Goud verkopen of opnieuw gebruiken

Even afspreken is handig

Inkoop en verkoop van oud goud

Sieraad Laten Maken is een betrouwbaar adres voor inleveren van gouden ringen, colliers, armbanden en andere gouden sieraden die je niet meer draagt. Je kunt dit 'oud goud' laten vermaken of omsmelten tot een nieuw sieraad, dat je wél weer gaat dragen. Een goed idee als je het goud graag wel binnen de familie wilt houden, maar het sieraad zelf jouw stijl niet is. Bij ons is het volgende mogeiljk:

  • Wij kopen goud in tegen geldwaarde (dagkoers) 
  • Je kunt het goud gebruiken als betaalmiddel voor een ander gouden sieraad
  • Laat een geheel nieuw sieraad ontwerpen van jouw meegebrachte goud 
  • Of voeg het emotioneel geladen (familie)goud toe aan een bestaand sieraad 

Wat is het goud waard? 

Onze goudsmid gaat eerst de gouden sieraden wegen en het goudgehalte toetsen. Is er sprake van de meest voorkomende 14 of 18 karaat, of het hogere gehalte van 21 of zelfs 24 karaat? Wij kijken vervolgens naar dagwaarde van de goudprijs op het moment dat je bij ons in een van de winkels komt. Soms fluctueert de goudprijs, soms is het een tijd lang iets rustiger. De waarde van goud is de afgelopen decennia enorm gestegen, het loont écht om thuis te kijken naar ongedragen sieraden die al jaren in een lade liggen. 

Als je bij ons goud inlevert tegen betaling, dan maken wij het overeengekomen bedrag naar je over. Wij kopen geen goud in tegen contante betaling. Als je bij ons goud inlevert om een nieuw sieraad te kopen, het sieraad te vermaken of om er iets heel nieuws van te laten maken, dan leggen de dagwaarde vast voordat we met het sieraadontwerp starten. Het is wel zo prettig als je van tevoren weet waar je aan toe bent. 

Inleveren edelstenen en diamant 

Aan Sieraad Laten Maken kun je geen edelstenen en diamanten verkopen. Als je bij ons goud inlevert, halen we uiteraard wel deze waardevolle stenen voor je uit het sieraad. Deze kan je mee naar huis nemen, maar je kunt ze uiteraard ook gebruiken om ze te verwerken in een vermaakt sieraad of een geheel nieuw sieraad. Is het geen fantastisch idee dat je van een geërfde ring, die niet jouw smaak is en die je nooit gaat dragen, een prachtig nieuw sieraad laat maken van het goud en de edelstenen? Zo blijft de emotionele waarde van het materiaal toch in de familie en kan het weer mee voor een volgende generatie. 

Afspraak maken om goud in te leveren 

Mocht je aan Sieraad Laten Maken oud goud tegen betaling willen verkopen, dan kan je langskomen in onze winkels in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Wij kopen echter geen verguld goud, witgoud, edelstenen of diamanten.

De goudsmid kan na het wegen van het goud en het toetsen van het goudgehalte vrij snel een indicatie van de waarde geven. Als je benieuwd bent wat waarde van het goud is en wil je weten of je het kunt laten vermaken of er een nieuw sieraad van kunt laten maken, dan vragen we je om even een afspraak te maken. Zo weet je zeker dat we rustig de tijd hebben als je bij ons langskomt. 

Maak afspraak voor een indicatie