28.05.2021

Braziliaanse steen van het hart en de liefde

Vorig jaar kwam Daisy terug uit Brazilië, waar ze tientallen jaren met haar gezin woonde. Brazilie is één van de grootste exporteurs van edelstenen ter wereld. Daisy raakte daar verzot op rozenkwarts, een prachtige roze edelsteen met een bijzondere werking: het is de steen van het hart en de liefde. “Rozenkwarts staat voor mij symbool voor zelfliefde en liefde voor anderen, en voor het land dat ik voor altijd in mijn hart heb gesloten. 

Rozenkwarts als herinnering aan Zuid Amerika

Het is bijna niet te geloven, maar Daisy heeft jarenlang tevergeefs gezocht naar een échte mooie rozenkwarts ring. Twee keer kreeg ze er een van haar man cadeau. De eerste keer voor haar veertigste verjaardag. Een pijnlijk moment, want ze vond de ring absoluut niet mooi. Veel te pompeus, met een veel te grote ‘perfecte’ steen; het oogde kitsch. De tweede keer was het raak. Voor hun 25-jarige huwelijk, het gezin was net weer terug in Nederland, mocht ze van haar man een mooie gouden ring met rozenkwarts bij Marijke Mul laten maken. Een herinnering aan al die mooie jaren in Zuid Amerika. Daisy kon haar geluk niet op..

Hoe komt de edelsteen het best tot zijn recht?

De cabochon geslepen steen, die Daisy als afscheidscadeau van hun beste vrienden in São Paulo had gekregen, werd in een kastzetting gezet. Dat is een klein opstaand randje, waarop de edelsteen rust. De edelsteen oogt zo wat groter door de rand. Er werd gekozen voor geelgoud, dat prachtig kleurt bij het warme roze van de steen. Een stak ontwerp, waarbij de ‘imperfecte’ tekening in de steen heel natuurlijk oogt. Precies zoals Daisy het wilde.

Diepere betekenis van het sieraadontwerp

Je kunt Marijke niet blijer maken dan met een opdracht van diepere betekenis. Daisy en Marijke hebben uitgebreid stilgestaan bij het emigreren naar het buitenland, wat dat met je doet en hoe je na zo'n beleving toch wel als een ander mens terugkomt in Nederland. Daisy draagt de steen om de middelvinger van haar linkerhand. Zo is de werking op het hart chakra het sterkst. De steen herinnert haar aan al die fantastische jaren in Brazilië. 

Lees onze nieuwsbrief

Heb je interesse in meer van dit soort mooie verhalen? Lees ze via onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze staat vol verhalen, mooie handgemaakte sieraden en dingen die je altijd al hebt willen weten over ons mooie vak. Schrijf je in via de homepage van deze website (scroll helemaal naar beneden).

Lees hier onze laatste nieuwsbrief (december 2021)