||43||
arrow arrow

Het behalen van een diploma is een mijlpaal. Meestal gaat het om het afronden van een studie of het behalen van een rijbewijs. Hier heeft jouw (klein)zoon, (klein)dochter, man of vrouw soms jaren hard voor gewerkt en naartoe geleefd. Dat al het harde werken nu achter de rug is mag gevierd worden!
Het is mooi om dit moment te vereeuwigen met een sieraad op maat. Een ring, armband, ketting, hanger paar oorbellen of een armband die symbool staat voor het proces, het behalen van het diploma en/of de toekomst die de geslaagde hierna te wachten staat.

Het ontwerp

Je kunt het zo gek niet bedenken of wij ontwerpen en maken het. Wij baseren onze ontwerpen graag op iemands persoonlijkheid, emotie en verhaal. Zo krijg je een sieraad dat op het lijf is geschreven.

Om dit te bereiken gaan we uitgebreid met iemand in gesprek. Waarom is iemand een bepaalde studie gaan doen? Waar is hij/zij trots op? Hoe kijkt hij/zij naar de toekomst na het behalen van de diploma?

Uiteraard bespreken we in zo’n gesprek ook iemands stijl en voorkeuren. Wat voor een sieraad zou je graag willen; een ring, armband, collier, paar oorbellen of misschien iets heel anders? Alles is bespreekbaar.

Gaandeweg het gesprek ontstaat het ontwerp. Soms worden hier nog wat aanpassingen aan toegevoegd na het gesprek, mocht iemand wat bedenktijd nodig hebben.

Een sieraad voor, tijdens of na de diploma-uitreiking?

Je kunt ervoor kiezen om voor de uitreiking van het diploma een sieraad te laten ontwerpen, zodat je de geslaagde ermee kunt verrassen tijdens de uitreiking. Houdt hierbij rekening met een productietijd van zes tot acht weken.

Wat ook veel wordt gedaan is het geven van een tegoedbon, waarmee de geslaagde naderhand zelf een gesprek met ons voert en ontwerp laat maken, volledig naar zijn of haar smaak.

Hoogwaardige materialen

Wij gebruiken alleen de meest pure materialen voor het maken van onze sieraden. De materialen worden zorgvuldig geselecteerd door onze goudsmeden op schoonheid en kwaliteit. Meestal gebruiken wij 14 karaat geelgoud, witgoud, roodgoud of zilver. 18 karaat is ook mogelijk. Daarnaast maken we graag gebruik van kleurrijke edelstenen of zuivere diamanten in diverse soorten, vormen en maten.

‘Oud goud omsmelten’

Geregeld krijgen wij het verzoek om gebruik te maken van ‘oud’ goud en gedragen sieraden. Vanwege de sentimentele waarde, geeft dit een extra bijzondere lading aan het sieraad. Wij doen dit dan ook graag. Tijdens het omsmelten en gedurende de rest van het productieproces maken wij foto’s die we naderhand mailen of op een USB-stick meegeven bij het ophalen van het sieraad. Mocht de hoeveelheid oud goud niet toereikend zijn, dan voegen we er extra goud aan toe.

Ook edelstenen en diamanten kunnen we hergebruiken. Neem in dit geval de sieraden mee naar het ontwerpgesprek. Het uiteindelijke ontwerp is dan sterk afhankelijk van de kenmerken van de ste(e)n(en).

Maak een sieraad laten maken afspraak

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required