||43||
arrow arrow

Kinderen neem je niet zomaar, het moet je gegeven zijn om kinderen te krijgen. Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat, misgaat of misschien nooit gaat lukken, kan dit verdriet, negatieve gedachten en rouw teweeg brengen. Onze ervaring is dat een persoonlijk sieraad in dat geval troost biedt en helpt om de situatie te accepteren zoals die is. Het doet de pijn niet verminderen, maar het bied positiviteit en kracht op moeilijke momenten.

Het lege gevoel na een miskraam of wanneer het niet (direct) lukt om kinderen te krijgen is onbeschrijfelijk moeilijk. Je hebt zoveel liefde te geven, en in gedachten geef je die ook, maar het liefst zou je liever vandaag dan morgen een kindje echt in je armen houden. Woorden schieten vaak tekort, ook bij mensen die je willen helpen. Wij ervaren dat een sieraad helpt om erover te praten, je gevoelens te plaatsen en je te herinneren aan het positieve in je leven.

Proces van gesprek, naar ontwerp tot sieraad

Om emoties, gebeurtenissen en iemands persoonlijkheid in kaart te brengen gaan wij eerst uitgebreid in gesprek. Gaandeweg het gesprek schetsen wij het ontwerp gebaseerd op wat jij vertelt. Wij ervaren dat dit proces van gesprek naar ontwerp een belangrijk onderdeel vormt om negatieve gedachten om te zetten naar positieve associaties met het sieraad dat ontstaat. Ontwerpschetsen doen wij met de hand, maar indien gewenst kunnen wij ook een 3D ontwerpschets maken om het ontworpen sieraad nog duidelijker te maken voordat wij het uitwerken. Het liefst zitten we tegenover degene die ons opdracht geeft voor het ontwerp, maar wanneer dat lastig wordt voeren we ook gesprekken via WhatsApp Video of Skype.

Symboliek in het sieraadontwerp

In het ontwerp dat wij samen met jouw/jullie maken tijdens een gesprek verwerken wij meestal veel symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. Bij het gebruik van edelstenen kijken we naar de werking en betekenis van een steen en in de vormen van het edelmetaal verwerken we vaak een boodschap.

Gebruik ‘oud’ goud

Het is mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad. Wij vinden de term ‘oud goud’ eigenlijk een beetje tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn. Hierdoor zijn het sieraden met een verhaal. Heeft u bijvoorbeeld geelgouden sieraden van een erfenis liggen die u niet meer draagt? Dan kunnen wij dit vermaken of omsmelten en er een nieuw sieraad van maken. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het ontwerp van een nieuw sieraad. Neem bij de eerste afspraak bij ons al uw gedragen sieraden mee, zodat onze goudsmeden kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Bij gedragen trouwringen is het bijvoorbeeld mogelijk om de gravure te behouden en de rest van het goud om te smelten.

Productie persoonlijk sieraad

Klopt het ontwerp met je gevoel, persoonlijkheid en verhaal? Dan gaan onze goudsmeden aan de slag. De uitwerking van jouw sieraad duurt ongeveer 6 – 8 weken. Onze goudsmeden zijn ervaren vakmensen die altijd op zoek zijn naar de beste manieren om een bepaald ontwerp uit te werken. Daarnaast werken wij alleen met de meest hoogwaardige materialen. Dat is niet alleen te zien, maar ook te ervaren. Onze sieraden gaan bij het juiste onderhoud meer dan een leven lang mee. En wanneer je het sieraad af en toe langs brengt, zorgen wij dat het er weer als nieuw uitziet.

Kosten van een maatwerk sieraad

De prijs van een maatwerk sieraad is afhankelijk van de materiaalkeuze (goud, zilver, diamanten en edelstenen), de complexiteit van het ontwerp en de inbreng van eigen goud. Wanneer je bij ons een afspraak maakt voor een ontwerpgesprek, maken wij meestal direct een prijsopgave.

Als je eerst nog vragen hebt over onze mogelijkheden, neem dan contact op via  info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030660.

afspraak voor een persoonlijk ontwerpgesprek Haarlem Oisterwijk Nieuwerkerk aan den ijssel

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required