29.05.2020

De geboorte van een sieraad

Wij zijn edelsmeden met passie voor de bijzondere momenten in een mensenleven! De geboorte is het begin van het leven en wij sieraadontwerpers en goudsmeden zien onze ontwerpen feitelijk ook als een geboorte, een geboorte van iets nieuws. Het mooie van de geboorte van een sieraad is de geruststellende gedachte dat er geen eind zal zijn. Het begin is het ontwerp zelf, en dat is onsterfelijk. Want meestal als de eigenaar ervan overlijdt, zal het sieraad altijd overleven en terechtkomen bij een volgende generatie.   

Geboorte van een nieuw sieraad

De geboorte van een sieraad komt veelal voort uit een persoonlijk verhaal. En ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Zoals vader of moeder worden, een zus of broer krijgen, verliefd worden, een relatie krijgen, verloven of trouwen. Plezier, geluk, ziekte of zeer. Deze emoties liggen allemaal dicht bij elkaar en kunnen de geboorte van een nieuw ontwerp teweegbrengen, een aandenken voor het leven. 

Niersieraad: herinnering aan het verleden en leven met een toekomst

Een mooi voorbeeld is een niersieraad. Nieuw leven in het kwadraat! Mensen die al jaren aan het dialyseren zijn, kunnen via een donor hun leven weer terugkrijgen. Het is in feite de geboorte van een nieuw leven, en dat heeft mij geinspireerd voor de geboorte van een nieuw sieraad: een niersieraad, als blijvende herinnering aan de overschakeling van een periode van verdriet naar blijdschap en vertrouwen. Er is een hele serie geelgouden en witgouden niersieraden, bekijk die in onze webshop Sieraden In Stijl.

De telefoonhanger uit deze serie bestaat uit 2 delen.  Het is voortgekomen uit twee geliefden, waarbij de man zijn nier aan de vrouw afstond, zodat zij samen nog een onbezorgde toekomst zouden hebben. Als je de hangers tegen elkaar aandoet, zie je dat er twee nieren in één hart staan. Deze geboorte is zowel een nieuw leven als een verbintenis in één. Prachtig zo'n sieraad vol symboliek! 

Zijn sieraden uit de collectie Oogappels iets voor jou? 

Bent je net vader geworden en wil je je vrouw of vriendin een cadeau geven bij de geboorte van uw zoon of dochter? Denk dan eens aan de collectie Oogappels. Hierin kun je de edelsteen die staat voor het sterrenbeeld van jullie kind laten zetten. Zo wordt de armband een zeer persoonlijk cadeau. Het is mogelijk bij een volgende geboorte deze armband uit te breiden met nog een geboorteschakel, edelsteen of een hanger. 

Heeft dit blog je geinspireerd? Maak een afspraak met onze sieraadontwerpers en goudsmeden, wellicht ontstaat er wel weer een geboorte van een nieuw sieraad.