Trouwringen

||43||
arrow arrow

De trouwringen bij ons in het atelier worden met de hand vervaardigd. Bij ieder persoon past een ander soort ring. De allereerste vraag die je samen moet stellen. Willen wij precies dezelfde ringen of mogen ze anders zijn, maar wel een zelfde lijn hebben. Er komen vaak stellen bij mij in de winkel, die aangeven er samen niet uit te komen. Terwijl trouwringen juist moeten aangeven dat je bij elkaar hoort. Dat je samen door het leven gaat, van elkaar houd en dat als je even niet samen bent, je alleen even naar je hand hoeft te kijken en weet dat hij of zij er altijd voor je is. Dat moeten de trouwringen je vertellen.

Ieder stel heeft zo hun persoonlijke verhaal. Dat betekend dat ik ook steeds een ander sieraad mag maken. Door steeds weer andere mensen aan tafel te hebben, lijkt het ontwerpen van steeds andere trouwringen onuitputtelijk te zijn. Daarnaast ontstaat dan ook iedere keer een nieuwe uitdaging bij het uitvoeren van de ringen. Ik heb eens ringen gemaakt die van smal naar breed verliepen. Hierin kon je zien dat de liefde steeds sterker werd. Die mensen waren 10 jaar samen. Op de bovenzijde kwamen 9 losse blokjes steeds dichter bij elkaar. Vanaf het 10e blokje was het vast en zijn ze getrouwd. Deze trouwringen zeggen heel veel over de mensen die ze dragen. Daarnaast is dat verhaal zichtbaar voor de mensen zelf, en voor anderen is het gewoon een erg mooi stel ringen. Pas als je het zelf wilt vertellen, kan je dat doen. Anders blijft het verhaal gewoon voor jezelf.

Trouwringen moeten je passen, de kleur van het materiaal moet bij je huid staan. De breedte is erg belangrijk ten opzichte van de lengte van je vingers. En de groote van de diamant of edelsteen is belangrijk in het ontwerp of bij de rest van je sieraden. Dit betekend dat je best even de tijd moet nemen om het juiste paar trouwringen te vinden. Daarnaast is de productietijd ook ongeveer 4 tot 6 weken.

Graag nodig ik jullie uit om samen te komen kijken naar de mogelijkheden. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal en word graag uitgedaagd om een mooi ontwerp te maken voor jullie trouwringen.

Heel graag tot ziens, Marijke

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht