Het begint met een afspraak 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. Wat zijn uberhaubt de mogelijkheden? Kan het goud uit een erfenis gebruikt worden?  Wat kost het sieraad dat je in gedachten hebt? Kan die prachtige vintage ring nog wel gerestaureerd worden? Wat zijn de mogelijkheden om trouwring(en) te laten vermaken tot een nieuw sieraad? Wat geef je je partner bij de geboorte van jullie eerste kind? 

Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend  antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk gesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. 

Afspraak maken
Online afspraak maken bij Sieraad Laten Maken voor een persoonlijk gesprek

Persoonlijk gesprek 

Onze kracht zit 'm in het vertalen van emotie naar  een tastbaar, persoonlijk sieraad. Om het ontwerp zo persoonlijk mogelijk te maken, nemen onze sieraadontwerpers en goudsmeden uitgebreid de tijd om naar jouw verhaal en onderliggende emoties te luisteren. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat we weten wat je zelf voor ogen hebt en wat jouw smaak is. We laten ons vooral ook inspireren door het verhaal erachter. Waarom wil jij iets unieks laten maken? Zo komen we gaandeweg samen tot een bijzonder ontwerp dat jou op het lijf geschreven is. Het ontwerp dat tijdens het gesprek ontstaat, wordt direct op papier geschetst. Ook laten we je verschillende sieraden, materialen en edelstenen als voorbeeld zien. Alles is erop gericht jou een zo compleet mogelijk beeld van het ontwerp te schetsen. Uiteraard bepalen we ook welke maat en formaat het beste past bij jouw hand, pols, oor of hals. 

Een persoonlijk ontwerpgesprek met een goudsmid duurt maximaal anderhalf uur. Wij hebben dan voldoende tijd om alle wensen te bespreken. 

Onze vestigingen

Ontwerp bij jouw budget 

Je hebt vast al een idee wat je zo ongeveer wilt uitgeven. Of niet? Tijdens ons gesprek bespreken we of je zelf materiaal inbrengt, zoals gedragen sieraden, eigen goud of een eigen edelsteen. Wellicht heb je iets specifieks voor ogen, of wil je juist weten wat er met jouw budget mogelijk is. Ontwerp en budget hangen nauw samen, maar vergeet niet dat er meestal een oplossing te vinden is als jouw wensen financieel niet haalbaar zijn. Een andere edelsteen, een ander formaat, wel of geen eigen goud; dit alles is van invloed op de uiteindelijke kosten van jouw sieraad. 

In veel gevallen wordt aan het einde van het ontwerpgesprek al een prijsberekening gemaakt. Soms moeten we nog iets uitzoeken, en krijg je de prijsopgave achteraf. Uitraard is de offerte geheel vrijblijvend en kun je er rustig over nadenken voordat je akkoord geeft. Uiteindelijk komen we tot een sieraadontwerp en een budget dat bij jou past en kan jouw unieke, persoonlijke sieraad gemaakt worden! 

Wat kost een sieraad op maat?

Graveren

Je kunt overwegen om met een gravure betekenis toe te voegen aan jouw sieraad. Denk  hierbij aan een geboorte-, huwelijks- of overlijdensdatum. Wist je dat je ook een vingerafdruk in een sieraad kunt laten graveren, bijvoorbeeld zichtbaar op een hanger aan de buitenkant of subtiel aan de binnenkant van een ring? Wist je dat het bij gedragen trouwringen mogelijk is om de gravure te behouden en de rest van het goud om te smelten?

Veel mensen kiezen voor een gravure die machinaal vervaardigd is. Je kunt het echter ook met de hand laten graveren, dat is iets kostbaarder maar doordat het materiaal er als het ware 'uitgegutst' wordt komt de gravure dieper te liggen. Duurzamer, en het oogt ambachtelijk. Bovendien zijn met de hand bijna alle soorten gravures mogelijk; signaturen, lettersoorten, tekens, tekeningen etc. Subtiel aan de binnenzijde, of als statement aan de buitenzijde. Bij een gravure moet je wel altijd rekening houden met wat extra productietijd van jouw sieraad. 

Sieraad laten maken 

In ons atelier in Haarlem werkt ons team van goudsmeden dagelijks aan alle opdrachten die vanuit Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel en Oisterwijk onze kant op komen. Met veel zorg verandert jouw sieraadontwerp van een schets op papier in een tastbaar sieraad op de werkbank. Of het nu gaat om het vermaken van een bestaand sieraad, het maken van een nieuw sieraad of het repareren of restaureren van een sieraad dat jou dierbaar is. Ieder sieraad gaat met evenveel zorg en ambachtelijke kennis door onze handen.  Onze goudsmeden zijn echte vakmensen met passie voor hun eeuwenoude ambacht. En dat merk je aan de kwaliteit van onze sieraden. Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen, waardoor onze sieraden, bij het juiste onderhoud, meer dan een leven lang meegaan. 

Ben je geïnteresseerd in het maakproces? Onze goudsmeden leggen je graag uit hoe de productie van jouw persoonlijke sieraad tot stand komt.

Ophalen 

Wij laten je vooraf weten hoe lang het ongeveer zal duren. Meestal duurt het zo'n 6 á 8 weken voordat je jouw nieuwe ring, ketting, armband of ander sieraad kunt komen ophalen. Soms iets sneller, bijvoorbeeld als er alleen iets vermaakt of gerepareerd moest worden. Soms iets langer, bijvoorbeeld als we een bijzondere edelsteen voor jou moeten zoeken of het sieraad technisch gezien een uitdaging is.

Zodra de goudsmid in het atelier klaar is, gaat het sieraad terug naar de vestiging. Je krijgt van ons direct  bericht als jouw sieraad klaar ligt om opgehaald te worden. Is het een cadeau? We pakken het graag voor je in!

Bij het plaatsen van de opdracht vragen wij een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. Bij op het ophalen kun je per pin, met credit card of contant het resterende bedrag betalen. Vergeet niet eventueel je limiet bij de bank te verhogen als het om een hoger bedrag gaat. Uiteraard kun je het bedrag ook van tevoren naar ons overmaken voordat je langskomt. 

Een korte vraag? 

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. 

  • Telefoon | 023-3030660 | maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 17:30 uur 
  • E-mail | info@sieraadlatenmaken.nl 
  • Chat | kijk of we op dit moment via de chat bereikbaar zijn of laat een bericht achter 
  • Winkel | kom langs in een van onze vestigingen 
  • Contactformulier | klik op de button en vul het contactformulier in 
Conactpagina