||43||
arrow arrow

Wanneer iemand al heel lang bij je werkt, je een mooie samenwerking of een bedrijfsjubileum wil vieren of wanneer er een sieraadontwerp moet worden gemaakt als dank aan een aantal medewerkers, een team of het hele bedrijf. Geregeld krijgen wij dergelijke aanvragen vanuit het bedrijfsleven. Van zilveren dasspeld met de initialen van het bedrijf, tot een gouden collier in de vorm van het logo. Vereeuwig een zakenrelatie met een sieraad, als zeer persoonlijk, onvergetelijk en origineel geschenk.

Met sommige mensen waarmee je werkt, bouw je zo’n goede werkrelatie op, dat het meer op vriendschap lijkt dan werk. Maar het kan ook zijn dat je wegens een jubileum een heel team wil bedanken en voor eeuwig wil herinneren aan dit mooie moment. Wat de aanleiding ook is, wij ontwerpen er graag een mooi sieraad voor. Zo hebben we onder andere gouden hangers in de vorm van een logo ontworpen (zie bovenstaande afbeelding) en manchetknopen met een pompeblêd (verwerkt in het wapen van Bloemendaal) erop voor de Gemeente Bloemendaal.

Ontwerpproces

Om van een idee tot een sieraadontwerp en uiteindelijk tot een sieraad te komen, hebben wij eerst meer informatie nodig. Het liefst gaan wij in gesprek, bij ons in het atelier of eventueel via Skype of WhatsApp Video, om jullie bedrijfsverhaal en/of werkrelatie in kaart te brengen. Misschien weten jullie al precies wat jullie willen, dan kan het soms ook per telefoon en mail. Echter zijn er meestal nog een hoop keuzes te maken in een sieraad, waaraan je in eerste instantie niet hebt gedacht. Moet een oppervlak bijvoorbeeld mat of glanzend zijn, de rand van het sieraad in een rechte hoek of rond worden afgesneden, het materiaal van een sieraad met of zonder een kleurvariatie, het oogje van een hanger breed of smal enz. Je kunt het zo gek niet bedenken of er valt een variatie op te bedenken, dus we laten graag verschillende opties zien. Het ontwerp schetsen we meestal met de hand, maar het is ook mogelijk om een 3D-ontwerp van het sieraad te maken, wat een nog beter beeld geeft van het eindresultaat.

Symboliek in het sieraadontwerp

In het ontwerp dat wij samen met jou/jullie maken verwerken wij vaak veel symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. Bij het gebruik van edelstenen kijken we naar de werking en betekenis van een steen. In de vormen van het edelmetaal verwerken we zowel zichtbaar als onzichtbaar een boodschap, gedachte of gevoel.

Productie persoonlijk sieraad

Klopt het ontwerp met wat jij/jullie voor ogen hebben? Dan gaan onze goudsmeden aan de slag. De uitwerking van een opdracht duurt ongeveer 4 – 6 weken. Onze goudsmeden zijn ervaren vakmensen die altijd op zoek zijn naar de beste manieren om een bepaald ontwerp uit te werken. Daarnaast werken wij alleen met de meest hoogwaardige materialen. Dat is niet alleen te zien, maar ook te ervaren. Onze sieraden gaan bij het juiste onderhoud meer dan een leven lang mee.

Kosten van een maatwerk sieraad

De prijs van een maatwerk sieraad is afhankelijk van de materiaalkeuze (goud, zilver, diamanten en edelstenen), de complexiteit van het ontwerp en het aantal sieraden. Wanneer je bij ons een afspraak maakt voor een ontwerpgesprek, maken wij meestal direct een prijsopgave. Een fysiek persoonlijk ontwerpgesprek van ong 1,5 uur is € 75,- en online van ong 45 minuten € 47,- waarbij u een ontwerp heeft en een offerte voor het uiteindelijke sieraad.

Neem contact met ons op indien je eerst nog vragen hebt over onze mogelijkheden via info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030660.

afspraak maken fysiek of online kan bij Sieraad Laten Maken Marijke Mul

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required