Ambachtelijk gemaakte trouwringen naar eigen ontwerp 

Plan een ontwerpgesprek

Trouwring op maat

Op zoek naar een bijzondere trouwring waarin jullie jezelf herkennen? Regelmatig komen klanten bij ons met deze vraag. Je hebt iets gezien, al iets in gedachten of je wilt een symbool laten verwerken in jullie trouwring(en). Jullie verbondenheid moet daarbij centraal staan. Het kan ook zijn dat jullie nog geen idee hebben en je alle opties met een goudsmid wilt bespreken.

We leren jullie bij een persoonlijk ontwerpgesprek graag kennen. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Waar vielen jullie voor? Wat zijn jullie toekomstplannen? Is er een kinderwens? Ook bekijken we samen wat jullie stijl is en wat past bij jullie persoonlijkheden. Niet te vergeten de materiaalkeuze, daarin is zoveel mogelijk. De ringen die wij speciaal voor jullie ontwerpen wordt een blijvende herinnering aan jullie prachtige huwelijksdag. Vanzelfsprekend van hoge kwaliteit, zodat ze doorgegeven kunnen worden aan een volgende generatie. 

Daarnaast helpt Sieraad Laten Maken mensen die na het overlijden van hun partner of na een scheiding niet goed weten wat ze met de trouwring(en) aanmoeten. Het laten vermaken van een trouwring tot een aangepast of zelfs geheel nieuw sieraad voor jezelf of voor een ander gezinslid is een mooie manier om jezelf te herinneren aan dat wat zoveel jaren zo mooi is geweest. 

Trouwringen vermaken

Laat je dierbare trouwring vermaken tot een nieuw sieraad waarin je waardevolle herinneringen voor altijd met je meedraagt. Hier kunnen uiteenlopende redenen voor zijn. Je vindt je eigen trouwring saai geworden en jullie 25 jarige huwelijk is een mooie gelegenheid voor het laten aanpassen van je trouwring. Of je wilt de ring van je overleden partner laten samensmelten met jouw trouwring, maar dan natuurlijk wel graag in een nieuw jasje steken. Deze prachtige ring bevat DNA van de overleden partner en de gekleurde edelstenen verbeelden Wellicht met het DNA van je partner of jullie gezinsleden, zoals in deze prachtige ring. De mogelijkheden zijn oneindig! Het kan ook zijn dat je een ring hebt geërfd en deze op de juiste maat wilt laten maken, of dat je een heel ander sieraad in gedachte hebt. Oorbellen van een oude trouwring laten maken? Collier van de trouwringen van je ouders laten maken? Het is allemaal mogelijk.

Soms is de geboorte van een kind een speciaal moment om je eigen trouwring(en) te verrijken. Jullie zijn nu een gezin en dat wil je vereeuwigen in je trouwring, bijvoorbeeld door het toevoegen van een mooie edelsteen of diamant. 

Trouwring eigen ontwerp

Hebben jullie een bijzonder ontwerp in gedachte en willen jullie dat laten maken? Onze goudsmeden en sieraadontwerpers denken graag met jullie mee. Hoe vertaal je een schets naar een technisch sieraadontwerp? Is het praktisch gezien wel mogelijk? En anders, hoe zorgen we ervoor dat het op een andere manier wél kan. Hebben jullie eigen materiaal zoals gedragen goud of gebruikte stenen? En niet onbelangrijk, wat wordt de prijs van het sieraad en is dit voor jullie financieel haalbaar? Ontwerp en budget hangen nauw samen, maar vergeet niet dat er meestal een oplossing te vinden is als jouw wensen financieel niet haalbaar zijn. Een andere edelsteen, een ander formaat, wel of geen eigen goud; dit alles is van invloed op de uiteindelijke kosten van jouw sieraad.

Voelt het ontwerp uiteindelijk toch nog niet compleet en zijn jullie op zoek naar de finishing touch? Dan gaan we nog een keer zitten en passen we het sieraadontwerp aan, totdat alles helemaal naar wens is. 

Trouwring vol symboliek

De gouden ringen uit de collectie De Verwikkeling van Marijke Mul zijn geliefde trouwringen. De collectie staat voor een emotionele verbintenis die zo sterk is, dat het afstand en tijd overbrugt. De draden zijn met elkaar verwikkeld zoals jouw leven met dat van de ander verstrengeld is. De collectie bevat veel verschillende uitvoeringen. Deze variant met een prachtige diamant geklemd tussen de draden kan met de jaren uitgebreid worden met extra diamant(en) voor de kind(eren) die jullie krijgen.

De wikkelringen van Marijke Mul kunnen in allerlei uitvoeringen voor jou op maat gemaakt worden. Een trouwring vol emotie, symboliek en betekenis. 

Collectie Verwikkeling

Klassieke trouwring met een twist

Je bent op zoek naar een gladde, klassieke trouwring. Voor jullie allebei, of alleen voor hem. De geelgouden variant is al lang niet meer de enige optie als je kiest voor een klassieke trouwring. Sieraad Laten Maken is groot voorstander van minstens één kleine toevoeging aan jouw geel-, wit- of roodgouden trouwring. Ons advies is om de ring net iets persoonlijker te maken door iets toe te voegen, zodat de ring echt bij jou hoort. Denk aan een kleine edelsteen, een subtiele bewerking, een gematteerde of gehamerde look, een symbool voor jullie huwelijksbelofte, of een gravure zoals de vingerafdruk van jouw aanstaande aan de binnenzijde van de ring.

