Herinneringssieraad na overlijden 

Afspraak met een goudsmid

In liefdevolle herinnering

Zodra iemand is overleden, wil je deze niets liever dan bij je dragen. Door een gedenksieraad of een herinneringssieraad te laten maken, wordt de herinnering aan jouw dierbare tastbaar. Een symbool, of gedragen sieraden, verwerkt in een ring, een paar oorbellen, een collier of een armband: een sieraad dragen dat je dagelijks herinnert aan de liefdevolle band die jullie hadden biedt steun bij dit intense verlies. Je draagt als het ware iemand altijd bij je.

Sieraad Laten Maken | Marijke Mul heeft al veel unieke verhalen mogen vertalen naar handgemaakte gedenksieraden. Deze sieraden worden speciaal voor jou ontworpen en zijn altijd gebaseerd op jouw persoonlijke verhaal. In een persoonlijk gesprek met een goudsmid horen we graag waarom diegene zo bijzonder voor je was. Samen komen we tot een ontwerp dat past bij de band die jullie hadden.

Trouwringen vermaken tot een nieuw sieraad

Trouwringen of relatieringen zijn de basis van de liefde die samen is gevierd. Een trouwring is rond en hier is eeuwige liefde mee beloofd "tot de dood ons scheid". Maar liefde blijft ook na het overlijden. Misschien wordt het dan juist wel meer gevoeld. Als er kinderen uit het huwelijk zijn, leeft de liefde ook voort in hen.

Een trouwring kan een basis vormen voor een nieuw sieraad. Een nieuwe ring, armband of hanger, aangevuld met een prachtige edelsteen. De ringen samen tot 1 nieuwe vorm waarbij de ringen redelijk in takt blijven. Ook is het bij geelgoud mogelijk het materiaal om te smelten of om te vormen tot een totaal nieuw model.

Zie hiernaast de hanger bestaande uit 2 harten door elkaar lopend, zoals twee levens die verbonden zijn met elkaar. De ringen en gravure zijn hier volledig in takt gebleven. Ook hebben wij eens een hanger mogen maken van een verwikkelde krul die van dik naar dun loopt, wat staat voor het steunen door dik en dun. De herinnering koesteren aan bijzondere momenten uit het leven, door deze in het sieraadontwerp te verwerken. 

Asring met as in transparant hars 

As van je overleden partner, ouder, kind, vriend of vriendin verwerken in een asring is een bijzondere manier van herdenken en een liefdevolle manier om je verbonden te blijven voelen. De Soelaas collectie van Marijke Mul bestaat uit een serie ringen en een armband waarbij het as zichtbaar is verwerkt in transparant hars. Het as bevindt zich in een 'kamertje' in een smalle of brede, wit- of geelgouden ring, hanger, bedel, of manchetknopen al dan niet versierd met diamant. 

Een ontwerp voor een assieraad met het as zichtbaar is mooi als het in het ontwerp is meegenomen. Jouw verhaal maakt het nóg mooier. In een persoonlijk gesprek zullen wij voorbeelden laten zien, maar vooral luisteren naar wie je bent, wie jouw overleden dierbare is en naar jullie band samen. Juist hierin zit jouw unieke sieraad! Een afspraak met onze goudsmid is vrijblijvend en biedt je de kennis in mogelijkheden. Daarnaast ligt er na ruim een uur een persoonlijk ontwerp voor je.


As onzichtbaar verwerkt in sieraad 

Niet iedereen vindt het mooi of prettig als het as zichtbaar verwerkt is in een herinneringssieraad. En dat hoeft ook helemaal niet. Het as kan door onze goudsmeden ook onzichtbaar verwerkt worden, zoals bij deze geelgouden ring met granaat en diamant: het as is geplaatst in de witgouden kokertjes onder de twee diamanten. Alleen de draagster weet wat zij bij zich draagt, 'verstopt' onder de diamanten die staan voor oneindigheid en kracht. 

As kan op vele manieren onzichtbaar verwerkt worden. In een buisje onder een edelsteen of in een soort 'holletje' in het goud zelf. Ook kan het worden verwerkt in gekleurd hars. Wil je dat het as alleen voor jou zichtbaar is? Dan verwerken we het bijvoorbeeld in transparant hars aan de binnenkant van een ring: als je de ring 's avonds afdoet heb jij jouw een-op-een momentje met jouw geliefde. 

