||43||
arrow arrow

De band tussen gezinsleden is iets ongrijpbaar moois. Je houdt van elkaar, ongeacht karakterverschillen, uiteenlopende keuzes en verschil in denkwijze. Een persoonlijk sieraad herinnert aan die bijzondere band in goede, maar ook in slechte tijden. Of het nu gaat om een sieraad voor ieder gezinslid of een sieraad voor alleen de ouders die het geluk van hun gezin willen verenigen in een sieraad. We maken graag van jouw of jullie liefde een tastbare symbool.

Proces van gesprek, naar ontwerp tot sieraad

Om emoties, gebeurtenissen, familieband en persoonlijkheden in kaart te brengen gaan wij eerst uitgebreid in gesprek. Gaandeweg het gesprek schetsen wij het ontwerp gebaseerd op wat jij/jullie vertellen. Wij ervaren dat dit proces van gesprek naar ontwerp een belangrijke bijdrage levert aan de emotionele waarde van het eindresultaat. Ontwerpschetsen doen wij met de hand, maar indien gewenst kunnen wij ook een 3D ontwerpschets maken om het ontworpen sieraad nog duidelijker te maken voordat wij het uitwerken. Het liefst zitten we tegenover degene die ons opdracht geeft voor het ontwerp, maar wanneer dat lastig wordt voeren we ook gesprekken via WhatsApp Video, Zoom, Google Meets of een andere inbelverbinding.

Symboliek in het sieraadontwerp

In het ontwerp dat wij samen met jouw/jullie maken tijdens een gesprek verwerken wij meestal veel symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. Bij het gebruik van edelstenen kijken we naar de werking en betekenis van een steen en in de vormen van het edelmetaal verwerken we vaak een boodschap.

Gebruik ‘oud’ goud

Het is mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad. Wij vinden de term ‘oud goud’ eigenlijk een beetje tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn. Hierdoor zijn het sieraden met een verhaal. Heeft u bijvoorbeeld geelgouden sieraden van een erfenis liggen die u niet meer draagt? Dan kunnen wij dit vermaken of omsmelten en er een nieuw sieraad van maken. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het ontwerp van een nieuw sieraad. Neem bij de eerste afspraak bij ons al uw eigen goud mee, zodat onze goudsmeden kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Bij gedragen trouwringen is het bijvoorbeeld mogelijk om de gravure te behouden en de rest van het goud om te smelten.

Wat kost een persoonlijk maatwerksieraad?

De prijs van een sieraad op maat is afhankelijk van het ontwerp, materiaal en inbreng van eigen goud en/of edelstenen en diamanten. Tijdens het eerste ontwerpgesprek kunnen we meestal gelijk een prijsindicatie geven. Het gesprek is overigens gratis en vrijblijvend.

Ons hoofdatelier is gevestigd in Haarlem. Hier voeren wij meestal alle productie uit. Bij onze verkooplocaties kunt u de ontwerp gesprekken aanvragen. Wellicht makkelijk om er één te zoeken bij u in de buurt.  Nu tijdens de beperkingen vanwege de Corona pandemie maken wij ook extra gebruik van onze facetime mogelijkheid via Zoom, Skype, Teams of WhatApp Video.

Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden contact op via  info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030660.

Maak een sieraad laten maken ontwerpafspraak Haarlem Nieuwerkerk aan den Ijssel oisterwijk Zuid holland Brabant Noord holland

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required