Sieraad bij geboorte van jullie kind? 

Voor mama, papa of baby?

Sieraad voor het gezin 

Baargoud? Werpgoud? Geboortegoud? Familiegoud? Hoe je het ook wilt noemen, mooie geboortesieraden worden generatie op generatie doorgegeven. Er zijn geen regels, het gaat er vooral om wat jullie mooi vinden.

Een sieraad voor mama, papa of voor de baby zelf? Een sieraad voor moeder en kind, twee sieraden die elkaar aanvullen? En vergeet vader niet, voor hem is de geboorte minstens zo mooi en ingrijpend. Leg het overweldigende gevoel van ouderschap op symbolische wijze vast in een sieraad voor het leven. Laat je inspireren, er is meer mogelijk dan je denkt. 

Sieraad voor mama 

Geregeld spreken wij vaders (in spé) die hun vrouw of vriendin willen verrassen met een bijzonder sieraad dat hen herinnert aan de bijzondere tijd van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ze zijn vol verwachting over de nieuwe fase de voor het stel zal aanbreken. Vier het met een mooi sieraad! 

Er is niet één type sieraad dat men na de geboorte geeft. Een geboortesieraad is heel vaak een ring, maar kan ook een armband, ketting, hanger of paar oorbellen zijn. Het is een gebaar dat elke moeder kan waarderen! Een eeuwenoude traditie, in het verleden vooral in zwang binnen gegoede families, maar tegenwoordig gelukkig iets dat niet alleen voor de lucky few is weggelegd. 

Sieraad voor de baby 

Een sieraad voor een pasgeboren baby is een liefdevol en luxe kraamcadeau. Het hoeft niet direct te passen, het kan ook een cadeau zijn voor als het kind ouder is. Ook kan het een sieraad zijn dat in maat verstelbaar is, om zo mee te groeien met het kind. Een kraamsieraad voor een baby kan zo een leven lang meegaan. 

  • Bedelarmband  |  Een zilveren of gouden armband als spaarsieraad, waar je bij bijzondere gebeurtenissen een nieuwe bedel aan kunt hangen. Slim om te kiezen voor een verstelbare armband. Tip: het is gebruikelijk om minstens één bedel aan de armband te hangen. 
  • Bedels voor bedelsieraad  |  Een speentje, rammelaar, wiegje of voetafdruk? Of wil je het extra persoonlijk en kies je voor een op maat gemaakte bedel zoals de initialen van het kind?  
  • Groeisieraad  |  Hangers en kettingen kunnen versteld of vermaakt worden en kunnen zo meegroeien met het kind. En een groeidiamant? Die heten zo omdat je bij bijzondere momenten of gebeurtenissen de diamant kunt vervangen voor een groter of kwalitatief beter exemplaar. 

Sieraad voor papa 

Een mooi sieraad voor de kersverse papa behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. We zien dit minder vaak dan het ‘werpgoud’ voor mama, maar voor vaders is de geboorte van een kind minstens zo mooi en ingrijpend. Dus waarom niet? Denk aan een subtiele leren armband met stoere sluiting met daarop de naam of namen van vrouw en kind(eren). Symbolisch sterk is het toevoegen van een mooie vingerafdruk gravure van de baby in de binnenkant van een bestaande ring, zoals een trouwring, of een geheel nieuwe ring. 

Ben je dol op symboliek? Denk een stap vooruit en kies voor een sieraad dat je eventueel later, bij de komst van nog een kind of zelfs meerdere kinderen, kan verrijken met extra toevoegingen. 

Moeder-kind sieraad 

Geef bij de geboorte van een kind, of een kleinkind, sieraden aan zowel moeder als kind. Ze kunnen elkaar aanvullen, zoals hangers voor kettingen die in elkaar passen. Ook kun je ervoor kiezen dat de sieraden op elkaar lijken, of exact hetzelfde zijn. Uiteraard allebei in een andere maat. Vertel onze goudsmeden en sieraadontwerpers waar je aan denkt en wij denken graag met je mee. 

Sieraad bij gezinsuitbreiding 

Een gezinssieraad is een sieraad dat jullie als gezin symbolisch verbindt. Het kan een ring of schakelarmband voor moeder zijn, verrijkt met een mooie gekleurde edelsteen voor ieder gezinslid. Of het familiegoud vermaken tot identieke sieraden voor moeder en dochters. Een vader-zoon armband met jullie initialen? Een wikkelarmband met voor ieder gezinslid een oneindig versmolten gouden draad? 

Heel bijzonder vonden wij de opdracht waarbij de peuter alvast een tekening had gemaakt voor zijn, nog niet geboren, broertje of zusje. Wat gaat er in dat koppie om, hoe schattig? De ouders hebben door Sieraad Laten Maken de tekening verwerkt in een zilveren collier voor de baby. 

Inspiratie familiesieraden

Oud goud laten omsmelten 

Heb je nog gouden sieraden liggen die je zelf niet meer draagt, of die je hebt geërfd maar die eigenlijk jouw smaak niet zijn? Hoe mooi is het om het edelmetaal en de edelstenen in de familie te houden en er voor de geboorte van je (klein)kind een sieraad voor de baby, voor vader of moeder van te laten maken! Zo blijft de emotionele waarde van het materiaal toch in de familie en kan het weer mee voor een volgende generatie. 

Inkoop oud goud

Afspraak in Haarlem, Nieuwerkerk a/d IJssel of Oisterwijk 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Vertel ons waar je naar zoekt