Unieke en ambachtelijk gemaakte oorbellen 

Bespreek de mogelijkheden

Welke oorbellen passen bij jou?

Wat is jouw stijl en vooral, wat past bij de vorm van jouw gezicht? Het belangrijkste is natuurlijk dat je draagt wat je mooi vindt. Kies je voor wit-, rood- of geelgoud? Met of zonder edelsteen, diamant of parel? Een zachte kleur of juist knallend? Worden het oorstekers of oorhangers, creolen of knopjes? Klein & fijn, of houd je ervan om een statement te maken? Klassieke stijl of helemaal van nu? Er alvast iets om over na te denken als je door ons een paar handgemaakte oorbellen op maat wilt laten maken.

 • Korte oorbellen maken een lang gezicht wat korter
 • Langwerpige oorbellen maken een rond gezicht juist wat langer
 • Ronde oorbellen verzachten de uitstraling van een gezicht dat wat hoekig is
 • Geel- of roodgouden sieraden doen het goed op een donkere huid
 • Witgoud past prachtig bij een lelieblanke huid

Oorbellen van eigen goud

Heb jij nog sieraden liggen die je niet meer draagt? Kies ervoor om familiegoud te vermaken tot een nieuw sieraad als je het goud wel graag binnen de familie wilt houden, maar de sieraden toch niet helemaal je stijl zijn. Edelmetaal is duur, dus als we van jouw eigen, gedragen goud een nieuw paar oorbellen maken scheelt dat enorm in de kosten. Laat dus je oude sieraden vermaken of omsmelten tot nieuwe, draagbare oorbellen. Bij ons is het volgende mogelijk:

 • Goud inleveren tegen geldwaarde
 • Goud gebruiken als betaalmiddel voor een nieuw sieraad
 • Een bestaand sieraad aanpassen
 • Een nieuw sieraad van dit materiaal laten maken 
oud goud: hoe werkt het?

Jubileumoorbellen bij huwelijk 

Heb je binnenkort samen iets te vieren? Wij maken ook sieraden ter ere van een bijzondere gelegenheid. Zoals een koperen, zilveren of gouden bruiloft of het vieren van het aantal jaren dat partners samen zijn. Ook een mijlpaal op het werk zoals 12.5 of 25 jaar trouwe dienst of het afzwaaien vanwege pensioen zijn uitermate geschikte momenten om een tijdloos juweel cadeau te geven.

Dit soort jubilea verdienen een persoonlijk, uniek maatwerk. Je wilt toch niet zomaar iets bestellen? Overweeg eens handgemaakte jubileumoorbellen, die symbool staan voor iemands verleden, heden of toekomst. Je kunt het eenvoudig houden met kleine gouden oorstekers die jullie bedrijf of organisatie raken, denk aan een logo of een symbool. Of je kunt uitpakken met zware gouden oorstekers, met diamant en gekleurde edelsteen. Waarbij het overigens altijd mogelijk is familiegoud of diamanten of edelstenen die je al in je bezit hebt door ons te laten verwerken in het nieuwe sieraad. 

Oorbellen met diamant

Prachtige gouden oorbellen met de mooiste diamanten, tijdloos klassiek of met een eigentijdse stoere twist. Diamant is een letterlijk schitterende edelsteen en de helderheid van de diamant vertelt hoeveel onzuiverheden (insluitsels) een diamant bevat: hoe minder en kleiner deze insluitsels zijn, hoe waardevoller de diamant. Het karaatgewicht (Carat) geeft aan hoe groot de diamant is.

 • Slijpvorm, kleur, helderheid en karaatgewicht bepalen samen de waarde
 • Fancy color diamants zijn minder bekend en zeldzamer dan 'witte' diamanten
 • Soms zoeken wij maanden naar een steen in de juiste kleur, we geven niet op
 • Hoe witter geler de diamant, hoe lager de waarde
 • Tenzij het een gele diamant is, die is zeldzamer en juist waardevoller
 • Tip: kies je voor een kostbare diamant? Kies dan ook voor 18 karaat goud

Briljant, Princess, Asscher, Baguette, Hearts & Arrows, Emerald, Cushion? Of een achtkant, roos-, ovaal-, hart-of peervormig geslepen diamant? Onze goudsmeden en sieraadontwerpers in Haarlem Oisterwijk en Nieuwerkerk aan de IJssel leggen het je graag uit. 

Oorbellen bij geboorte

Een handgemaakt geboortesieraad om de komst van jullie baby te vieren, een goed idee! Baargoud? Werpgoud? Geboortegoud? Familiegoud? Hoe je het ook wilt noemen, mooie geboortesieraden worden generatie op generatie doorgegeven. Er zijn geen regels, het gaat er vooral om wat jullie mooi vinden.

Er is geen standaard type sieraad die men na de geboorte geeft, een geboortesieraad kan zowel een ring, armband, ketting of hanger zijn. Of een paar oorbellen! Je kunt ervoor kiezen om dit sieraad veel symboliek mee te geven. Zoals deze prachtige geelgouden oorhangers met natuurlijke parel en citrien. Een parel staat symbool voor zuiverheid, liefde en geluk; citrien is een zonnige, verwarmende steen die energie en levensvreugde geeft. Een tastbare herinnering voor de kersverse mama! 

Meer geboortesieraden

Oorbellen met vingerafdruk

Gouden oorbellen met daarop de afdruk van een vinger, hand, dierenpoot, babyhandje of babyvoetje. Kunstig, ambachtelijk gegraveerd in bijvoorbeeld een paar oorstekers. Een geweldig cadeau om te geven als er iets te vieren is, bijvoorbeeld als geboortesieraad. Maar ook een dierbaar cadeau bij groot verlies; met dit gedenksieraad houd je de herinnering levend door hem of haar heel dicht bij je te dragen.

Met een inktstempelkussen nemen we een vingerafdruk. Onze graveur maakt een 'transfer', dit is een soort plak-tattoo waardoor de lijnen van de vingerafdruk in inkt op het sieraad komen. Vervolgens steekt hij/zij de lijnen uit ('gutsen'). Een heel ambachtelijk proces, dat iets duurder maar zoveel mooier is dan met een laser. Bij laseren verbrand je als het ware het zilver/goud en daardoor krijg je zwarte randen in de afdruk. Bij ambachtelijk gestoken vingerafdrukken krijg je hooggepolijste, strakke lijnen met zoveel meer leven in het sieraad. 

Oorbellen met een bloem

Hoewel de traditie van het verwerken van een bloem in een juwel al eeuwenoud is, zien wij een toenemende vraag naar op maat gemaakte sieraden met de vorm van een bloem erin verwerkt. Bloemen zijn natuurlijk inspirerend, en hebben vaak een symbolische waarde. Met een roos toon je je liefde, geluk en vreugde. Een klaproos is een teken van troost. Jasmijn is een teken van vriendschap en naastenliefde. De tulp staat voor de perfecte liefde, maar is ook de bloem van het gebed. Een vergeet-me-niet is een signaal om herinneringen aan een liefde niet te vergeten. Viool is het teken van vertrouwen en zonnebloemen zijn een signaal van bewondering. En de fijne klokjes van het lelietje-van-dalen staat symbool voor geluk.

Bijna iedereen kent zijn of haar sterrenbeeld, maar wist je ook dat je een geboortebloem hebt? Deze is gebaseerd op de maand waarin je geboren bent. Erg leuk dus om een paar unieke, handgemaakte oorbellen cadeau te geven voor haar verjaardag. Het hoeft zeker geen bloem van diamant of andere edelsteen te zijn, dat is natuurlijk wat kostbaarder, maar een oorknopje met haar geboortebloem is al een bijzonder en liefdevol cadeau. 

Afspraak maken 

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Plan een ontwerpgesprek