15.12.2021

Trouwringen vermaken met behoud gravure

Een partner verliezen is in en in verdrietig. Het gemis mag dan groot zijn, maar jarenlange liefde duurt ook nadat een van de twee geliefden wegvalt voort. We horen in het atelier vaker dat het gevoel van verbondenheid zelfs met de jaren alleen maar sterker wordt. Wij hebben na het verlies van haar man voor onze klant één nieuwe persoonlijke geelgouden ring gemaakt. Je ziet het goed, de gravure is goed zichtbaar. We hebben de gravure uit zijn trouwring kunnen behouden en deze wordt nu gedragen naar de drager toe, wát een prachtige symboliek. Zo blijft zij voor altijd in de liefde met elkaar verbonden. 

Kostbare liefde

Zeker in de eerste periode na het overlijden kun je het leven alleen misschien niet dragen. De dagen schreiden voort en kijkend naar je trouwring denk je aan alle mooie momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Jouw partner was niet alleen de liefde van je leven, maar ook je maatje, en wellicht ook de vader of moeder van je kind(eren).  Na een tijdje vragen de meeste mensen zich af wat ze nu met hun trouwringen moeten doen. Er ligt er vaak één in de kast, of je draagt 'm naast je eigen trouwring. De maat is niet goed en er is een risico dat je de ring gaat verliezen. Het is dan ook een mooi en goed  idee om jullie trouwringen samen te brengen tot één ring. 

Veranderen of behouden? 

Hoe je leven verandert na het verliezen van je partner is voor iedereen anders. Voor de een blijft in ieder geval heel veel hetzelfde, de ander slaat een nieuwe weg in en vult het leven anders in. Hoe mensen het alleen achterblijven ook ervaren, wij zien bij het vermaken van trouwringen dat mensen (zeker in de beginfase) de trouwringen zoveel mogelijk in tact willen houden. Dus er niet teveel aan veranderen, zodat het wel een nieuw sieraad wordt maar het nog wel herkenbaar is als trouwring(en). 

Gravure intact houden 

Wij vermaken veel trouwsieraden waarbij de inscriptie (de gravure) van de trouwdatum intact blijft. Een gebruikelijke plek is het om dit aan de binnenzijde van het vermaakte sieraad te plaatsen. Maar, zoals bij de ring, kan je 'm ook heel goed zichtbaar aan de buitenkant maken. Draag je geliefde voor altijd bij je kijk af en toe met een glimlach naar jouw wijlen wederhelft. 

Lees onze nieuwsbrief

Heb je interesse in meer van dit soort mooie verhalen? Lees ze via onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze staat vol verhalen, mooie handgemaakte sieraden en dingen die je altijd al hebt willen weten over ons mooie vak. Schrijf je in via de homepage van deze website (scroll helemaal naar beneden).

Lees hier onze laatste nieuwsbrief (december 2021)