||43||
||43||
||43||
arrow arrow

Wanneer iemand die je dierbaar is overlijdt, kan dat haast ondraaglijk zijn. Hoe meer je van iemand houdt, hoe groter het gat dat hij of zij achterlaat. Of het nu gaat om een ouder, grootouder, broer/zus, partner, vriend(in) of kind, het gemis is enorm. Een sieraad laten maken ter herinnering aan een dierbare en de band die jullie hadden, neemt dit gevoel nooit weg, maar het kan wel troost bieden. Je draagt met een herinneringssieraad iemand altijd ‘bij je’.

Of het nu gaat om een sieraad dat symbolisch aan een overleden liefde herinnert, een assieraad waarmee je iemand altijd bij je draagt of een combinatie van beide. De herinneringssieraden die wij maken staan altijd symbool voor iemands emotie, persoonlijkheid en verhaal.

Ontwerpgesprek herinneringssieraad

Sieraad Laten Maken heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke herinneringssieraden maken. We verkopen niet sec sieraden, maar maken sieraden met emotionele waarde. Dat doen we door met jou in gesprek te gaan. Samen komen we tot een ontwerp gebaseerd op jouw emotie, persoonlijkheid en verhaal.

Praten over een verloren dierbare om tot een sieraadontwerp te komen dat jou op het lijf ontworpen is, kan een fijn gevoel geven. We hebben het over het overlijden, maar benadrukken iemands mooie eigenschappen, de liefde en gekoesterde momenten. Hierover praten biedt troost. Wanneer je het sieraad vervolgens draagt, draag je de mooie herinneringen met je mee.

Misschien heb je al precies een idee van wat voor een ontwerp je wil. In dat geval stellen wij bepaalde vragen die net dat verschil maken om het sieraad eigen te maken en precies de goede stijl mee te geven aan het ontwerp. Wanneer je nog zoekende bent naar de juiste stijl en vorm, begeleiden wij je in je keuzes.

Zichtbaar of onzichtbaar as in een sieraad

In onderstaand voorbeeld hebben we zichtbaar as in hars verwerkt in een 14 karaat gouden ring. Dit idee is op verschillende soorten sieraden en ontwerpen toe te passen. Het as kan ook onzichtbaar in een sieraad verwerkt worden zoals bij onderstaande zilveren ronde hanger. Hierbij is rood kleurhars gebruikt aan de achterzijde, wat over het as ligt. In de witgouden armband daar onder kan het as verwerkt worden onder de edelstenen. 

Spreek jouw gedachten en voorkeuren uit naar onze goudsmid, want er is nog veel meer mogelijk. De goudsmid kijkt wat technisch haalbaar is en wat eventueel nog iets toevoegt aan de symboliek en persoonlijke waarde van jouw ontwerp voor een sieraad.

Symboliek in het sieraad

In het ontwerp dat wij samen met jouw maken tijdens een gesprek verwerken wij meestal veel symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. De bovengenoemde hanger bestaat bijvoorbeeld uit twee cirkels die op een bepaald punt bij elkaar komen. Dit staat voor twee levens die zijn versmolten met elkaar. Daarnaast zie je aan de onderzijde van het sieraad zwarte diamanten op vijf lijnen. Deze lijnen vertegenwoordigen gitaarsnaren en de diamanten de eerste muzieknoten uit het nummer ‘While my guitar gently weeps’. Dit was een van de meest favoriete nummers van de overledene.

Onderstaande zilveren spang komt samen in een soort verwikkelde krul die van dik naar dun loopt. Dit staat voor de verwikkeling tussen de nabestaande en haar overleden zus, die elkaar steunden door dik en dun.

Gebruik ‘oud’ goud

Het is mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad. Wij vinden de term ‘oud goud’ eigenlijk een beetje tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn. Hierdoor zijn het sieraden met een verhaal. Heeft u bijvoorbeeld geelgouden sieraden van een erfenis liggen die u niet meer draagt? Dan kunnen wij dit vermaken of omsmelten en er een nieuw sieraad van maken. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het ontwerp van een nieuw sieraad. Neem bij de eerste afspraak bij ons al uw oude sieraden mee, zodat onze goudsmeden kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Bij gedragen trouwringen is het bijvoorbeeld mogelijk om de gravure te behouden en de rest van het goud om te smelten. Of de ringen alleen te vermaken zoals onderstaande hanger. De twee hartjes staan symbool voor samenzijn en de gravure met namen en trouwdata zijn behouden.

Wat kost een herinneringssieraad?

De prijs van een herinneringssieraad op maat is afhankelijk van het ontwerp, materiaal en eigen inbreng van goud en/of edelstenen en diamanten. Tijdens het eerste ontwerpgesprek kunnen we meestal gelijk een prijsindicatie geven. Het gesprek is overigens gratis en vrijblijvend.

Ons hoofdatelier is gevestigd in Haarlem. Hier voeren wij meestal de ontwerpgesprekken, maar indien u niet in de buurt woont of niet in de gelegenheid bent om langs te komen, kunnen wij ook een gesprek voeren via Skype of WhatApp Video.

Neem contact op als je nog vragen hebt via info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030660.

maak een afspraak persoonlijke ring sieraad laten maken Marijke Mul

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required