04.10.2021

Pech overkomt je, geluk maak je zelf!

Bijna dagelijks ben ik dankbaar dat ik met mijn ontwerpen zoveel mensen een beetje steun en geluk kan geven. Vooral in de ‘pechperiodes’ waarin ze veel verdriet hadden. De veerkracht die wij vaak bij klanten zien sterkt ons in de gedachte dat ieder mens het in zich heeft om ook in verdrietige situaties te blijven inzien dat er gelukkige momenten, ook als iemand is weggevallen.

Symbool voor het leven met haar echtgenoot

Het moet rond 2016 geweest zijn toen er een vriendelijke oudere dame bij mij langs kwam met het verzoek een trouwring te vermaken. Haar man was kort daarvoor overleden. Ze toonde me een ring met verschillende banden en bolletjes die symbool stonden voor het leven met haar echtgenoot. De ring zag er behoorlijk nieuw uit. Het bleek dat ze hem pas twee jaar daarvoor van haar man had gekregen.

Een sprong in de tijd naar augustus 2021. Er komt een man de winkel binnen en als hij me achter de toonbank ziet, licht zijn gezicht op. Het is de zoon van de oudere dame. Hij was indertijd bij haar toen ze de vermaakte trouwring kwam ophalen. Zijn moeder is inmiddels ook overleden vertelt hij me, maar hij weet nog als de dag van gisteren hoe bijzonder hij het vond om met haar hier de ring op te halen. Die eerst als trouwring bedoeld was om de liefde te vieren, uiteindelijk een manier werd om die verloren liefde te herinneren.

Betekenis van een persoonlijk sieraad

Nu is deze zoon door zijn partner als verrassing meegenomen om een bijzonder sieraad te laten maken om hún liefde voor elkaar te vieren. De ring van zijn moeder wordt opgenomen in het ontwerp. Zodra hij dit beseft valt hij stil. Hij moet de symboliek van dit prachtige cadeau even verwerken. “Het is niet in woorden uit te drukken wat jullie hebben gedaan toen jullie 5 jaar geleden de trouwring voor mijn moeder vermaakten. Het heeft zo enorm veel voor haar betekent. En om dan nu weer de volgende prachtige stap met dit sieraad te zetten voelt enorm fijn." Sueomy, een van onze goudsmeden, luistert aandachtig naar zijn verhaal, toont begrip voor de emotie en maakt een grapje tussendoor om de toch wat beladen sfeer te doorbreken. Dat is namelijk wat wij doen: we luisteren, leven ons in en vertalen dat vervolgens in een uniek en vooral persoonlijk sieraad.

Dankbaar werk

Dankbaar en tevreden verlaten hij en zijn partner uiteindelijk de winkel. Wij blijven achter met een gevoel van dankbaarheid voor de mooie woorden die we kregen. En met het besef wat een uitzonderlijke eer het voor ons is om uit pijn en pech weer een tastbaar stukje geluk te mogen maken.

Lees onze nieuwsbrief

Heb je interesse in meer van dit soort mooie verhalen? Lees ze via onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze staat vol verhalen, mooie handgemaakte sieraden en dingen die je altijd al hebt willen weten over ons mooie vak. Schrijf je in via de homepage van deze website (scroll helemaal naar beneden).

Lees hier onze laatste nieuwsbrief (december 2021)