Sieraad na ziekte 

In de periode dat jouw partner, ouder, kind, vriend of vriendin ongeneeslijk ziek was, ben je waarschijnlijk door een roller coaster van emoties gegaan. Momenten van pure wanhoop, zorgen en groot verdriet wisselden elkaar waarschijnlijk af. In warme momenten, waarin jullie deelden hoe groot jullie liefde en geluk samen is geweest. De steun van familie en vrienden heeft iedereen zoveel goed gedaan. 

Daarom willen mensen de herinnering aan deze heftige periode soms vasthouden, en tastbaar maken met een op maat gemaakt herinneringssieraad. Zoals dit collier voor het familielid dat, in hoopvolle tijden, een nier heeft afgestaan. Dankbaarheid is vaak niet in woorden uit te drukken. Onze goudsmeden helpen graag om hier vorm aan te geven.

Inspiratie sieraden bij ziekte

Graveren van vingerafdruk 

Een andere optie om de herinnering aan iemand vast te houden, is om de afdruk van een vinger, hand, dierenpoot of babyhandje te graveren in een sieraad. Een bestaand sieraad kan de basis zijn voor, bijvoorbeeld een vingerafdruk aan de binnen- of buitenkant van uw trouwring. Of in een nieuw sieraad, zoals bij deze gouden oorbellen. Ze zijn gemaakt van het goud van de trouwring van de overleden echtgenoot. Het is een bijzonder moment om nog samen, tijdens het ziektebed, de vingerafdruk te nemen. Soms is het juist heel fijn om jouw partner het nieuwe sieraad nog te kunnen laten zien...

Hoe werkt het? Met een inktstempelkussen nemen we een vingerafdruk. Onze graveur maakt een 'transfer', dit is een soort plak-tattoo waardoor de lijnen van de vingerafdruk in inkt op het sieraad komen. Vervolgens steekt hij/zij de lijnen uit ('gutsen'). Een heel ambachtelijk proces, dat iets duurder maar zoveel mooier is dan met een laser. Bij laseren verbrand je als het ware het zilver/goud en daardoor krijg je zwarte randen in de afdruk. Bij ambachtelijk gestoken vingerafdrukken krijg je hooggepolijste, strakke glanslijnen die "leven" in het sieraad brengen. 

Dieren 

Na jaren trouwe dienst en veel te hebben meegemaakt is het vaak heel verdrietig als jouw hond, kant, paard of ander lief huisdier overlijdt. Het klinkt misschien als een cliché, maar een huisdier is niet zomaar een hond, kat of paard: het is een gezinslid. Jouw maatje, jouw gezel. Een handgemaakt sieraad om je aan dit overleden huisdier te helpen herinneren is een mooie gedachte. Een gedenksieraad voor jezelf, je partner of voor een van je kinderen. Of voor een familielid, vriend of vriendin, die dit verdriet met zich meedraagt. 

Een haarlokje verwerkt in het sieraad, een pootafdruk kunstig gegraveerd of as onzichtbaar verwerkt in hars; bespreek de mogelijkheden met onze sieraadontwerpers en goudsmeden. Marijke Mul heeft eens een sieraadontwerp gemaakt waarbij een opgevangen traan van een stervend paard in een glazen buisje geplaatst werd en prachtig is verwerkt in een gouden hanger. Wij hebben een blog geschreven over hoe het idee tot stand is gekomen en wat het met onze klant én met ons heeft gedaan. 

Paardentraan hanger blog

Afspraak maken na overlijden

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad te Laten Maken is uniek bij het ontwerpen en vervaardigen van een nieuw bijzonder en persoonlijk sieraad. Je gaat met een goudsmid om tafel. Deze goudsmid is zeer ervaren in het luisteren naar jouw verhaal, weet dit te vertalen tot een persoonlijk sieraad en heeft technische kennis om te bedenken hoe dit gemaakt zal worden. Mocht je gedragen goud hebben geerft, dan vragen wij jou dit mee te nemen. Wij checken dit op echtheid en bekijken de mogelijkheid om het te verwerken.

Plan een ontwerpgesprek