‘Welke vrouw vertelt er nog dagelijks over haar trouwring?’

||43||
||43||
||43||
||43||
||43||
arrow arrow

Robin en Ike zijn niet het doorsnee bruidspaar. Ze leven naar het motto van hun levenslied ‘Follow the sun’ van Xavier Rudd: geniet van het leven en maak je niet te druk, morgen is er weer een nieuwe dag. In die lijn verraste Robin zijn vriendin (en zichzelf) in 2010 met een huwelijksaanzoek tijdens een reis naar het Burning Man evenement in de Black Rock Desert in Nevada. Vijf jaar later verraste hij haar opnieuw tijdens hetzelfde festival, ditmaal met een bruiloft en een heel bijzondere ring...

Geïnspireerd door alle creativiteit en de open sfeer van Burning Man, ging Robin onverwachts op zijn knieën. Robin: “Ik moet eerlijk bekennen dat ik wat aangeschoten was op dat moment. Er stond een soort machine op het festivalterrein die glaasjes dropshots inschonk en ik had al aardig wat shotjes op toen ik Ike ten huwelijk vroeg. Maar ondanks de alcohol meende ik ieder woord.”

‘Ik moet eerlijk bekennen dat ik wat aangeschoten was toen ik op m’n knieën ging’

De volgende ochtend vroeg Ike hem in nuchtere staat: “Dus wij gaan trouwen?”. Toen krabbelde hij een beetje terug. Hij wilde niet meteen een datum prikken.

De voorbereiding

Vijf jaar later waren de twee nog altijd niet in het huwelijksbootje gestapt. Wel hadden ze genoeg gespaard voor een tweede bezoek aan Burning Man, net als de eerste keer samen met hun vrienden Ernst en Anja. Deze keer liet Robin niets aan het toeval over. Maanden van tevoren bedacht hij dat hij als verrassing met Ike zou trouwen op het evenement. Een belangrijk onderdeel daarvan was de trouwring, die hij in het geheim door Marijke Mul liet ontwerpen en maken. Robin: “Ik kwam bij Marijke met een aantal ideeën. Ze ging uitvoerig met me in gesprek en daarbij vond ik het heel bijzonder hoe ze mijn ideeën uit mijn hoofd wist te halen. Al schetsend kwam ze tot een ontwerp.”

De trouwring bestaat uit twee Burning Man figuren die aansluitend een ring vormen. De ring bevat drie stenen, waarvan de twee buitenste voor Ike’s en Robins’ individuele energie staan en de middelste hun gezamenlijke energie symboliseert.

Robin: “De uitwerking van het sieraad liet even op zich wachten en moest een paar keer terug in productie. Niet omdat het iedere keer niet goed was, maar omdat Marijke het perfect wilde hebben.”

Geheim

Het koste Robin behoorlijk wat moeite om zijn aanstaande huwelijk geheim te houden. Om de ring te bekostigen probeerde hij ieder tientje dat overbleef apart te houden, zodat hij het geld niet van de gezamenlijke rekening hoefde te halen.

Ike: “Ik snap wel dat hij daar zoveel moeite voor deed, want ik ga heel erg vissen als ik vermoed dat iemand een geheim voor me heeft. De enige reden dat ik er destijds niet achter ben gekomen, was dat ik net een heftige operatie achter de rug had. Hierdoor was ik bedlegerig en wazig van de narcose. Zelfs toen ik de trouwpapieren aangetekend en wel in ontvangst nam, dacht ik dat het om een reclamefolder ging.”

‘Zelfs toen ik de trouwpapieren in ontvangst nam, dacht ik dat het om een reclamefolder ging’

De trouwerij

Pas op de heenreis in Las Vegas, vier dagen voor de bruiloft, onthulde Robin zijn geheim. Ike vond het een fantastische en romantische verrassing. Toevallig had ze een outfit mee die goed bij de gelegenheid paste. Vriendin Anja had voor een bruidsboeket gezorgd en Ernst was voor de gelegenheid zelfs ambtenaar van de burgerlijke stand geworden, zodat hij zijn vrienden in de echt kon verbinden. Toen de ceremonie begon haalde Anja het doosje met de ring (die zij voor de zekerheid in haar koffer had meegenomen) tevoorschijn, en was de verrassing compleet. Ike: “Ik vind de trouwring echt perfect. Hij is niet standaard en past daardoor juist goed bij mij en bij ons. Ik ben niet het type dat een geijkte trouwring van goud met een diamant draagt. Wat dat betreft kent Robin me goed genoeg.”

‘Ik ben niet het type dat een geijkte trouwring van goud met een diamant draagt’

Trouwfeest en trouwarmband

Eenmaal thuis vonden Ike en Robin het fijn om nog een feest voor familie en vrienden te geven, maar deze keer was het Ike haar beurt om haar man te verrassen. Tijdens de plechtigheid op Burning Man droeg Robin een grote rode siliconenring, voor het idee. Voor hun trouwfeest ontwierp Ike samen met Marijke een trouwarmband. Ike: “Ik wilde geen ring voor hem, want dat draagt hij niet. Marijke begreep gelijk wat ik voor ogen had, waardoor het ontwerp zo klaar was. Stoer en mooi door z’n eenvoud.” De armband bevat een roestvrijstalen sluiting met daarop het symbool van Burning Man.

Draagbare herinnering

Zowel Ike als Robin dragen hun trouwsieraad vrijwel dagelijks. Ike: “Wanneer ik naar m’n ring kijk, voel ik heel veel liefde. Ik merk het gelijk als ik ‘m vergeten ben om te doen. De ring herinnert me eraan hoe trots ik op ons samen ben. Ik vertel het verhaal van het aanzoek en ons huwelijk nog dagelijks graag aan anderen.”

Robin vindt het op zijn beurt heel mooi dat zijn vrouw hun verhaal nog steeds uitdraagt: “Hoeveel vrouwen hebben het nu nog zo vaak over hun trouwerij en hoe mooi ze hun ring vinden? Ik ben er trots op dat we dit toch maar zo gedaan hebben met z’n tweetjes. Iets speciaals, iets anders dan anders.”

‘De ring herinnert me eraan hoe trots ik op ons samen ben’

De sieraden zijn qua ontwerp heel verschillend en daarmee niet traditioneel. De symboliek, emotie en het verhaal in combinatie met de figuren van Burning Man komen daarentegen wel overeen. Ike: “Daardoor passen ze voor ons gevoel toch goed bij elkaar. Het enige wat nog mist is een tekst aan de binnenzijde. Daar hebben we nog niet de juiste woorden voor gevonden, maar dat komt wel. Tot die tijd verbindt de Burning Man ons.”

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht