Ring laten maken

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van ambachtelijk gemaakte sieraden. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Altijd gebaseerd op jouw unieke, persoonlijke verhaal. Vier of verwerk belangrijke momenten in je leven met een ambachtelijk gemaakt sieraad. Ben je op zoek naar een mooie handgemaakte ring van goede kwaliteit en wil je absoluut geen ring uit een bestaande collectie? Je bent niet de enige. Meer mensen hechten waarde aan een uniek exemplaar, een ring die je nergens ziet en die helemaal alleen voor jou is gemaakt. 

Of de gelegenheid nu feestelijks is, of de gebeurtenis verdrietig: wij denken graag mee welke ring bij jouw persoonlijke verhaal past. 

soorten ringen
Gouden ring handgemaakt door een goudsmid

Ketting laten maken 

Het ambachtelijk vervaardigen van een persoonlijk juweel van hoge kwaliteit, dat is wat onze ambachtelijke goudsmeden in ons atelier in Haarlem bijzonder graag doen.  Wij ontwerpen in opdracht bijzondere colliers. De ene keer is dat een heel delicaat exemplaar, waarbij het er vooral om gaat dat de solitaire edelsteen schittert. De andere keer is het een halsketting vol emotie, symboliek en betekenis. Iedere ketting uit ons atelier is uniek, tenslotte wordt er maar één van gemaakt. 

Onze sieraadontwerpers en goudsmeden laten je voorbeelden zien en denken mee wat mogelijk is. Zoals een fijne schakelketting met een hanger, een stoere anker ketting met kleurrijke edelstenen in de schakels, een lengtecollier om te kunnen 'layeren' met kortere kettingen, een prachtig choker collier waarbij de hanger in het kuiltje van de hals valt, klassiek met een gouden omega collier. Maar misschien zoek jij wel een herinneringssieraad om een geliefde te herdenken, met as verwerkt in hars of een vingerafdruk subtiel in het sieraad verwerkt.  

Soorten kettingen

Oorbellen laten maken

Hoewel oorbellen online de meest verkochte sieraden zijn, willen mensen bij het laten maken van een persoonlijk sieraad oorbellen nog weleens vergeten. Er wordt vaak eerder gedacht aan een ring, armband of collier. Maar oorbellen kunnen je een hele vrouwelijke of juist stoere uitstraling geven en vallen meestal meer op dan een ring. Bijkomend voordeel is dat je vaak minder goud nodig hebt dan bijvoorbeeld bij een armband. Dit is interessant als je nog oud goud hebt liggen van sieraden die niet meer gedragen worden.

Gekleurde edelstenen zijn fantastisch materiaal voor oorbellen, het geeft kleur aan je outfit en aan je gezicht. De combinatie van een edelsteen met hoogglans gepolijst goud maakt dat deze natuurlijke materialen elkaar aanvullen en versterken. Edelstenen zitten bomvol symboliek! Zo is rozenkwarts de steen van de liefde, heeft een parel een zuiverende werking, is topaas een zonnige steen en heeft prasioliet een zachte energie.

Soorten oorbellen

Armband laten maken

Een ambachtelijk en op maat gemaakte armband is fantastisch om cadeau te krijgen. Al helemaal als jullie verhaal verwerkt is in het sieraadontwerp of er familiegoud gebruikt is. Vanwege het grote oppervlak leent een armband zich er bij uitstek voor om twee kleuren goud te combineren. Bijvoorbeeld een bicolor armband van wit-, rood- en/of geelgoud is een elegant en draagbaar juweel. Dus... wat past er bij jullie? 

  • Een slavenarmband met scharniersluiting 
  • Een schakelarmband met grote of kleine ketting 
  • Een opvallende choker armband 
  • Een klassieke bedelarmband (wellicht in een nieuw jasje gestoken) 
  • Een strakke spangarmband 

Sieraad bij geboorte

De geboorte van een kind is een overweldigende gebeurtenis. Of dit nu jullie eerste kindje is, of dat jullie al kinderen hebben. Een uitgelezen moment om de allesomvattende liefde voor elkaar en voor jullie baby te symboliseren in een prachtig handgemaakt sieraad dat helemaal afgestemd is op wie jullie als gezin zijn. 

