Scheiding 

Ooit hadden jullie een relatie waarin jullie toekomstdromen deelden. Als de toekomst er voor jullie allebei anders uitziet omdat jullie gaan scheiden, is er vaak sprake van een soort rouwproces. Woede, verdriet, schaamte, frustratie, eenzaamheid en verbittering kan overheersten. Bij de meeste mensen nemen deze heftige emoties na een tijd wat af en komt er weer ruimte en kracht om verder te gaan. Negatieve gedachtes maken langzaam plaats voor de eerste voorzichtige toekomstdromen. 

Of je nou op goede voet staat met je ex of niet, een persoonlijk sieraad kan je helpen bij het verwerkingsproces. Je kunt jouw oude sieraden, die horen bij de relatie die voorbij is, laten vermaken tot een of meerdere nieuwe sieraden. Voor jezelf, of misschien voor een kind. Jullie dochter die voor haar 21e verjaardag een prachtige statement ring krijgt die gemaakt is van de trouwringen van haar gescheiden ouders? Een hele mooie gedachte. 

Scheiding afsluiten met een vermaakte trouwring 

Nog jaren na je scheiding kun je geconfronteerd worden met spullen uit een 'vorig leven'. Misschien heeft je boze gevoel plaatsgemaakt voor een mildere, mooie herinnering. Lees in dit blog hoe onze klant de scheiding als de heftigste periode uit haar leven heeft ervaren, maar jaren later kon zeggen dat ze een rijker mens is geworden. Ze wilde deze moeilijke periode afsluiten en van haar trouwring een nieuw sieraad laten maken dat symbool zou staan voor de persoon die ze was geworden. Er waren nog wat sieraden uit een erfenis die ze nooit droeg, en dit materiaal werd toegevoegd aan de trouwring. 

Op de plek waar ooit haar trouwring pronkte, droeg ze nu een mooie ring van haar nieuwe vriend. De zilveren armband met edelstenen die staan voor het verwezenlijken van dromen draagt ze met trots. Trots op het mooie juweel, maar vooral ook trots op hoe sterk ze uit de scheiding is gekomen. 

Welke edelsteen past bij jou? 

Een scheiding kan je behoorlijk uit balans brengen, zowel emotioneel als fysiek. De beschermende en werking en de helende krachten van edelstenen kunnen jou helpen, zowel preventief als achteraf. Er schuilt een prachtige symboliek achter edelstenen, die z'n oorsprong heeft in eeuwenoude verhalen of tradities. 

Veel mensen die na de scheiding een nieuwe betekenis aan een trouwring of ander sieraad willen geven, laten deze vermaken tot een nieuw sieraad met daarin een edelsteen verwerkt. In dit blog beschrijven wij edelstenen die veel gebruikt worden na een scheiding. Wordt het peridoot, citrien, amethist, morganiet, tanzaniet, prasioliet, topaas, toermalijn, rookkwarts, rhodoliet of toch een andere edelsteen voor jou? 

Afspraak in Haarlem, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oisterwijk 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Afspraak maken