Ziekte

Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving ernstig ziek is, kan dat een enorme impact op jouw leven hebben. Het is een heftige periode waar jullie hopelijk goed doorheen komen, of een manier vinden om mee te leren leven. Een persoonlijk sieraad dat speciaal voor jou en/of jouw dierbaren is ontworpen biedt troost, ondersteuning en dankbaarheid. Daarnaast kan een sieraad, bijvoorbeeld bij reuma, vergroeiingen tegengaan. Een persoonlijk sieraad bij ziekte is hoe dan ook meer dan alleen mooi.

Wij spreken regelmatig mensen die na een lang ziekbed of na een ingrijpende operatie weer beter zijn geworden. Soms dankzij iemand anders, die ze willen bedanken met bijvoorbeeld een niersieraad. Anderen proberen hun ziekte dapper het hoofd te bieden, en zoeken troost voor zichzelf of voor hun naasten. Ook ontvangen wij mensen die weten dat ze niet lang te leven hebben, en die samen met hun dierbaren nog iets moois willen laten maken. Een passend sieraad, dat iets bijdraagt aan positieve gedachten in moeilijke tijden. 

Niersieraad

Ons land telt helaas heel wat nierpatienten. Er staan mensen op de wachtlijst voor een nierdonatie en er zijn mensen die een nierdonatie achter de rug hebben. Via familie, cross-over of na het overlijden van een donor kan een nier van een ander jouw leven compleet ten goede veranderen. 

Marijke en haar goudsmeden hebben hebben door de jaren heen heel wat niersieraden ontworpen. Er zijn nierpatienten geweest die hun donor wilden bedanken, maar ook omdat patienten het zelf wilden dragen. Dat laatste om soms dagelijks even bij het wonder van de donatie stil te staan, of omdat de donor onbekend is. Vaak graveren wij op de achterkant van een hanger of op een andere onzichtbare plek van het sieraad de transplantatiedatum. 

Reuma sieraden 

Een reuma ring wordt ook wel een scharnierring genoemd. Door de ziekte is het vaak pijnlijk en soms onmogelijk om een ring om een vinger te schuiven. Doordat de ring een scharnier heeft, kan het sieraad om de vinger 'geklikt' worden. Niet alleen prettig voor mensen met reuma of artrose, maar eigenlijk voor iedereen die moeite heeft met het omschuiven van een ring. 

Deze 14 karaats geelgouden ring met een prachtige aquamarijn heeft een scharnier dat mooi weggewerkt is halverwege de ring. Je ziet toch niet dat het een reuma sieraad is? 

Afspraak in Haarlem, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oisterwijk 

Wat is het moment tijdens jouw ziekte dat jij beslist om een sieraad voor jezelf of voor een ander te laten maken? Zit je aan de goede kant en ben je genezen, ben je goed geholpen en is het leven weer draaglijk, of is het helaas uitzichtloos en bereid je je voor op het afscheid? Bij Sieraad Laten Maken nemen wij in een warme, huiselijke sfeer de tijd voor jouw verhaal en ontwerpen wij samen een sieraad dat recht doet aan wat jou en jouw omgeving met deze ziekte overkomen is. 

Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

maak een afspraak