||43||
||43||
||43||
arrow arrow

Ooit hadden jullie een relatie waarin jullie toekomstdromen deelden. Wanneer jullie beseffen dat die toekomst samen nooit komt, is er vaak sprake van een soort rouwproces. Dit kan zich in allerlei vormen uitten, zoals woede, verdriet, schaamte, eenzaamheid, frustratie, verbittering en zelfs depressie. Een sieraad laten maken ter herinnering aan de mooie momenten samen en de eigen kracht om weer verder te gaan, kan helpen bij het verwerkingsproces. Ongeacht of je nog wel of niet op goede voet bent met je ex. Een persoonlijk sieraad helpt je vooruit te kijken.

Het sieraad herinnert je eraan wat jouw kwaliteiten zijn en dat je eigenlijk een winnaar bent, ondanks de scheiding. Hierdoor zullen negatieve gedachten plaatsmaken voor nieuwe positieve toekomstdromen. Het helpt je dagelijks om vanuit je eigen kracht te handelen. Met een dergelijke positieve mindset pak je je eigen leven op en zullen er weer mooie dingen op je pad komen. Uiteraard moet je openstaan voor een frisse start en is een sieraad niet gegarandeerd de oplossing na een scheiding om je weer beter te voelen, maar het is absoluut een steuntje in de rug. Niet alleen voor jezelf, maar eventueel ook voor je ex-partner en kinderen.

Ontwerpgesprek scheidingssieraad

Bij Sieraad Laten Maken hebben wij al veel jaar ervaring met het maken van maatwerk sieraden, gebaseerd op basis van emoties, persoonlijkheid en gebeurtenissen. In het geval van scheidingen komen mensen in verschillende samenstellingen bij het eerste ontwerpgesprek bij ons langs; alleen, met een nieuwe partner, met de ex-partner, met de kinderen of met een combinatie van deze mensen.

Scheidingssieraden voor jezelf, voor jullie nieuwe vriendschap of voor de kinderen

Wanneer mensen alleen langskomen (of via video chat) is dat veelal omdat ze het verleden willen laten rusten en vanuit de eigen kracht naar de toekomst willen kijken. Symbolisch verwerken wij dit in een sieraad. Eventueel nemen ze een nieuwe partner mee die extra ondersteuning biedt. Soms gaan ex-geliefden als vrienden uit elkaar en maken wij van hun bestaande trouwringen nieuwe vriendschapssieraden. Sieraden die herinneren aan de mooie tijden samen en de blijvende vriendschap. Soms komen ex-geliefden (al dan niet samen) met hun kinderen langs, om bijvoorbeeld van hun trouwringen nieuwe sieraden voor de kinderen te laten ontwerpen en maken. Een mooi gebaar om kinderen bijvoorbeeld te laten zien dat hun ouders in de liefde voor hun kinderen altijd verbonden zullen zijn.

Trouwringen laten vermaken of omsmelten

Na een scheiding doe je een trouwring meestal niet meer om. Natuurlijk kun je de ring in dat geval verkopen, maar vanwege de emotionele waarde is het in veel gevallen mooier om er iets nieuws van te laten maken. Eventueel aangevuld met andere sieraden. Wij kunnen de trouwring vermaken tot iets nieuws, eventueel met behoud van sommige aspecten van de ring. We kunnen geelgoud ook omsmelten om er iets compleet nieuws van te maken. Diamanten of edelstenen kunnen we desgewenst ook hergebruiken. Neem tijdens het eerste ontwerpgesprek alle sieraden mee waar je iets van wilt laten maken en onze goudsmid bekijkt wat er mogelijk is. Uiteraard verrekenen we de goudwaarde van jouw sieraden in het totaalbedrag van het sieraad dat we voor je maken.

Ontwerp naar persoonlijke stijl

Het ontwerpgesprek kan bij ons in het atelier in Haarlem of via video-chat (WhatsApp, Skype of Facetime). Heb je al een duidelijk idee van wat je wil of sta je open voor de input van onze goudsmeden? Bijna alles is mogelijk, dus schroom niet om te vertellen wat jij voor ogen hebt. Gaandeweg het gesprek komen we tot een ontwerp dat perfect past bij jouw verhaal, persoonlijkheid en stijl. Meestal maken we naar aanleiding van het ontwerp direct een prijsberekening. De productie duurt meestal zo’n 6 tot 8 weken.

Meer informatie? Lees  deze blog over de mogelijkheden van het vermaken van trouwringen of deze blog over de vermaking van de ex-trouwring van Loes. Of neem contact op via  info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030 660.

Boek een sieraad laten maken ontwerpafspraak

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required