27.09.2021

Jouw unieke en persoonlijke sieraad maken wij samen

Ik leerde al jong hoe leuk het is om met mensen die ik nauwelijks kende in gesprek te raken en hun levensverhalen te horen. Pas 16 was ik toen ik mijn ouderlijk huis verliet om een opleiding tot goudsmid te volgen in Schoonhoven. Het eerste jaar bij een gastgezin en daarna nog twee jaar op kamers. Het zorgde ervoor dat ik al jong zelfstandig was, maar het bood me ook de kans om allerlei nieuwe dingen te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten. 

Een sieraad houdt een herinnering levend

Acht jaar later opende ik mijn eerste winkel. Al snel leerde ik dat sieraden voor iedereen een andere betekenis hebben. Voor sommigen is het natuurlijk alleen maar een manier om te laten zien dat ze het financieel dik voor elkaar hebben, maar voor het overgrote deel hebben mensen een bijzondere band met hun sieraden omdat het ze doet herinneren aan een belangrijk persoon of bijzonder moment in hun leven. Het sieraad biedt hen een tastbare manier om die herinnering levend te houden.

Emotie vertalen naar een ontwerp

Dat bracht me op een idee: waarom zou ik mensen niet helpen om hun meest bijzondere momenten te vertalen in een persoonlijk sieraad? Zij hebben het verhaal en ik heb het vakmanschap om dat om te zetten in iets tastbaars. De openheid en interesse in anderen die ik had leren ontwikkelen in de beginjaren, stelde me in staat goed te luisteren en de emotie in hun verhaal te vertalen naar een ontwerp en uiteindelijk naar een sieraad van ambachtelijke kwaliteit.

We werken hier anders dan bij de juwelier

Zo ontstond Sieraad Laten Maken. Waar je in mijn winkels meestal ‘gewoon’ naar binnenloopt om een ring, ketting of armband te kopen, biedt dit concept mensen de mogelijkheid mee te denken en te praten over het ontwerp. We doen het feitelijk samen. We werken op afspraak, nemen echt de tijd voor je en stoppen pas wanneer jij het ontwerp helemaal perfect vindt. Soms verwerken we de as van een overleden dierbare in het sieraad of maken we van iemands oude sieraden een nieuw sieraad. Hoe dan ook, het resultaat is gegarandeerd een bijzonder ontwerp dat symbool staat voor een uniek en persoonlijk moment in jouw leven. De reactie wanneer iemand de ring, ketting of armband uiteindelijk in ontvangst neemt is elke keer weer een bijzonder moment en soms enorm emotioneel. Ik vind het echt onvoorstelbaar mooi om dit voor mijn klanten te kunnen doen.

Van diep verdriet tot groot geluk

In de afgelopen 29 jaar heb ik de eer gehad om al voor heel veel mensen een persoonlijk sieraad te mogen ontwerpen. Ze hebben hun meest intieme verhalen met mij gedeeld; van diep verdriet en rouw tot groot geluk en intense liefde. Sieraden voor huwelijken, geboortes, ter herinnering aan een dierbare overledene of het overwinnen van een ziekte, het vieren van een jubileum en zelfs ter herinnering aan het deelnemen aan de olympische spelen. Ik heb zelfs een zilveren rammelaar voor de zojuist geboren prinses Catharina-Amalia mogen ontwerpen en maken. Welk verhaal het sieraad ook verteld, het zal hierdoor nooit vergeten worden.

Maatwerk is het uitgangspunt

Heb jij ook een verhaal dat je wilt vereeuwigen in een uniek en persoonlijk sieraad? Dan nodig ik je van harte uit om een afspraak te maken bij Sieraad Laten Maken. Dat kan bij één van de winkels in Haarlem, Oisterwijk en Nieuwerkerk aan den IJssel.Of je nu al weet wat je zoekt en hele specifieke wensen hebt of eigenlijk nog helemaal niet weet wat je precies wil. Bij Sieraad Laten Maken is het maatwerk voor de persoon die het gaat dragen altijd het uitgangspunt.

Lees onze nieuwsbrief

Heb je interesse in meer van dit soort mooie verhalen? Lees ze via onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze staat vol verhalen, mooie handgemaakte sieraden en dingen die je altijd al hebt willen weten over ons mooie vak. Schrijf je in via de homepage van deze website (scroll helemaal naar beneden).

Lees hier onze laatste nieuwsbrief (december 2021)