Herinneringssieraad na overlijden 

Afspraak met een expert

Houd de herinnering vast

Een gedenksieraad, ook wel een herinneringssieraad genoemd, is een juweel dat voor jou de herinnering aan een dierbare die is overleden levend houd. Een symbool, of iets fysieks, verwerkt in een ring, een paar oorbellen, een collier of een armband: een sieraad dragen dat je dagelijks herinnert aan de liefdevolle band die jullie hadden biedt steun bij groot verlies. Je draagt als het ware iemand altijd bij je.

Wij zijn expert op het gebied van unieke, handgemaakte gedenksieraden, speciaal voor jou ontworpen en altijd gebaseerd op jouw persoonlijke verhaal. In een persoonlijk gesprek horen we graag waarom diegene zo bijzonder voor je was en wat je nu zo mist. Samen komen we tot een ontwerp dat past bij de band die jullie hadden. Vertel ons jouw verhaal en we gaan graag voor je aan de slag. 

Sieraad van jullie trouwringen 

Trouwringen en relatieringen zijn van grote emotionele waarde. Als jouw partner wegvalt, dan is het gemis groot. Vaak valt het afscheid nemen van persoonlijke bezittingen mensen zwaar. Wat doe je met zijn of haar trouwring? Gebruik het materiaal van de trouwring(en) voor  het omsmelten en smeden van een geheel nieuw sieraad. Of laat de trouwring aanpassen en door ons vermaken tot een aangepast sieraad. 

 In het ontwerp dat wij samen met jou maken verwerken wij graag symboliek. Zoals cirkels die bij elkaar komen, zoals twee levens die versmolten zijn met elkaar. Een ontwerp dat in een soort verwikkelde krul van dik naar dun loopt, wat staat voor het steunen door dik en dun. De herinnering koesteren aan bijzondere momenten uit jullie leven, door deze in het sieraadontwerp te verwerken. Gun jezelf een prachtig nieuw of aangepast sieraad van jouw of jullie trouwringen, waar al jullie herinneringen in verwerkt zijn. 

Asring met as in transparant hars 

As van je overleden partner, ouder, kind, vriend of vriendin verwerken in een asring is een bijzondere manier van herdenken en een liefdevolle manier om je verbonden te blijven voelen. De Soelaas collectie van Marijke Mul bestaat uit een serie ringen en een armband waarbij het as zichtbaar is verwerkt in transparant hars. Het as bevindt zich in een 'kamertje' in een smalle of brede, wit- of geelgouden ring, al dan niet versierd met diamant. 

Bij Sieraad Laten Maken kunnen wij deze asringen uit de Soelaas collectie op alle mogelijke manieren aanpassen naar jouw wensen. Kijk eens rond, wellicht inspireert het je tot iets heel anders. Zo hebben wij eens een witgouden horloge passant gemaakt, met een kleine askamer in de passant. En een roodgouden hangertje met as zichtbaar in transparant hars, voor een dochtertje die haar vader veel te vroeg verloren had. Jouw unieke assieraad maken wij samen. 

As onzichtbaar verwerkt in sieraad 

Niet iedereen vindt het mooi of prettig als het as zichtbaar verwerkt is in een herinneringssieraad. En dat hoeft ook helemaal niet. Het as kan door onze goudsmeden ook onzichtbaar verwerkt worden, zoals bij deze geelgouden ring met granaat en diamant: het as is geplaatst in de witgouden kokertjes onder de twee diamanten. Alleen de draagster weet wat zij bij zich draagt, 'verstopt' onder de diamanten die staan voor een lang, schitterend en solide huwelijk. 

As kan op vele manieren onzichtbaar verwerkt worden. In een buisje onder een edelsteen of in een soort 'holletje' in het goud zelf. Ook kan het worden verwerkt in gekleurd hars. Wil je dat het as alleen voor jou zichtbaar is? Dan verwerken we het bijvoorbeeld in transparant hars aan de binnenkant van een ring: als je de ring 's avonds afdoet heb jij jouw een-op-een momentje met jouw geliefde. 

Sieraad na ziekte 

In de periode dat jouw partner, ouder, kind, vriend of vriendin ongeneeslijk ziek was, ben je waarschijnlijk door een roller coaster van emoties gegaan. Momenten van pure wanhoop, zorgen en groot verdriet wisselden elkaar waarschijnlijk af met warme momenten,  waarin jullie deelden hoe groot jullie liefde en geluk samen is geweest, en dat de steun van familie en vrienden iedereen zoveel goed heeft gedaan. 

Daarom willen mensen de herinnering aan deze heftige periode soms vasthouden, en tastbaar maken met een op maat gemaakt herinneringssieraad. Zoals dit collier voor het familielid dat, in hoopvolle tijden, een nier heeft afgestaan. 

Inspiratie sieraden bij ziekte

Graveren van vingerafdruk 

Een andere optie om de herinnering aan iemand vast te houden, is om de afdruk van een vinger, hand, dierenpoot of babyhandje te graveren in een sieraad. Dat kan in een bestaand sieraad, bijvoorbeeld een vingerafdruk aan de binnen- of buitenkant van uw trouwring. Of in een nieuw sieraad, zoals bij deze gouden oorbellen. Ze zijn gemaakt van het goud van de trouwring van de overleden echtgenoot. Het is een bijzonder moment om nog samen, tijdens het ziektebed, de vingerafdruk te nemen. Hoe mooi is het om jouw partner het nieuwe sieraad nog te kunnen laten zien...

Hoe werkt het? Met een inktstempelkussen nemen we een vingerafdruk. Onze graveur maakt een 'transfer', dit is een soort plak-tattoo waardoor de lijnen van de vingerafdruk in inkt op het sieraad komen. Vervolgens steekt hij/zij de lijnen uit ('gutsen'). Een heel ambachtelijk proces, dat iets duurder maar zoveel mooier is dan met een laser. Bij laseren verbrand je als het ware het zilver/goud en daardoor krijg je zwarte randen in de afdruk. Bij ambachtelijk gestoken vingerafdrukken krijg je hooggepolijste, strakke lijnen met zoveel meer leven in het sieraad. 

Dieren 

Het klinkt misschien als een cliché, maar een huisdier is niet zomaar een hond, kat of paard: het is een gezinslid. Een handgemaakt sieraad om je aan het overleden huisdier te helpen herinneren is een mooie gedachte. Een gedenksieraad voor jezelf, je partner of voor een van je kinderen. Of voor een familielid, vriend of vriendin, die groot verdriet met zich meedraagt. 

Een haarlokje verwerkt in het sieraad, een pootafdruk kunstig gegraveerd, as zichtbaar of onzichtbaar verwerkt in hars; bespreek de mogelijkheden met onze sieraadontwerpers en goudsmeden. Wij hebben eens een sieraadontwerp gemaakt waarbij de opgevangen traan van een stervend paard in een glazen buisje geplaatst werd en prachtig is verwerkt in een gouden hanger. Lees in  dit blog over hoe het idee tot stand is gekomen en wat het met onze klant én met ons heeft gedaan. 

Afspraak maken

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Plan een ontwerpgesprek