Gescheiden? Tweede leven trouwring

||43||
arrow arrow

Geef trouwringen na scheiden een nieuwe betekenis

Sta je op het punt je trouwring te verpatsen omdat je er bijvoorbeeld niet meer mee geconfronteerd wil worden na je scheiding? Ho, stop, wacht nog heel even! Er zijn nog een hoop andere opties die uiteindelijk meer voldoening geven.

Een scheiding gaat in de meeste gevallen gepaard met een hoop emoties. Dat is ook niet gek, je leven wordt in korte tijd overhoop gehaald en daar moet je maar mee zien te dealen. Iedereen verwerkt dit op een eigen manier. Voor sommigen is de trouwring een onderdeel van dit proces. Hierbij is het de kunst om de negatieve associaties met je trouwring, om te vormen naar positieve gedachten. Hoe je dat bereikt? Hierbij vijf mogelijkheden:

1.Trouwring wordt nieuwe ring

Je trouwring laten vermaken tot een nieuwe ring draagt bij aan het acceptatie- en verwerkingsproces dat je ondergaat tijdens een scheiding. Het materiaal van de ring wordt gebruikt en eventueel aangevuld met metaal of een edelsteen. Het fijne van het vermaken van de trouwring tot een nieuwe ring in plaats van een ander soort sieraad als een collier of armband, is dat je niet opeens een kale vinger hebt. Het leven dat je met je ex had is namelijk onderdeel van wie je nu bent en hoeft niet per se volledig te worden uitgewist. De ring blijft, maar is letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gegoten. Hierdoor krijgt het een nieuwe betekenis. De ring staat niet meer symbool voor de verbinding in de liefde, maar bijvoorbeeld voor de oriëntatie op je nieuwe toekomst of de lessen die je hebt geleerd.

2. Trouwring wordt ander soort sieraad

Is het afdoen van je trouwring voor je gevoel een bevrijding? Maar wil je het leven dat je voor je scheiding had wel een plek geven? Dan is het wellicht een idee om je ring te laten vermaken tot een ander soort sieraad. Denk aan een mooie hanger, armband of oorbellen. Het materiaal van je trouwring kan worden hergebruikt, waardoor het verhaal van je ring een onderdeel blijft van het nieuwe sieraad. Zaak hierbij is om een goudsmid te vinden die goed luistert naar jouw verhaal en je begeleidt naar een passend ontwerp.

3. Trouwringen samen laten vermaken

In het mooiste geval kun je tijdens en na je scheiding nog prima door één deur met je ex. Jullie hebben een fijne tijd met elkaar gehad en geven nog steeds veel om elkaar, maar niet meer als geliefden. In dat geval is het mooi om samen jullie ringen te laten vermaken tot symbool van bijvoorbeeld vriendschap, de tijd die jullie samen hadden of het nieuwe leven dat jullie afzonderlijk tegemoet gaan, waarbij jullie elkaar een warm hart toedragen. Wat jullie precies met jullie trouwringen laten doen is volledig afhankelijk van jullie persoonlijke verhaal en emoties. Geef jullie ringen bijvoorbeeld aan elkaar terug en laat het vermaken tot een nieuw sieraad. Of behoud jullie ringen en verwerk het materiaal in een nieuw sieraad waarin de gravure van jullie namen of trouwdatum behouden blijft.

4. Trouwring wordt nieuw sieraad voor kind(eren)

Heb je kinderen met je ex? Dan is er uit jullie relatie sowieso iets moois gekomen. Jullie kinderen houden van jullie allebei en mogen weten dat ze zijn geboren vanwege de liefde die jullie voor elkaar voelden. Jullie trouwringen staan hier symbool voor. Om jullie kinderen hieraan te herinneren en te helpen bij de verwerking van de scheiding, kun je jouw of jullie trouwringen voor hen laten vermaken tot nieuw sieraad. Laat de ringen bijvoorbeeld vermaken tot hanger in de vorm van een hart, waarbij de datum van jullie trouwerij zichtbaar blijft. Zo zullen ze altijd weten dat ze uit liefde zijn voortgekomen. Ga voor een ontwerp het liefst met de goudsmid en elkaar in gesprek om zo tot een passend sieraad te komen.

5. Trouwring omruilen voor nieuw sieraad

De meest snelle oplossing die meer voldoening geeft dan je trouwring inruilen voor geld, is je ring omruilen voor een nieuw sieraad. Ben je er klaar voor om het leven dat je met je ex had achter je te laten en een frisse start te maken? Zoek dan een goede goudsmid of juwelier die jouw emoties begrijpt en sieraden verkoopt die jou aanspreken.

Reacties

Ig van herwijnen 29 April 2018

Goedenavond, ik ben benieuwd naar de mogelijkheden en kosten om 2 trouwringen te laten vermaken naar een wikkelring met 6 wikkels. M.vr.gr, Ina

Naam
E-mail*
Uw bericht