Hanger van trouwringen | Verbonden in liefde

||43||
arrow arrow

Trouwringen vermaakt tot draagbare hanger

Geregeld krijgen wij de vraag een paar trouwringen te vermaken tot een nieuw sieraad. Iemand heeft een erfenis gekregen en daar zit een paar huwelijks ringen tussen. Vaak leuk om te zien of ze qua vorm hetzelfde zijn of niet. Wij komen geregeld een paar ringen tegen die niet meer dezelfde dikte hebben als bij aankoop. De herenring is veelal erg afgesleten als degene die de ring gedragen heeft veel met zijn handen heeft gewerkt. De damesring is dan vaak nog een stuk dikker. Dit kan heel leuk zijn om hier gebruik van te maken als we een nieuw sieraad gaan maken. Welk sieraad het gaat worden, is vaak bij binnenkomst in de winkel nog niet duidelijk. Dit komt vaak pas in een persoonlijk gesprek naar voren. Dan praten we over uiteenlopende dingen om een goed beeld te krijgen van wie de ringen geweest zijn en wie het gaat dragen.

Persoonlijk gesprek voor het sieraad

Welke dingen worden besproken:

  1. Zichtbaarheid van de ringen na vermaken
  2. Verhaal achter de ringen
  3. Mogelijkheid van aanvulling andere materialen
  4. Is dit het enige materiaal wat we voor dit sieraad gaan gebruiken
  5. Aanvulling van edelstenen of diamant bij het ontwerp
  6. Behouden van de gravure in de ringen
  7. Wat voor soort sieraad past mij het meest
  8. Draag ik al andere sieraden en welke stijl hebben deze

Erg belangrijk in het hanger ontwerp

Het is van groot belang dat je dicht bij jezelf blijft voor het vermaken van een sieraad. Wat is praktisch qua draagbaarheid, maar vooral hoe zit het in je gevoel. Om hier achter te komen willen wij je graag een klein beetje leren kennen. In een ongedwongen gesprek wordt dan al snel duidelijk wat een mooi sieraad zou kunnen zijn. Het leukste is, dat dit voor iedereen anders is. Hierdoor kunnen we iets heel persoonlijks gaan ontwerpen en komen we elke keer op een bijzonder ontworpen sieraad uit. In dit geval is het een hanger geworden waarbij de gravure in de ringen behouden is gebleven. Zodra het nog niet zolang geleden is dat de dierbare is overleden, is het van groot belang dat de ringen niet te veel van de oude vorm verliezen. En dan is het des te leuker dat de gravure van de overledene er nog zo veel mogelijk in zichtbaar is.

Het resultaat | Hanger van de trouwringen

Een hanger wordt dichtbij het hart gedragen. De liefde van je echtgenoot is een heel verdrietige gebeurtenis en de sterkte van het verdriet is enorm afhankelijk van allerlei verschillende dingen. In deze hanger voelde het heel duidelijk nodig om de ringen in tact te houden en de gravure zichtbaar. De ringen tonen verbondenheid in liefde waarbij ze door elkaar heen gaan, maar met een opening, waardoor het ook een gevoel van spiraal heeft gekregen. De liefde heeft een andere dimensie aangenomen, maar zal altijd blijven. Ik ben je trouw, ik hou van jou!

Contact opnemen voor een persoonlijk gesprek

Heeft u zelf een paar ringen liggen of draagt u ze naast elkaar aan de vinger? Neem gerust eens contact met ons op voor een (kosteloos) gesprek. Wij kunnen hierin alle mogelijkheden met u bespreken om voor u ook te kijken naar een persoonlijk sieraad met een bijzonder ontwerp. 

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht