Onthulling showpiece Buddha to Buddha

||43||
arrow arrow


Met veel trots presenteren wij de showpiece armband van Buddha to Buddha naar ontwerp van Goudsmid Marijke Mul, voortgekomen uit een creatieve contest op het designers platform Created on Friday. De ontwikkeling van het sieraad bleek een behoorlijke uitdaging, maar dankzij puur vakmanschap is het toch gelukt en het resultaat mag gezien worden.

Contest

Created on Friday is een platform waar designers opdrachtgevers kunnen vinden en vice versa. Een jaar geleden schreef het platform voor Buddha to Buddha een creatieve contest uit om een showpiece voor het sieradenmerk te ontwerpen, dat niet misstaat op een rode loper. Talloze geweldige designers namen deel, maar goudsmid en sieraad designer Marijke Mul gaf het juiste antwoord met haar unieke ontwerp.

Creatieproces

Het maakproces bleek een creatieve uitdaging. In het hoofdkantoor van Buddha to Buddha in Amsterdam werd allereerst een 3D-tekening gemaakt van het ontwerp, gevolgd door een complex model van was. Vooral het verfijnde gaaswerk dat in zilver gegoten moest worden was een hersenkraker. Toch kwamen de vakmensen van Buddha to Buddha uiteindelijk tot de perfecte gietvorm en kon de armband vervaardigd worden in de werkplaats op Bali. Dankzij het goede denkwerk vooraf, paste alle stukken van het sieraad in één keer goed op elkaar.

Created

En dan nu het resultaat, vastgelegd op foto en in video. Marijke Mul is ontzettend trots op haar nieuwste ontwerp van Buddha to Buddha. Het is een echte eyecatcher geworden, precies zoals ze het bedoeld heeft. De contest van Created on Friday heeft duidelijk het beste uit alle partijen naar boven gehaald; de creatieve geest van Marijke en het vakmanschap van het Buddha to Buddha team.

Bekijk DEZE VIDEO voor het productieproces en het eindresultaat.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht