||43||
arrow arrow

De enorme hoeveelheid liefde die een moeder of vader ‘gewoon’ voelen zodra een baby geboren is, is overweldigend. Hoewel negen maanden zwangerschap niet altijd even soepel verlopen, laat staan de bevalling, is dat alles vrij snel vergeten wanneer zo’n klein mensje zich tegen je aan drukt. Dit overweldigende gevoel, al deze emoties, dit bijzondere moment, zijn mooi om vast te leggen in een sieraad.

De één noemt het werpgoud of baargoud, de ander noemt het geboortegoud of familiegoud, omdat het van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe je het ook wil noemen, het is mooi om bij de geboorte van een nieuw gezinslid een mooi sieraad te geven aan moeder, kind en/of vader. Een dergelijk sieraad legt de band tussen moeder, vader en kind(eren) op symbolische wijze vast.

Sieraad voor mama na geboorte

Geregeld krijgen wij vaders (in spé) op bezoek die hun vrouw of vriendin willen verrassen met een bijzonder sieraad dat hen herinnert aan de bijzondere tijd rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Er is geen standaard type sieraad die men na de geboorte geeft, een geboortesieraad kan zowel een ring, armband, ketting, hanger of paar oorbellen zijn. Hoewel een dergelijk geschenk lang niet door elke vader wordt omarmt, is het een gebaar dat elke moeder kan waarderen. Daarnaast is het een eeuwenoude traditie, vooral binnen de 'betere kringen'.

Sieraad voor baby

Moeder/kind sieraad