Verloven 

De klassieke verlovingsring, de solitair ring met één grote diamant in een witgouden ring, is niet voor niets een klassieker. Het witgoud doet de diamant, zeker als deze van goede kwaliteit is, optimaal schitteren. Je kunt ook kiezen voor het iets duurdere platina: het materiaal blijft langer mooi en het krast minder snel. Of wil je toch liever iets geven dat minder klassiek is? 

Waar ga je beginnen en hoe maak je de juiste keuzes... De ring die je geeft bij dé vraag der vragen kan maar beter in één keer goed zijn: je wilt dat je partner er stil van wordt, het emoties losmaakt en natuurlijk dat het vooral heel goed bij jullie past. Met een persoonlijk sieraadontwerp weet je in ieder geval zeker dat je een uniek juweel geeft. Laat onze sieraadontwerpers en goudsmeden je helpen om de juiste keuzes te maken.  Wij zijn oprecht benieuwd naar jullie verhaal en verwerken dit graag in het sieraadontwerp. Kom bij een van onze winkels langs voor een gesprek en wij verzekeren je dat je direct na afloop een duidelijk beeld hebt van de mogelijkheden. 

Ja, ik wil! 

Ok, je hebt besloten. Je gaat haar (of hem?) vragen. Hoe pak je dit aan? Over de manier waarop je je partner ten huwelijk vraagt kunnen wij je natuurlijk niet helpen, al hebben onze goudsmeden en sieraadontwerpers door de jaren heen natuurlijk al énorm veel scenario's voorbij horen komen. Wij denken vooral graag met je mee over het sieraadontwerp zelf. Heb jij zelf al een idee, iets voor ogen? Heeft je vriendin stille hints gegeven dat mócht je haar ooit ten huwelijk vragen, je vooral hier of daar aan moet denken? Heb je een ring gezien waarvan je denkt dat zij die mooi zal vinden, maar moet er iets aangepast worden? En... het is helemaal niet raar als jullie samen komen om een mooie verlovingsring uit te zoeken.  

Wij gaan rustig met elkaar zitten. We willen graag weten hoe jullie elkaar ontmoet hebben, wat er zo bijzonder aan jouw partner en aan jullie relatie is. Je komt bij Sieraad Laten Maken omdat jullie op zoek zijn naar een uniek en persoonlijk juweel, dan moeten we natuurlijk 

Welke edelsteen kies jij? 

In een verlovingsring gaat eigenlijk bijna altijd minstens één edelsteen. Wat zijn edelstenen eigenlijk? Het zijn mineralen die zich van gewone stenen onderscheiden omdat ze zeldzaam, duurzaam en mooi zijn. Ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Diamant, robijn, saffier, smaragd en jade zijn klassieke edelstenen en vaak de meest kostbare. Maar de laatste jaren winnen andere edelstenen vanwege hun prachtige kleuren terrein. Rozenkwarts, prasioliet, topaas, amethist, rookkwarts, citrien, lapis lazuli, labradoriet, maansteen, barnsteen; als ze van goede kwaliteit zijn en mooi zijn geslepen dan schitteren ze inmiddels steeds vaker aan verlovings- en zelfs trouwringen. Of wellicht kies je voor een organische edelsteen, zoals een mooie zoetwaterparel? 

Wij maken in onze ontwerpen graag gebruik van edelstenen die een diepere betekenis meegeven aan het sieraad. Iedere steen heeft een andere werking op lichaam en geest en bevordert en geeft andere waarden. Ga met ons in gesprek over welke edelsteen past bij jouw persoonlijkheid en bij jullie relatie! 

Al nagedacht over de trouwring? 

Niets moet, tegenwoordig kan alles. Maar toch is het goed om alvast stil te staan bij de wensen voor jullie trouwringen. Kies je ervoor dat de verlovingsring een op zichzelfstaand sieraad is, dat niet persé gecombineerd hoeft te worden met de trouwring? Stem je de keuze voor een trouwring later wel af op de verlovingsring? Misschien heb je al ideeen over de trouwring en kunnen wij daar rekening mee houden bij het ontwerpen van de verlovingsring. 

Ring stacking is een hippe term voor iets dat er al eeuwenlang is, namelijk het 'stapelen' van op elkaar afgestemde ringen. De verlovings- en trouwring kunnen zowel op één vinger gestapeld worden als aan beide handen, met de trouwring links, gedragen worden. In beide gevallen is het goed om de sieraadontwerpen op elkaar af te stemmen, want niet alle ringen passen bij elkaar. En een van de twee ringen mag iets ingetogener zijn, de ander wat opvallender. Laat ze elkaar vooral versterken!  In het ontwerpgesprek zullen wij er uitgebreid bij stilstaan en alle opties met je bespreken. 

Aanpassen ring uit collectie Marijke Mul 

Grondlegger van Sieraad Laten Maken, sieraadontwerper en goudsmid Marijke Mul  heeft een aantal prachtige collecties. Ze zijn geinspireerd op het leven en bevatten emotie, symboliek en betekenis en zijn hierdoor meer dan alleen mooi. Marijke is groot voorstander van het vieren van de grote en kleine momenten in het leven, en dat zie je terug in haar sieraadontwerpen. 

Wellicht vind je in de ZonsopgangOogappelDanserZeedeining of Horizon collectie een geschikte verlovingsring, maar wil je iets aanpassen. Een andere kleur goud, diamant toevoegen, een andere gekleurde edelsteen, een gravure of een krachtige symbolische toevoeging? Aangezien de sieraden uit de collecties allemaal handgemaakt worden door onze goudsmeden in ons atelier in Haarlem, kunnen wij de sieraden naar wens voor je aanpassen. 

collecties marijke mul

Afspraak in Haarlem, Nieuwerkerk a/d IJssel of Oisterwijk 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

maak een afspraak