De kracht van jullie vriendschap

Stel jullie zoeken een ervaren goudsmid die jullie vriendschap weet te vertalen naar een passend sieraadontwerp voor een gouden sieraad voor jullie twee. Niet verder zoeken, je bent bij ons echt aan het goede adres. Al heel wat vrienden, maar toch vooral vriendinnen hebben wij in de loop der jaren tot tranen toe weten te roeren toen ze samen hun sieraden bij ons kwamen ophalen. 

Hoe gaan we te werk? Je leest op deze pagina dat wij beginnen met een persoonlijk gesprek met jullie twee. Of natuurlijk met één van jullie, als je het de ander cadeau wilt geven. Hoe lang zijn jullie bevriend en wat maakt jullie vriendschap zo bijzonder? Door ons over jullie bijzondere band te vertellen geef je ons een inkijkje in jullie vriendschap. Dat is belangrijk, want je bent tenslotte bij Sieraad Laten Maken gekomen voor een uniek en persoonlijk ontwerp. 

Past het sieraadontwerp bij jullie persoonlijkheden en verhaal? Dan gaan onze goudsmeden aan de slag. 

Symboliek in het sieraadontwerp 

Wij zijn dol op symboliek en al helemaal in een sieraad dat jullie vriendschap moet vangen is symboliek belangrijk. Wij verwerken in het edelmetaal zowel zichtbaar als onzichtbaar een boodschap, gedachte of gevoel. Zo kunnen we bij het gebruik van edelstenen kijken naar de werking en betekenis van een steen. Wat is er van toepassing op jullie vriendschap? 

  • Parel | stimuleert acceptatie van jezelf en anderen 
  • Rookkwarts | helpt ontspannen, loslaten en accepteren 
  • Prasioliet | stimuleert een liefdevolle houding naar jezelf en anderen 
  • Topaas | is een zachtaardige en empathische steen 
  • Granaat | verlicht emotionele disharmonie 
  • Amethist | helpt onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet 
  • Rozenkwarts | staat voor het hart en de liefde 

Gebruik 'oud' goud 

Zoals je wellicht op deze website al hebt gelezen is het bij Sieraad Laten Maken mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad. Wij vinden de term ‘oud goud’ eigenlijk een beetje tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn. Hierdoor zijn het sieraden met een verhaal. 

Hebben jullie bijvoorbeeld allebei geelgouden sieraden van een erfenis liggen die jullie niet meer dragen? Dan kunnen wij dit vermaken of omsmelten en er voor jullie nieuwe sieraden van maken. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het ontwerp van een nieuw sieraad. Neem bij de eerste afspraak de gedragen sieraden mee, zodat onze goudsmeden kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. 

Inkoop oud goud

Afspraak in Haarlem, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oisterwijk 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

maak een afspraak