Inkoop oud goud

U kunt familiegoud vermaken tot een nieuw sieraad als u het goud graag binnen de familie wilt houden, maar het toch niet helemaal uw stijl is. Herkenbaar? Laat uw oude sieraden vermaken of omsmelten tot nieuwe, draagbare sieraden. Bi ons is het volgende mogeiljk: 

 • Goud inleveren tegen geldwaarde
 • Goud gebruiken als betaalmiddel voor een nieuw sieraad
 • Een bestaand sieraad aanpassen
 • Een nieuw sieraad van dit materiaal laten maken 
Laat u inspireren

Taxeren sieraden

Een verzekering kan om een taxatie vragen bij de verdeling van een erfenis. Of u wilt het zelf laten taxeren, om discussies met uw familie te voorkomen. U kunt hiervoor bij ons terecht. We maken graag een afspraak met u. Onze goudsmid experts zullen de sieraden wegen en meten en zorgvuldig een waarde toekennen. De kenmerken van de sieraden worden uitgeschreven, zodat direct duidelijk is om welk sieraad het gaat. U laat de sieraden vervolgens bij ons achter. 4-6 weken later krijgt u een taxatierapport, incl. foto's bij ieder sieraad. Het uitgebreide rapport wordt door verzekeringsmaatschappijen als officieel document aanvaard. U ontvangt alle foto's via WeTransfer. 

Meer informatie over taxatie

Edelstenen determineren

Heeft u altijd al willen weten wat voor 'n steen in uw sieraad zit? Bij een erfenis heeft men vaak geen idee. Wij kunnen dat met 70% zekerheid u direct vertellen, en anders kunnen wij dit voor u laten uitzoeken. Onze goudsmeden hebben allemaal edelsteenkunde als onderdeel van hun opleiding gehad en wij hebben al vele tientallen jaren edelstenen mogen determineren. Determineren is de benaming voor het onderzoeken en benoemen van verschillende edelstenen. 

Als u een diamant heeft van groter dan 0.75crt, iets dat wij voor u kunnen beoordelen, dan kunt u een diamant-certificaat laten opstellen door de HRD Antwerp, het toonaangevende Hoge Raad voor Diamant. Wij kunnen dit traject voor u verzorgen. Zo kent u de waarde van uw sieraad, en kunt u eventueel besluiten om met een taxatierapport het sieraad te laten verzekeren. 

Graveren / Laseren

De naam en trouwdatum gegraveerd in een trouwing. Een vingerafdruk van een dierbare laten graveren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en wij verzorgen het allemaal voor u. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit tot stand te brengen:

 • Handgravure 
 • Machinegravure - aan de binnenzijde bij ringen 
 • Machinegravure - aan de buitenzijde van een sieraad van groter oppervlak 
 • Laseren 
Bekijk opties

Knopen / Rijgen

Het rijgen of knopen van parels, bloedkoraal of andere edelstenen is een vak apart. Wij hebben de kennis en de materialen in huis om ook met deze methode sieraden voor u te maken. Een sieraad dat niet direct bestaat uit zuiver alleen goud, zilver of platina, maar met edelstenen en zijde draad of zelfs een staaldraad, kan zeker een mooi sieraad zijn. Wij bespreken het volgende graag persoonlijk met u: 

 • Hoeveelheid kralen dat u bij ons achterlaat 
 • Wat gebeurd er zodra wij een collier opnieuw rijgen en/of knopen
 • Is dit de meest stevige verbinding of zijn er andere mogelijkheden
 • De kosten 

Batterij van een horloge

Staat uw horloge stil en heeft u een nieuwe batterij nodig? Wij vinden het een uitdaging om alle horloges weer lopend te krijgen. Kom gerust langs in een van onze winkels voor advies. 

onze openingstijden

Horlogebanden

Een mooie horlogeband is net zo belangrijk als het uurwerk zelf. Wij hebben een breed assortiment in de winkel op voorraad en kunnen u snel en vakkundig helpen met een eerlijk en goed advies.  Onze lederen bandjes zijn van soepele kwaliteit en zullen snel lekker zitten. 

Horlogebanden in onze webshop

Gaatjes schieten oorbellen

Meisjes vragen vaak al op jonge leeftijd of ze gaatjes mogen. Vaak is het behalen van een zwemdiploma ook een mooi moment. Bij ons worden gaatjes in oren geschoten vanaf 5 jaar. Als ouders kun je zelf het beste inschatten of dat voor jouw kind het juiste moment is. Wij schieten gaatjes niet met 2 pistolen tegelijk, maar met 1 pistool en wij doen dit bewust. Als er met 2 tegelijkertijd wordt geschoten heb je altijd met 2 medewerkers te maken die de oorbellen erin schieten, als 1 iemand dit doet, kan die heel precies beide oorbellen op dezelfde manier erin schieten. Daar heb je de rest van je leven plezier van.

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required