Ook als je een klassieke trouwring zoekt, kan maatwerk veel waarde en betekenis toevoegen. Jullie relatie en jullie leven samen is uniek, dat wil je toch ook kunnen zeggen over jullie trouwringen? 

Vintage trouwring vermaken

Je hebt een trouwring geërfd van een dierbare als je moeder, oma of overgroot oma. Je wilt deze heel graag dragen, maar hij past niet. Dat kan zijn qua maat, maar dat kan ook zijn qua stijl. Samen kijken we naar de mogelijkheden om van het dierbare sieraad een aangepast of nieuw sieraad te maken dat je weer gaat dragen. Met respect voor de emotionele waarde die je bij de ring hebt. 

Afhankelijk van de conditie waarin een vintage ring verkeerd kunnen wij deze ook restaureren en terugbrengen naar de originele staat. Als dat niet mogelijk is dan gaat één van onze goudsmeden met je in gesprek en worden alle opties besproken. Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter de ring, want bij Sieraad Laten Maken vormt dat de basis van een sieraadontwerp. Wat is jouw stijl en wat sluit aan bij wat jij mooi vindt? 

Trouwrsieraad bij bruidsjurk 

Heb je al trouwringen, maar zoek je nog oorbellen of een mooi collier bij je trouwjurk? De meeste vrouwen besteden veel zorg en aandacht aan hun trouwjurk en trouwringen. Daar horen passende sieraden bij. Regelmatig vermaken, repareren of restaureren wij een collier van een moeder of oma, zodat deze prachtig aansluit bij de jurk én misschien net wat meer van deze tijd wordt. Vintage sieraden zijn fantastisch materiaal voor jouw grote dag.

Houd je het liever subtiel, denk dan eens aan een verfijnde halsketting met een kleine edelsteen die valt in het kuiltje van je hals. Kies bijvoorbeeld voor rozenkwarts, de steen van de liefde. Van prachtige symbolische waarde op deze dag! 

Trouwring na overlijden 

Trouwringen en relatieringen hebben een grote emotionele waarde. Als jouw echtgenoot of echtegenote wegvalt, dan is het gemis groot. Afscheid nemen van persoonlijke bezittingen is moeilijk. En wat doe je met zijn of haar trouwring, laat je die in een lade liggen? Door de jaren heen waren heel wat mensen tot tranen geroerd bij het ophalen van een gedenksieraad, gemaakt van één of beide trouwringen. Het goud kan gebruikt worden voor een geheel nieuw sieraad of voor het aanpassen van een bestaand sieraad, aan jou de keuze..  

In het ontwerp dat wij samen met jou maken verwerken wij graag symboliek. Zoals cirkels die bij elkaar komen, zoals twee levens die versmolten zijn met elkaar. Een ontwerp dat in een soort verwikkelde krul van dik naar dun loopt, wat staat voor het steunen door dik en dun. De herinnering koesteren aan bijzondere momenten uit jullie leven, door deze gedachte in het sieraadontwerp te verwerken. Gun jezelf een prachtig nieuw sieraad van jouw of jullie trouwringen, waar al jullie herinneringen in verwerkt zijn. 

Meer gedenksieraden

Trouwring vermaken na scheiding 

Ooit droomden jullie samen over de toekomst. Wanneer de toekomst samen ophoudt, is er vaak sprake van een soort rouwproces. Is er woede, verdriet, schaamte, eenzaamheid, frustratie, verbittering of zelfs depressie? Een trouwring of een ander sieraad uit jullie relatie vermaken tot een geheel nieuw sieraad kan helpen bij het verwerkingsproces. Voor jezelf, of voor jullie kind(eren). Het is een herinnering aan een gedeeld verleden en het markeert een nieuwe start. 

Wij hebben veel ervaring met het maken van maatwerk sieraden gebaseerd op emoties, persoonlijkheid en gebeurtenissen. Bij een scheiding komen de gezinsleden vaak in verschillende samenstellingen bij het eerste ontwerpgesprek bij ons langs; alleen, met een nieuwe partner, met de ex-partner, met de kinderen of een combinatie van deze mensen. Wat kunnen wij voor jullie betekenen? 

Sieraden na een scheiding

Afspraak maken

De waarde van een sieraad wordt door zoveel meer bepaald dan het materiaal waarvan het gemaakt is. Meer dan de grootte, het gewicht of het aantal karaat van de steen. De échte waarde wordt bepaald door het verhaal erachter. Dit maakt een ring, een collier of een armband tijdloos en uniek. Het sieraad houdt het verhaal erachter voor altijd levend.

Sieraad Laten Maken is expert in het ontwerpen en maken van een nieuw sieraad. Maar ook in het aanpassen en vermaken van een bestaand sieraad. Voor vrijwel alle vragen geldt dat er niet één antwoord mogelijk is. Meestal kunnen wij telefonisch, via de chat of per e-mail niet 1-2-3 een passend antwoord geven. Ervaring heeft ons geleerd dat we met een persoonlijk ontwerpgesprek veel beter kunnen inspelen op jouw persoonlijke, unieke wensen. Maak daarom online een afspraak bij onze vestiging in Haarlem, Nieuwerkerk aan den IJssel of Oisterwijk. Of maak een afspraak voor een videocall met een van onze goudsmeden. Gaat het om een reparatie? Dan kun je zonder afspraak bij ons langskomen. Neem het sieraad dan alsjeblieft wel even mee.

Plan een ontwerpgesprek