Baargoud? Werpgoud? Geboortegoud? Familiegoud? Hoe je het ook wilt noemen, mooie geboortesieraden worden generatie op generatie doorgegeven. Er zijn geen regels, het gaat er vooral om wat jullie mooi vinden. Een sieraad voor mama, papa of voor de baby zelf? Een sieraad voor moeder en kind, twee sieraden die elkaar aanvullen? En vergeet vader niet, voor hem is de geboorte minstens zo mooi en ingrijpend. Leg het overweldigende gevoel van ouderschap op symbolische wijze vast in een sieraad voor het leven. Laat je inspireren, er is meer mogelijk dan je denkt.

Geboortesieraden

Gedenksieraad laten maken 

Wanneer iemand overlijdt die je dierbaar is, kan dat haast ondraaglijk zijn. Hoe meer je van iemand houdt, hoe groter het gat dat hij of zij achterlaat. Of het nu gaat om een ouder, grootouder, broer/zus, partner, vriend(in) of kind, het gemis is enorm. Een herinneringssieraad laten maken neemt dit gevoel nooit weg, maar het kan wel troost bieden. En het helpt jou stil te staan bij de bijzondere band die jullie hadden. Met een herinneringsieraad draag je tenslotte iemand altijd bij je. 

Met een gedenksieraad draag je diegene iedere dag heel dicht bij je, vaak zonder dat het anderen opvalt. Een assieraad met as verwerkt in transparante hars, oorbellen met een vingerafdruk, of een vingerafdruk aan de binnenkant van jouw trouwring toevoegen. Een collier met haar van je overleden hond of paard, of as onzichtbaar verwerkt in een paar prachtige feestelijke oorbellen. Vier het leven van jouw dierbare met een mooi gedenksieraad. 

Herinnering na overlijden

Trouwringen vermaken

Wat kun je laten maken van een trouwring? Wat kun je doen met een trouwring na overlijden? Wat kost het vermaken van een trouwring? Wat maak je van twee trouwringen? Uiteraard is het mogelijk om jouw trouwring, of misschien zelfs jullie beide ringen, te laten omsmelten tot een nieuw sieraad óf te laten vermaken tot een veel opvallender juweel. Wij zien vaak dat een jubileum, bijvoorbeeld een zilveren jubileum, of het overlijden van een partner reden is om de trouwring(en) een nieuw leven in te blazen. 

inspiratie trouwring vermaken
Ring laten maken copy

Vermaken gedragen sieraden 

Zeg eens eerlijk, hoeveel sieraden heb jij in de kast liggen die je niet meer draagt, maar waar je geen afscheid van wilt nemen omdat de herinnering je zo dierbaar is?  Wij vinden de term oud goud tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn, vaak binnen de familie. Het zijn juwelen met een verhaal en die doe je niet zomaar weg. Het is mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad dat je wél draagt.

Sieraden uit een erfenis? Die kunnen wij vermaken tot een nieuw, persoonlijk sieraad. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het nieuwe sieraadontwerp. Maak een afspraak en neem alle oude sieraden mee, zodat onze goudsmeden je kunnen zeggen wat de mogelijkheden zijn. 

Plan een taxatie

Wat kost een sieraad op maat? 

Wij begrijpen dat je waarschijnlijk geen idee hebt wat het kost om het sieraad, precies zoals jij het voor ogen hebt,  te laten maken. En dat je misschien wel een afspraak met ons wilt maken om je ideeën te bespreken, maar dat je niet weet of je het uiteindelijk wel kunt betalen. Voor ons is het helaas lastig om hier zomaar iets over te zeggen. Het hangt af van zoveel factoren. 

  • Het sieraadontwerp zelf 
  • Formaat van het juweel 
  • Gewicht en gehalte van het goud 
  • Keuze van de edelsteen  
  • Ingebrachte eigen materialen
Het juiste sieraadontwerp

Afspraak maken 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Plan een ontwerpgesprek