Versleten armband repareren

||43||
||43||
||43||
arrow arrow

Deze zilveren armband werd bij ons ter reparatie aangeboden omdat hij te lang is. Bij het bekijken bleek al  snel dat de complete armband volledig uitgesleten is. Niks mis mee, maar juist mooi, want dit moest wel een armband met een verhaal zijn. Bij navraag blijkt inderdaad dat de armband al veel heeft meegemaakt. Mevrouw haar vader heeft 'm bijna een leven lang gedragen. Nu heeft hij hem 'bij leven' aan zijn dochter gegeven. Meneer ligt erg slecht en zou graag zien dat zijn dochter de armband nog lange tijd kan dragen. Maar is reparatie nog wel mogelijk?  

De reparatie aan de versleten armband

De zilveren armband is hol en door het dragen zijn de schakels verder dan de helft doorgesleten. Hierdoor is hij per schakel een stuk langer geworden. Als een armband te lang is, zal deze nog sneller slijten dan wanneer het sieraad op maat is. Hoe dit komt? Simpelweg doordat hij meer ruimte heeft om te bewegen.  Deze dierbare armband alleen inkorten door er bijvoorbeeld een schakel tussenuit te halen levert dus niet het gewenste resultaat. Het zal de levensduur van het sieraad niet verlengen.

Advies

Na alle mogelijkheden naast elkaar te hebben gelegd komen we tot de conclusie dat het een flinke klus wordt, maar dat we de armband nog wel kunnen repareren. Hiervoor moeten we alle schakels opvullen cq opdikken. Dit gebeurt door draadjes van zilver in de holle schakel te schuiven en dit met soldeer tot één geheel te maken. Een dergelijke armband heeft per schakel twee zijden die zijn uitgesleten en in totaal veertien hele en twee halve schakels. Alle schakels moesten in dit geval opgevuld worden. 

Resultaat

Zoals we van tevoren al hadden bedacht was dit een intensieve klus, maar het resultaat mag er absoluut zijn. Mevrouw heeft na de reparatie een massieve armband teruggekregen die weer jaren gedragen kan worden. Ze heeft het sieraad op tijd in ontvangst kunnen nemen om het aan haar vader te laten zien, nog voor zijn overlijden. 

Wij vinden het geweldig dat we met ons ambacht niet alleen mooie sieraden kunnen maken, maar ook dat we mensen van dienst kunnen zijn bij dit soort emotionele momenten. 

Kosten

Mensen willen uiteraard van tevoren weten wat een reparatie als deze gaat kosten. De prijs hangt af van een aantal factoren zoals het soort materiaal, het gewicht en het type schakel. Daarnaast is de vraag of en hoe het gerepareerd moet worden. Iedere armband heeft een ander behandelplan. 

Mocht u een armband hebben in goud of zilver die ook toe is aan een opknapbeurt, dan geven wij graag vrijblijvend advies over eventuele reparatie of restauratie.

Reacties

bert van den herik 14 Juni 2018

beste ik heb engouden armband die ik inmiddels meer dan 30 jaar draagt en deze is uitgesleten omdat deze niet van vol goed was, kan deze zoals in het voorbeeld van deze zilveren ook zo worden hersteld? en kunt u een richtprijs hiervoor opgeven. ik kan u enkele foto's sturen als u dat wenst.

Naam
E-mail*
Uw bericht