||43||
arrow arrow

De enorme hoeveelheid liefde die een moeder of vader ‘gewoon’ voelt zodra een baby geboren is, is overweldigend. Hoewel negen maanden zwangerschap niet altijd even soepel verlopen, laat staan de bevalling, is dat alles vrij snel vergeten wanneer je zo’n klein mensje in je armen houdt. Dit overweldigende gevoel, al deze emoties, dit bijzondere moment, zijn mooi om vast te leggen in een sieraad.

De één noemt het werpgoud of baargoud, de ander noemt het geboortegoud of familiegoud, omdat het van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe je het ook wil noemen, het is mooi om bij de geboorte van een nieuw gezinslid een mooi sieraad te geven aan moeder, kind en/of vader. Een dergelijk sieraad legt de band tussen moeder, vader en kind(eren) op symbolische wijze vast.

Sieraad voor mama na geboorte

Geregeld krijgen wij vaders (in spé) op bezoek die hun vrouw of vriendin willen verrassen met een bijzonder sieraad dat hen herinnert aan de bijzondere tijd rondom de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd en de nieuwe fase de hen staat te wachten. Er is geen standaard type sieraad die men na de geboorte geeft, een geboortesieraad kan zowel een ring, armband, ketting, hanger of paar oorbellen zijn. Hoewel een dergelijk geschenk lang niet door elke vader wordt omarmt, is het een gebaar dat elke moeder kan waarderen. Daarnaast is het een eeuwenoude traditie binnen vooral gegoede families. 

Sieraad voor baby

Een sieraad voor een pasgeboren baby kan een mooi luxe kraamcadeau zijn. Het hoeft niet direct te passen, maar kan ook een cadeau zijn voor als het kind ouder is. Het sieraad kan ook in maat verstelbaar zijn om zo mee te groeien met het kind. Van baby, naar kind, naar puber en uiteindelijk naar volwassene. Een kraamsieraad voor een baby kan zodoende een leven lang meegaan.

Bedelarmband
Een bekend sieraad voor een baby is de bedelarmband. Een dergelijke (zilveren, geelgouden, witgouden of roodgouden) bedelarmband is de basis voor bedeltjes. Een soort spaarsieraad, waaraan je bij bijzondere gebeurtenissen een nieuwe bedel kunt hangen.

Als gever kun je ervoor kiezen om een armband op de maat van een jong kind te geven, een armband die in maat verstelbaar is, eentje die op maat te vermaken is of alvast op volwassen formaat.

Het is gebruikelijk om bij het geven van een bedelarmband, minstens één bedel aan de armband te hangen.

Bedels voor bedelsieraad
Bedels zijn in allerlei vormen en maten te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een speentje, rammelaar, wiegje of een bedel in de vorm van een voetafdruk.

Om een bedelarmband extra persoonlijk te maken, is het bij ons ook mogelijk om een bedel op maat te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan de initialen van het kind of een bedel die een naam op symbolische wijze weergeeft. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Groeisieraad/groeidiamant voor baby
Naast een armband zijn hangers of colliers veel gegeven sieraden bij de geboorte, omdat deze goed in maat versteld of vermaakt kunnen worden en zo mee kunnen groeien met het kind.

Een groeidiamant wordt vaak verwerkt in een collier voor de geboorte. Een dergelijke diamant kan bij bijzondere momenten of gebeurtenissen vervangen worden door een groter of kwalitatief beter exemplaar. Vandaar de term groeidiamant. Een leuke variant op de spaarrekening. In beide gevallen investeer je in de financiële toekomst van het kind.

Moeder/kind sieraad

Soms worden bij de geboorte van een (klein)kind sieraden gegeven aan zowel moeder als kind. Dit sieraad kan elkaar aanvullen, zoals een twee hangers voor een ketting die in elkaar passen. Het kan natuurlijk ook dat de sieraden op elkaar lijken, of exact hetzelfde zijn, maar dan in een andere maat uiteraard. Vertel onze goudsmeden waar uw voorkeur naar uitgaat en wij denken graag mee over het sieraadontwerp.

Sieraad voor papa

Een mooi sieraad voor de kersverse papa behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. We zien dit minder vaak dan het ‘werpgoud’ voor mama, maar voor vaders is de geboorte van hun kinderen minstens zo mooi en ingrijpend. Denk aan een subtiele leren armband met stoere sluiting met daarop de naam of namen van (vrouw en) kind(eren). Ook voor papa’s is de geboorte van hun kind of kinderen een onvergetelijk moment dat gekoesterd mag worden middels een onverwoestbaar sieraad.

Sieraad voor (newborn) gezin

Een gezinssieraad is een sieraad voor alle gezinsleden die gezinsleden symbolisch verbindt. De sieraden zijn hetzelfde of lijken in een bepaald opzicht op elkaar door bijvoorbeeld materiaalgebruik of het gebruik van bepaalde vormen en symboliek. Ook wanneer kinderen opgroeien en ouders en kinderen niet altijd meer bij elkaar in de buurt zijn, herinnert een gezinssieraad aan de bijzondere band die jullie met elkaar hebben, ongeacht de fysieke afstand tot elkaar.

Oud goud laten vermaken tot nieuw sieraad

De geboorte van een (klein)kind is een mooi moment om te vereeuwigen in een sieraad. Vaak maken wij hierbij gebruik van ‘oude’ sieraden. Heeft u bijvoorbeeld ooit sieraden van een dierbare geërfd? Laat het verhaal van deze sieraden doorlopen in de geboortesieraden voor uw kind, uw partner en/of uzelf. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u in een persoonlijk gesprek. 

Maak een afspraak

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required