DNA verwerkt in een persoonlijk aandenken

||43||
arrow arrow

Gefascineerd door het beroep van zijn vrouw Ilse, die bio-ingenieur op het gebied van cel- en gentechnologie is, kwam Edwin op het idee om DNA te isoleren en te verwerken in een houder of gedenkteken. De houder kan van alles zijn, maar voor zijn prototype wilde Edwin graag een sieraad voor zijn vrouw laten maken.

Mooi ontwerp

Na kort zoeken kwam Edwin uit bij Marijke, die herinneringssieraden maakt en daarin as van overledenen verwerkt. Ditzelfde principe is goed toe te passen met DNA in plaats van as. Het DNA kan onzichtbaar of juist zichtbaar met behulp van hars in het sieraad worden verwerkt. Edwin: “Ik liep al een tijd rond met het idee van het DNA aandenken, tot ik met Marijke om tafel ging zitten. We kwamen al snel tot een mooi ontwerp voor een ring, aan de hand van het logo dat ik voor mijn idee van het DNAandenken heb bedacht. In deze ring is mijn DNA verwerkt, waardoor mijn vrouw dagelijks een stukje van mij bij haar kan dragen.”

DNA

DNA maakt iemand tot de persoon die hij of zij is, onder invloed van leefomstandigheden. Edwin vindt dit zo’n mooi gegeven dat hij zijn DNAandenken bedacht. “In DNA liggen alle fysieke kenmerken besloten,” legt hij uit. “In geïsoleerde en droge staat en mits goed geconserveerd, kan DNA duizenden jaren bewaard blijven. Een mooie gedachte, en zo kwam ik tot het idee voor een persoonlijk aandenken aan bijvoorbeeld een geliefde, vriend of familielid die je graag letterlijk dicht bij je draagt. Dat hoeft juist niet bij overlijden te zijn wat mij betreft. Het kan ook bijvoorbeeld wanneer opa en oma ver weg wonen, of een goede vriend gaat emigreren.”

Persoonlijk geschenk

Er was niet echt een gelegenheid voor het geven van de ring aan zijn vrouw, hoewel het toevallig wel rondom hun tienjarig huwelijk was dat de ring bedacht werd. “Het was voor Ilse geen verrassing toen ze het sieraad uiteindelijk kreeg. Het was mijn project, maar zij was er heel erg bij betrokken. Zo wilde ze liever een ring dan een hanger. Ook was het een optie om het DNA in een gesloten capsule te verwerken, maar uiteindelijk hebben we gekozen om het in hars te doen, waardoor het zichtbaar is. Daarnaast is de ring belegd met diamantjes in allerlei kleuren, wat symbool staat voor de kleurrijke mens die Ilse is. Ilse is gelukkig erg blij met het resultaat en draagt het sieraad dag en nacht.”

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht