op bent: een kind, partner, vriendin, ouder of grootouder? Wij luisteren graag naar jouw verhaal en kunnen als geen ander een bijzonder sieraadontwerp voor je maken. 

Vier het leven!

Overlijden

Als je een dierbare verliest... Voor de een komt het moment van verlies en rouw eerder dan bij een ander. Maar uiteindelijk krijgen we allemaal te maken met momenten waarbij een geliefde komt te overlijden. Je opa of oma, jouw vader, moeder, een vriend of vriendin, of jullie zoon of dochter. Hoe zorg je ervoor dat je deze persoon dichtbij je blijft dragen, zodat het de pijn een beetje verzacht? Enige trootst biedt een herinneringssieraad: een sieraad vermaken dat door jouw geliefde is gedragen, een sieraad dat jou is nagelaten restaureren of een nieuw gedenksieraad laten maken als symbool voor de persoon die je zo ontzettend mist. 

Met compassie luisteren we naar jouw verhaal, waarin we samen tot een sieraadontwerp komen waarin al jouw gevoelens en herinneringen verwerkt zijn.  

Sieraad ter herinnering

Familie

Je wordt gevormd door je familie. Je bent nu eenmaal verwant aan elkaar. En samen delen jullie een verleden. Hebben julie dezelfde trekken, in uiterlijk of misschien in jullie doen en laten? Wat je bewondert of irriteert aan een ander, zit misschien ook in jou. De ander is als een spiegel, of je nu naar een ouder, broer/zus of naar je eigen kind kijkt. Kijk ernaar, verwonder en groei: samen met je familie, of juist door je eigen pad te volgen. 

Als je zelf een gezin hebt kan jou dat een gelukkiger mens maken. Jullie band is uniek en de invloed die jullie onderling op elkaar hebben is mede bepalend hoe jullie in het leven staan. Het is onvoorstelbaar hoeveel verschillende verhalen wij hebben gehoord over familiebanden, en hoe mensen familie- of gezinsbanden in een sieraad tot uiting willen laten komen. Ieder verhaal en dus ook ieder sieraadontwerp is anders. Wij luisteren graag met open blik naar jouw verhaal. Wat kunnen we voor je doen? 

Gezinssieraden

Ziekte 

Zit je in een zware tijd, waarin ziekte je leven domineert? Heb je een kwetsbaar lijf waardoor het dikwijls niet mee zit? Wij zien vaak dat mensen die ziek zijn andere mensen bijzonder dankbaar zijn: het warme bad waar dierbaren je in onderdompelen is voor velen hartverwarmend. Echte dierbaren steunen je door dik en dun, drogen je tranen en toveren een lach op je gezicht. De kracht die jij uitstraalt wordt niet alleen gezien, maar helpt je om je staande te houden. Jouw dankbaarheid tonen met een uniek, persoonlijk en op maat gemaakt sieraad voor de mensen die je lief hebt kan anderen helpen om ruimte te maken voor moeilijke emoties. 

Ook is het mooi om je eigen kracht na een langdurige ziekte om te zetten in een nieuw begin. Ga de toekomst vol posititiviteit tegemoet en gun jezelf een sieraad dat jou helpt deze emotie tastbaar te maken. 

Sieraden bij een ziekte

Relatie 

Wat voor verbinding je ook met iemand hebt, het is altijd fijn om te ervaren dat je gewaardeerd wordt. Als je ten huwelijk wordt gevraagd, toont je geliefde zijn of haar vertrouwen, affectie en intimiteit. Jullie zijn klaar voor een levenslange verbintenis. Maar hoe toon je diezelfde intentie als jullie niet gaan trouwen? Met relatieringen laten jullie zien dat jullie de liefde serieus nemen. De komst van een baby, samen een huis kopen, een jubileum in jullie relatie? Vier een mijlpaal en schenk haar, hem, of jullie allebei een prachtig ambachtelijk gemaakt sieraad. 

Met de jaren kan het gebeuren dat jullie vergeten stil te staan bij de mijlpalen die jullie relatie of gezin vorm hebben gegeven. We zijn zo druk met de dagelijkse dingen, dat we soms aan deze ankerpunten voorbij gaan. Wanneer je heel bewust even stilstaat en ervoor kiest om jullie leven samen te vieren, brengt jullie dat weer dichter bij elkaar. Ook daarbij kan een relatiering helpen om jullie 'ja, ik wil' moment van jaren geleden niet verloren te laten gaan. 

Relatiesieraden

Vriendschap

Vriendschappen zijn er in allerlei gradaties, maar geen enkele vriendschap is zoals deze tussen jullie twee. Wat er ook gebeurt, jullie steunen elkaar door dik en dun! Niet als geliefden, maar omdat jullie gewoon heel erg veel van elkaar houden. Jullie begrijpen elkaar als geen ander, kunnen gevouwen van het lachen liggen, maar ook bij elkaar uithuilen als dat nodig is. Jullie hebben al veel met elkaar meegemaakt en de vriendschap heeft zich ontwikkelt tot een vriendschap voor het leven. Misschien kennen jullie elkaar nog wel beter dan jullie partners jullie kennen? 

Vereeuwig en verdiep je vriendschap met een persoonlijk sieraad, dat een leven lang meegaat en jullie herinnert aan deze bijzondere vriendschapsband. 

