Even voorstellen

||43||
arrow arrow

Sinds deze week hebben wij officieel twee nieuwe gezichten op de werkvloer van het atelier en de winkel: Martijn en Emelie. We stellen ze graag even aan je voor.

Naam: Martijn
Functie: goudsmid

Martijn zit al 25 jaar in het vak en heeft maar liefst 21 jaar als zelfstandig goudsmid gewerkt. Daarnaast heeft hij les gegeven aan de Vakschool Schoonhoven: hét opleidingsinstituut voor goudsmeden. Bij iemand met zoveel ervaring op zak heb je aan een half woord al genoeg om hem de sterren van de hemel te laten smeden. We zijn dan ook heel blij met hem als aanvulling op ons team.

Wat is jouw functie in het atelier?
"Ik ga productie doen en dan met name de nieuwe sieraden in opdracht en de sieraden voor de Marijke Mul collectie. Daarnaast zal ik soms reparaties doen wanneer het erg druk in het atelier is."

Wat is je specialiteit?
"Eigenlijk heb ik niet één specialisme. Mijn kracht is juist dat ik heel allround ben. Ik kan van alles wat. Daarnaast kan ik goed samenwerken met vrouwen, wat geen overbodige luxe is in een atelier waar ik omringd ben met vrouwelijke collega's."

Wat is jouw ideale opdracht?
"Opdrachten waar ik van ontwerp tot eindproduct mee bezig ben vind ik erg leuk. Daarnaast vind ik het in elkaar zetten van alle onderdelen waar een sieraad uit is opgebouwd interessant om te doen. Ik zie het als een soort bouwen met Lego, maar dan zonder instructies over hoe je het in elkaar moet zetten. Het vergt de nodige uitdaging en bij het in elkaar zetten ontstaat er echt iets."

Wat is je favoriete gereedschap?
"De schuifmaat is voor een goudsmid onmisbaar, dus ik denk dat dat wel mijn meest gebruikte gereedschap is. Toch kan ik ook wel heel erg genieten van een nieuwe vijl."


Naam: Emelie
Functie: goudsmid en winkelmedewerker

Emelie is voor sommige klanten al een bekend gezicht aangezien zij hier stage heeft gelopen. Dat ging zo goed dat we haar hebben gevraagd om te blijven en gelukkig zei ze ‘ja’. Welkom Emelie!

Waarom heb je de opleiding voor goudsmeden gedaan?
"Dat was eigenlijk een behoorlijke zoektocht. Voordat ik aan de vakschool in Schoonhoven in de leer ging, heb ik een opleiding Vrijetijdsmanagement en een opleiding Psychologie geprobeerd. Van beide werd ik niet gelukkig. Mijn tante volgde destijds een cursus edelsmeden en vond dat ook iets voor mij. Na een bezoek aan de vakschool werd het voor mij duidelijk dat ik iets creatiefs en iets met mijn handen wilde doen en zo kwam ik uit bij de opleiding goudsmeden. Het leek me ontzettend stoer om zulke mooie sieraden te kunnen maken!”

Wat is je specialiteit?
“Mijn specialiteit moet ik nog ontwikkelen, maar wat ik vooral heel leuk vind is dat iedere opdracht anders is en om een andere aanpak vraagt. Zo blijf ik dingen leren.”

Wat is jouw functie in het atelier?
"Ik ga goudsmeden, zowel reparaties als nieuw werk maken, en daarnaast help ik klanten in de winkel.”

Wat is je favoriete gereedschap?
"De brander denk ik. Wanneer je goud of zilver met de brander laat smelten, zie je namelijk echt iets gebeuren met het metaal. Een mooi proces. Daarnaast ziet zo’n vlam er natuurlijk spectaculair uit.”

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht