Sieraadontwerp voor een gouden ring

Afspraak met een goudsmid

Gouden ring cadeau geven 

Vier het leven en geef een prachtig cadeau! Koester de mooie momenten die jullie samen hebben en vereeuwig ze met een op maat gemaakt sieraad. Je partner een zelfontworpen ring cadeau geven is een bijzonder liefdevol gebaar. Maar hoe pak je dit aan?

Allereerst moet je bedenken of je de ring die we samen gaan ontwerpen als verrassing wilt geven, of dat je je partner juist wilt betrekken in het ontwerpproces. Alleen jij kan deze keuze maken, er is voor allebei iets te zeggen. Het ontwerp zelf, de kleur van het goud, de keuze van de edelstenen; onze goudsmeden en sieraadontwerpers helpen je graag om deze keuzes te maken, zodat het uiteindelijk een prachtige ring wordt die echt bij hem of haar past. En als er achteraf toch nog iets moet worden aangepast, kom dan gerust samen bij ons langs.

cadeau inspiratie

De ring waar je altijd al van droomde 

Wij zien een trend: het lijkt erop dat mensen in toenemende mate een uitgesproken beeld hebben over hoe ze een gebeurtenis in hun leven of hun passie symbolisch willen verwerken in een extravagant, uniek sieraad. Ze hebben een specifieke hobby of werk, of gewoon een uitgesproken stijl, en zien het sieraad met symbolische waarde al helemaal voor zich. Het is dan aan onze goudsmid om een technisch en passend sieraadontwerp te maken. Tenslotte komt er ambachtelijke vakkennis bij kijken om een sieraad in productie te kunnen nemen. Regelmatig blijkt dat er meer mogelijk is dan je denkt; wij verrijken als het ware jouw ontwerp. Soms is dat wat jij voor ogen hebt, helaas niet mogelijk: dan gaan we samen kijken hoe we de ring met wat aanpassingen wél kunnen realiseren.

Ring van eigen goud

Heb jij nog sieraden liggen die je niet meer draagt? Kies ervoor om familiegoud te vermaken tot een nieuw sieraad als je het goud wel graag binnen de familie wilt houden, maar de sieraden toch niet helemaal je stijl zijn. Edelmetaal is duur, dus als we van jouw eigen, gedragen goud een nieuwe ring maken scheelt dat enorm in de kosten. Laat dus je oude sieraden vermaken of omsmelten tot een prachtige nieuwe ring die je wél draagt. Bij ons is het volgende mogelijk:

  • Goud inleveren tegen geldwaarde
  • Goud gebruiken als betaalmiddel voor een nieuw sieraad
  • Een bestaand sieraad aanpassen
  • Een nieuw sieraad van dit materiaal laten maken 
Oud goud: hoe werkt het?

Verlovingsring

Een verlovingsring moet bij jullie passen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditionele witgouden solitair ring met één grote diamant; een goede keuze, het is niet voor niets een klassieker. Maar als jij weet dat jouw vriend of vriendin een unieke verlovingsring zal waarderen omdat die nét een beetje anders is, waarom zou je dan niet iets op maat laten maken? Mensen die bij ons langskomen weten echt niet altijd wat hun partner mooi vindt. Onze sieraadontwerpers en goudsmeden helpen daarbij. Omschrijf je haar als klassiek, modern, vlot, alternatief, stijlvol, stoer of verfijnd? Laat ons eens wat foto's zien. En wat draagt ze nu? Wij kunnen jullie verhaal verwerken in het sieraadontwerp en zijn benieuwd wat je ons te vertellen hebt!

Wij garanderen dat je na onze afspraak al een veel beter beeld hebt van de mogelijkheden om de juiste keuze te maken. En als ze achteraf toch graag iets wil aanpassen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Inspiratie verlovingsringen

Relatiering

Trouwen is nog steeds populair, maar zeker niet vanzelfsprekend. Wanneer jullie niet trouwen, maar wel jullie liefde willen vereeuwigen wordt vaak toch vaak traditioneel gekozen voor een mooi sieraad. Tenslotte gaat een ambachtelijk gemaakt partnersieraad een leven lang mee en kan je later op bijzondere momenten in jullie relatie er een sieraad aan toevoegen. Maatwerk is bij Sieraad Laten Maken het uitgangspunt, en we denken graag met je mee wat het beste bij jullie relatie past.

Als uiting van jullie liefdesrelatie kun je kiezen voor een set partnerringen, zoals de symbolische trouwringen bij een huwelijk. Als de man liever geen ring draagt, wordt er vaak een tijdloze klassieker voor de vrouw gekozen. Dat hoeft natuurlijk geen ring te zijn, een prachtige armband of collier is net zo goed een waardevol symbool als bestendiging van jullie liefdesrelatie. 

Bezegel jullie relatie

Trouwringen

Jullie gaan trouwen, proficiat! Misschien zijn jullie er al uit en willen jullie bijzondere, ambachtelijk gemaakte trouwringen waar je jezelf in herkent. Ringen vol emotie, symboliek en betekenis. Heb je al een sieraadontwerp in gedachten of is het nog een oriëntatiefase en kan het nog alle kanten op? Enkele zaken waar jullie alvast over kunt nadenken:

  • Een trouwring gaat een leven lang mee. Om slijtage te voorkomen, kies in ieder geval voor 14 karaat, maar liever 18 karaat goud. 
  • Rood-, wit- of geelgoud of bicolor: iedere kleur heeft een andere uitstraling. Misschien platina of zirkonium?
  • Wordt de trouwring een 'aanschuifring' die past bij de verlovingsring? 
  • Trouwringen hoeven niet gelijk te zijn. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat het toch één set is.
  • Aan welke vinger ga je de ring dragen? Aan je linker ringvinger, waar de vermeende Vena Amoris-ader zorgt voor verbinding met je hart? 
Inspiratie voor trouwringen

Familiering

De band tussen gezinsleden is iets ongrijpbaars. Een persoonlijk sieraad herinnert je aan die bijzondere en mooie band, zowel in goede als moeilijkere tijden. Of het nu gaat over een familiering voor één van de ouders, met het gezinsgeluk verenigt in een sieraad, of om een sieraad voor ieder gezinslid. Wij maken graag van jullie liefde een tastbaar symbool.

Om emoties, gebeurtenissen, familieband en persoonlijkheden in kaart te brengen gaan we eerst uitgebreid in gesprek. Gaandeweg schetsen wij een ontwerp dat gebaseerd is op wat jullie ons vertellen. Het proces van gesprek naar ontwerp levert meestal een belangrijke bijdrage aan de emotionele waarde van het eindresultaat. In het ontwerp verwerken wij graag symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. Bijvoorbeeld edelstenen met een bijzondere werking en betekenis, of een boodschap of symbool verwerkt in het edelmetaal. Heb je nog gouden sieraden liggen die je niet meer draagt? Dan kunnen wij dit omsmelten en gebruiken in de familiering. Zo blijft bijvoorbeeld goud uit een erfenis op betekenisvolle wijze toch nog in de familie. 

Gezinssieraden

Vriendschapsring

Wat er ook gebeurt, jullie steunen elkaar door dik en dun. Niet als geliefden, maar wel omdat jullie veel van elkaar houden. Jullie begrijpen elkaar als geen ander, kunnen dubbel liggen van het lachen, maar ook bij elkaar uithuilen als dat nodig is. Vereeuwig jullie vriendschap met een persoonlijk sieraad dat jullie herinnert aan een bijzondere band.

Past het sieraadontwerp bij jullie persoonlijkheden en verhaal? Dan gaan onze goudsmeden aan de slag. De uitwerking van een opdracht duurt ongeveer 6 á 8 weken. Onze goudsmeden zijn ervaren vakmensen die altijd op zoek zijn naar de beste manieren om een bepaald ontwerp uit te werken. Daarnaast werken wij uitsluitend met de meest hoogwaardige materialen. Dat is niet alleen te zien, maar ook te ervaren. Onze sieraden gaan bij het juiste onderhoud meer dan een leven lang mee. En wanneer je het sieraad af en toe langs brengt, zorgen wij dat het er weer als nieuw uitziet.

Vriendschap sieraad

Asring

As van je overleden partner, ouder, kind, vriend of vriendin verwerken in een asring is een bijzondere manier van herdenken en een liefdevolle manier om je verbonden te blijven voelen. De Soelaas collectie van Marijke Mul bestaat uit een serie ringen en een armband waarbij het as zichtbaar is verwerkt in transparant hars. Het as bevindt zich in een 'kamertje' in een smalle of brede, wit- of geelgouden ring, al dan niet versierd met diamant.

Bij Sieraad Laten Maken kunnen wij deze asringen uit de Soelaas collectie op alle mogelijke manieren aanpassen naar jouw wensen. Kijk eens rond, wellicht inspireert het je tot iets heel anders. Zo hebben wij eens een witgouden horloge passant gemaakt, met een kleine askamer. Een een roodgouden hangertje met as zichtbaar in hars, voor een dochtertje die haar vader veel te vroeg verloren had. Jouw unieke assieraad maken wij samen. 

gedenksieraden

Herinneringssieraad

Niet iedereen vindt het mooi of prettig als het as zichtbaar verwerkt is in een gedenksieraad. En dat hoeft ook helemaal niet. Het as kan door onze goudsmeden ook onzichtbaar verwerkt worden, zoals bij deze geelgouden ring met diamant: het as is geplaatst onder de twee diamanten. Alleen de draagster weet wat zij bij zich draagt, 'verstopt' onder de diamanten die staan voor een leven samen. 

As kan op vele manieren onzichtbaar verwerkt worden. In een buisje onder een edelsteen of in een soort 'holletje' in het goud zelf. Ook kan het worden verwerkt in gekleurd hars. Wil je dat het as alleen voor jou zichtbaar is? Dan verwerken we het bijvoorbeeld in transparant hars aan de binnenkant van een ring: als je de ring 's avonds afdoet heb jij jouw een-op-een momentje met jouw geliefde. 

gedenksieraden

Ring bij ziekte

Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving ernstig ziek is, kan dat een enorme impact op jouw leven hebben. Het is een heftige periode waar jullie hopelijk goed doorheen komen, of een manier vinden om mee te leren leven. Een persoonlijk sieraad dat speciaal voor jou en/of jouw dierbaren is ontworpen biedt troost, ondersteuning en dankbaarheid. Daarnaast kan een sieraad, bijvoorbeeld bij reuma, vergroeiingen tegengaan. Een persoonlijk sieraad bij ziekte is hoe dan ook meer dan alleen mooi.

Wij spreken regelmatig mensen die na een lang ziekbed of na een ingrijpende operatie weer beter zijn geworden. Soms dankzij iemand anders, die ze willen bedanken met bijvoorbeeld een niersieraad. Anderen proberen hun ziekte dapper het hoofd te bieden, en zoeken troost voor zichzelf of voor hun naasten. Ook ontvangen wij mensen die weten dat ze niet lang te leven hebben, en die samen met hun dierbaren nog iets moois willen laten maken. Een passend sieraad, dat iets bijdraagt aan positieve gedachten in moeilijke tijden. 

Persoonlijk sieraad bij ziekte

Ring na scheiding

Ooit hadden jullie een relatie waarin jullie toekomstdromen deelden. Als die toekomst samen ophoudt, is er vaak sprake van een soort rouwproces. Woede, verdriet, schaamte, eenzaamheid, frustratie, verbittering of zelfs depressie. Een sieraad laten maken ter herinnering aan de mooie momenten samen en de eigen kracht om weer verder te gaan, kan helpen bij het verwerkingsproces. Ongeacht of je wel of niet op goede voet staat met je ex. Een persoonlijk sieraad helpt je vooruit te kijken, helpt om vanuit je eigen kracht te handelen. Met een positieve mindset pak je je eigen leven weer op en mogen er weer mooie dingen op je pad komen.

Wij hebben al veel uiteenlopende gesprekken met klanten gehad over wat te doen met bestaande sieraden na een scheiding. Na een scheiding doe je een trouwring meestal niet meer om en verkopen is vanwege de emotionele waarde geen optie. Vermaken of verwerken in een geheel nieuw sieraad? Voor een van de partners, of voor beide exen, óf voor (een van) de kinderen? Wij kunnen trouwringen vermaken tot iets nieuws, eventueel met behoud van sommige aspecten van de ring. Diamanten of edelstenen kunnen we ook hergebruiken. Neem tijdens het ontwerpgesprek alle sieraden mee en we kijken samen wat er mogelijk is. 

Ring met vingerafdruk

Het machinaal laten graveren van een geboorte-, huwelijks- of overlijdensdatum voegt betekenis toe aan een nieuw, dierbaar sieraad. Je kunt het ook met de hand laten graveren, iets kostbaarder, maar doordat de datum er als het ware 'uitgegutst' wordt komt de gravure dieper te liggen en dat is duurzamer. Bovendien oogt het ambachtelijker. Met de hand graveren is bijna alles mogelijk: signaturen, lettersoorten, tekens, vingerafdrukken, tekeningen etc. Subtiel aan de binnenzijde, of als statement aan de buitenzijde.

Is je partner overleden en houd je de herinnering aan hem of haar graag levend? Laat zijn of haar vingerafdruk graveren in jouw trouwring. Of is de gelegenheid feestelijker en ben je bijvoorbeeld 12,5 of 25 jaar getrouwd? Dan is zo'n vingerafdruk aan de binnenkant een verzegeling van alle mooie jaren samen! 

Afspraak maken

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Plan een ontwerpgesprek