Sieraad voor jullie vriendschap

Trouwen 

Het antwoord is..... de liefde! Cliché natuurlijk, maar uiteindelijk is het de liefde waar het in het leven over gaat. Wat als jullie uitdaging zit in het vinden van ambachtelijk gemaakte trouwringen waar de eeuwige, oneindige liefde symbolisch in verwerkt is? Het kan een set ringen zijn, mooi op elkaar afgestemd, precies zoals jullie dat samen ook zijn. Of misschien alleen een ring voor haar, en een ander soort trouwsieraad voor hem? Trouwringen zijn er in vele uitvoeringen, maar waarom zouden jullie voor standaard geelgouden gladde ringen kiezen als ze ook speciaal voor jullie ontworpen en gemaakt kunnen worden? Daarnaast, je draagt ze voor de rest van je leven, dus trouwringen moeten tijdloos en duurzaam zijn. 

In een persoonlijk gesprek nemen onze goudsmeden en sieraadontwerpers uitgebreid de tijd om samen met jullie te ontdekken welke trouwringen bij jullie passen. Zo leren wij jullie een beetje kennen en kunnen wij een compleet op jullie afgestemde  trouwring(en) ontwerpen! 

Trouwringen

Verloven 

Als je al een tijd samen bent, is het mooi om jullie liefde te bezegelen met een huwelijk. Anno 2021 is de vraag, wie vraagt wie? En hoe ga je dit aanpakken? Past het bij jou om het tijdens een romantisch diner te vragen, of ga je onverwachts flink uitpakken tijdens een verre reis? Vraag je eerst de hand van je schoonvader, of ben je een impulsief type en heb je jouw geliefde al spontaan ten huwelijk gevraagd toen je intuïtief voelde dat het juiste moment daar was? 

Ontdek de romanticus in jezelf en laat een verlovingsring ontwerpen die écht bij jullie past. Dat kan een traditionele witgouden solitair ring zijn met één grote, mooie diamant. Maar ook een uitbundige, kleurrijke ring vol symboliek die afgestemt is op dat wat jullie verbindt. 

Verlovingsringen

Geboorte

Leg deze prachtige nieuwe levensfase vast met een geboortesieraad. Een sieraad waarmee je niet alleen de overweldigende liefde probeert te vangen voor jullie pasgeboren baby. Maar ook de allesomvattende liefde voor elkaar, de relatie waarin er van je gehouden wordt zoals je bent. 

Een geboortesieraad herinnert je de rest van je leven aan die eerste, bijzondere momenten met dat kleine mensje in je armen. Meestal is het een cadeau van de kersverse vader aan de moeder óf het kind. Soms door hem zelf uitgekozen, na een ontwerpgesprek met een van onze goudsmeden, waarin we uitgebreid stilstaan bij jullie relatie, jouw partner en jullie kind(eren). Andere keren staat het stel samen bij ons in de winkel, en ontwerpen we een tijdloos geboortesieraad dat de band tussen moeder, vader en kind(eren) op symbolische wijze vastlegt. 

Geboorte sieraden

Scheiden

Na het beëindigen van een relatie blijft de trouwring over. Jullie hebben samen veel meegemaakt en hebben allebei je eigen verhaal. Een nieuwe betekenis geven aan de trouwring, of aan een ander sieraad dat symbool stond voor jullie relatie, is niet alleen een goed idee, maar het kan ook bijdragen aan de verwerking van het verlies van jullie relatie. Laat je trouwring vermaken tot een nieuw sieraad en neem de mooie momenten die jullie samen gehad hebben mee naar de toekomst.

Ook na het overlijden van een van de partners is er sprake van een scheiding. Hoe pak je het leven weer op? Je kunt in beide gevallen een sieraad vermaken voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Ook zij moeten het verlies van een huwelijk of een ouder verwerken. Koester de herinnering aan wat mooi was en laat ons je helpen om een nieuwe, betekenisvolle bestemming voor je sieraden te vinden. 

Sieraden na een scheiding

Verjaardag

Sta eens stil bij waar je nu staat… Vier jij de mooie momenten uit het leven wel voldoende met de vrienden en familie om je heen? Zelfs als het allemaal even niet meezit, is er reden genoeg om stil te staan bij de mensen die voor jou het verschil maken. Zo is een verjaardag de uitgelezen kans om een kroonjaar extra elan te geven en een partner, ouder, kind, familielid of vriend(in) te laten weten wat hij of zij voor jou betekent. Maak het verjaardagscadeau extra persoonlijk en laat ons een sieraad voor je ontwerpen.

Een bescheiden ketting voor een vriendin, een bedeltje voor je kind, een extravagante ring voor je partner, manchetknopen voor je vader, een armband van gedragen familiesieraden voor je moeder of wellicht een extra diamant of edelsteen bijplaatsen in een sieraad van jezelf? Niemand kijkt achteraf terug op zo'n persoonlijk, uniek cadeau en denkt, dát had ik nou niet moeten doen. Vier het leven! 

Cadeau inspiratie

Jubileum

Wauw! Wat prachtig dat je zoveel jaren geluk deelt op je werk, bij je hobby, in je huwelijk of in je relatie. Mag jij iets uitzoeken om een jubileum te vieren of vind je het juist leuk om iemand te verrassen met een mooi aandenken aan dit gedenkwaardige moment? Overweeg een op maat gemaakt jubileumsieraad. Strak en eenvoudig voor iemand die niet zo erg van sieraden houdt, of wanneer je het zakelijk wilt houden. Uitbundig en kleurrijk voor iemand die vaker opvallende sieraden draagt. Ook als je geen idee hebt wat de ander mooi vindt, nemen wij je aan de hand om tot het perfecte cadeau te komen.

Heeft jouw bedrijf het predicaat koninklijk ontvangen of is er zakelijk een jubileum dat je met jouw medewerkers wilt vieren? Wij ontwerpen ook speldjes en manchetknopen als dank voor of herinnering aan de goede samenwerking. 

Sieraad bij een jubileum

Afspraak maken

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

maak een afspraak