Sieraad laten ontwerpen op afstand

||43||
||43||
arrow arrow

Sieraadontwerp op afstand

Ontwerpen op afstand is iets dat wij geregeld doen. We krijgen steeds vaker aanvragen vanuit het buitenland om bijvoorbeeld een trouwring te laten ontwerpen en maken. Dergelijke klanten zijn meestal niet in de gelegenheid om in ons atelier langs te komen voor een persoonlijk gesprek door bijvoorbeeld de reisafstand tot ons atelier of wanneer mensen bedlegerig zijn. Ook wanneer het lastig is om met een groep mensen op hetzelfde moment op dezelfde plek af te spreken, kan een ontwerpgesprek op afstand uitkomst bieden. Het belangrijkst vinden wij hierbij dat het gesprek persoonlijk is, ondanks dat het niet face-to-face wordt gevoerd. Sieraadontwerpster Marijke Mul heeft op deze manier al prachtige sieraden ontworpen voor mensen van Azië tot de VS. 

Eerste opzet

Wanneer je een ontwerpgesprek op afstand bij ons aanvraagt, mailen wij je vaak eerst een aantal vragen. We willen bijvoorbeeld de aanleiding van het ontwerp weten en of je al een beeld hebt van de stijl, het materiaal en het budget voor het sieraad. Het kan ook zijn dat we van bestaande sieraden of 'oud goud' iets anders maken of vermaken. Met de antwoorden op de vragen kunnen wij alvast aan de slag. We zoeken voorbeelden van sieraden en ontwerpen en verdiepen ons in eventuele symboliek, technieken, edelstenen etc. Het voordeel van deze manier van ontwerpen is dat jij al goed nadenkt over wat je wenst in het ontwerp, nog voordat wij aan de slag gaan en onze meter gaat lopen. Marijke: "Een paar jaar geleden had ik nooit verwacht dat deze manier van werken zo'n hoge vlucht zou nemen. We hebben klanten van over heel de wereld! Door de snelle technische ontwikkelingen is afstand geen beperkende factor meer. Wij gaan graag mee in die vooruitgang. Dat komt onze klanten ten goede."

Ontwerpgesprek op afstand

Het daadwerkelijke digitale gesprek voeren we meestal via Skype of Whatsapp Video en eventueel gewoon telefonisch. Nadeel van een telefonisch gesprek is alleen dat we niet direct voorbeelden kunnen laten zien. Tijdens het digitale persoonlijke gesprek stellen we veel vragen en denken we mee met wat de mogelijkheden zijn. Jouw verhaal en de emotie zijn altijd leidend voor het uiteindelijke ontwerp. Marijke: "Het verschil tussen een digitaal gesprek en een ontwerpgesprek in ons atelier in Haarlem, is dat wij digitaal uitgebreider op zoek kunnen naar antwoorden. Daarnaast krijgt de klant meer bedenktijd om keuzes te maken. Het nadeel is alleen dat de sieraden niet direct gepast kunnen worden. Om toch exact de juiste maat te maken, bieden wij verschillende methoden. Bij een paar oorbellen is dat natuurlijk makkelijker dan bij een ringmaat."

Eerste ontwerp

Na het eerste gesprek gaan wij meteen aan de slag met het ontwerp. Dit doen we via een digitaal tekenprogramma, of gewoon met potlood en papier, afhankelijk van de technieken die nodig zijn voor het ontwerp. Vervolgens mailen we één of meerdere ontwerpen, waarbij jij kan aangeven wat je wel en niet mooi vindt. Mocht het perfecte ontwerp er nog niet tussen zitten, dan gaan we verder met het ontwerpproces. Net zo lang tot we het perfecte ontwerp voor je hebben. Onze ervaring is echter dat we meestal in de eerste ronde al een ontwerp kunnen laten zien dat in de smaak valt. 

Realisatie sieraadontwerp

Ben je blij met het ontwerp dat we laten zien voor het bedrag dat we aangeven? Dan kun je akkoord geven en gaan we aan de slag met de realisatie van het ontwerp. Onze goudsmeden worden uitgebreid gebrieft. Bij vragen over het ontwerp nemen we contact op. Is het sieraad klaar? Dan kunnen we voordat we het sieraad opsturen eerst nog via een online gesprek of per mail met foto's laten zien. Zo voorkomen we heen en weer sturen wanneer het sieraad toch niet naar tevredenheid is. Is het sieraad naar verwachting? Dan sturen we het op, eventueel per beveiligde verzending.

Interesse in een ontwerp op afstand? Nog vragen? Neem contact met ons.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht