29.05.2020

Oud goud laten vermaken

Heb jij nog gouden sieraden in de kast liggen die je nooit meer draagt? Laat van je 'oude', 'gedragen' goud een mooi nieuw sieraad maken, die je wel draagt. Natuurlijk kun je ook het goud inleveren en er wat geld voor krijgen, maar hoeveel mooier is het om het goud dat toch een betekenis heeft, een nieuw leven in te blazen. Laat er iets van maken wat de herinnering in stand houdt, maar wat je nu wel mooi vindt en gaat dragen.   

Een edelsmid weet er wel raad mee 

We snappen best dat het een beetje eng is om 'oud goud' in te leveren en om te laten smelten tot een nieuw sieraad. Een broche van oma, de zegelring van opa, de trouwring van je overleden vader, het geboortesieraad van je geliefde tante, de ring van je overleden zus. Het is nogal wat om daar de vlam op te zetten. Ga het gesprek aan met onze sieraadontwerpers en goudsmeden, zij hebben dit vaker gedaan. Zelfs de meest nerveuze mensen ontspannen als ze zien hoe respectvol er met de sieraden wordt omgegaan, en worden enthousiast als ze zien hoe je heus wel de herinnering kunt koesteren door materiaal te gebruiken voor een sieraadontwerp waar je wél helemaal enthousiast van wordt. 

Geel-, wit- of roodgoud inleveren 

Als je oud goud wil laten vermaken is het goed om te weten dat je hiervoor het best alleen geelgoud kunt gebruiken. Wit- en roodgoud word eerder bros na het smelten ervan. Bij deze materialen is het wel mogelijk om het materiaal in te leveren als betaalmiddel. Vraag naar de mogelijkheden!