Van idee tot nieuwe sieradencollectie

||43||
arrow arrow

Met spanning wachten we af tot de eerste ontwerpen van sieraadontwerpster Marijke Mul binnendruppelen. Hoe zal de collectie eruit zien? Zal het ons lukken om alle sieraden voor de lancering af te hebben? Wat zullen mensen van het resultaat vinden? Het blijft een spannende periode van de ontwerpfase van een sieraad tot de oplevering. Zeker wanneer het om een volledig nieuwe sieradencollectie gaat. We staan nu aan het begin van het maakproces en geven alvast een kijkje in de keuken.

Afgelopen weken stonden voor sieraadontwerpster Marijke Mul in teken van inspiratie opdoen, brainstormen wat de beste idee├źn zijn en schetsen. Geregeld kregen we te horen 'Ik ben goed bezig hoor, bijna klaar'. En ja hoor, vorige maand toonde ze haar eerste schetsen. Het is altijd spannend om te zien of een ontwerp van een sieraad ook technisch haalbaar is en binnen een bepaalde tijd te maken. Daarom worden alle ontwerpen eerst goed doorgesproken, geanalyseerd en waar nodig verbeterd. Zijn we het eens over techniek en vorm? Zien we niets over het hoofd? Dan kunnen we aan de slag.

De schetsen zijn prachtig geworden en geven veel inspiratie om gelijk aan de slag te gaan. De eerste wasmodellen zijn inmiddels klaar. Fijn dat dit gelukt is!

Nadat de eerste zettingen en ringen gegoten zijn, kunnen ze in elkaar worden gezet.

Voor het compleet maken van de Danser-collectie zijn de mooiste kleurcombinaties van de edelstenen bedacht. Wat goed staat bij geelgoud kan juist vloeken bij roodgoud. 

Zo zien we langzaam maar zeker het eindresultaat ontstaan. Naast Danser-ringen zijn we ook aan de slag met oorbellen en colliers voor onder meer deze collectie om een complete set te laten zien.

Wanneer de eerste prototypes af zijn gaan we de kwaliteit van de sieraden testen. Voldoet het aan onze verwachtingen en staan we volledig achter het product? Mocht er ook maar een klein onderdeel zijn dat niet aan onze maatstaven voldoet, dan beginnen we weer van voor af aan. Net zo lang tot we apetrots zijn op het resultaat. Het begin is er!

Reacties

Carla Roos 9 Maart 2018

Dag Marijke plus team, helaas niets meer van je mogen horen, dit na toezegging van je man, tijdens t ophalen van mijn ring gesproken over je plotseling ophouden van de stempelkaart, beetje ongemakkelijk zo voor mij aan de toonbank, mij nergens van bewust. Bedankt voor je mail ivm tulpenmania, graag had ik eerder bericht gehad van je.vr.gr.carla en jan Roos.

Naam
E-mail*
Uw bericht