Inkoop oud goud

Heeft u sieraden welke u niet meer draagt?

Het volgende is bij ons mogelijk:

  • inleveren tegen geldwaarde
  • gebruiken als betaalmiddel voor een nieuw sieraad
  • een nieuw sieraad van dit materiaal laten maken
Ideeën

Taxeren sieraden

Taxeren van sieraden is belangrijk als uw verzekering erom vraagt of wanneer u een verdeling van de erfenis wilt maken. In beide gevallen kunt u bij ons terecht. Onze goudsmid experts zullen met de grootste zorgvuldigheid de sieraden een waarde geven nadat alles is gewogen en gemeten. Alle kenmerken van de sieraden zullen worden uitgeschreven, zodat de sieraden alleen al op schrift te herkennen zijn. In het taxatierapport komt van ieder sieraad een foto bij de regel te staan. U ontvangt een zeer uitgebreid rapport die uw verzekering als officieel document zal aanvaarden. Daarnaast zullen alle foto's van de sieraden op een USB stick aan u worden meegegeven. Zo heeft u op 2 manieren een document welke u zelf ook gemakkelijk kunt bewaren.

Verdere informatie

Edelstenen determineren

Altijd al willen weten wat de naam van de steen in uw sieraad is? Wij kunnen u dat voor 70% zekerheid direct vertellen en anders kunnen wij dit voor u laten uitzoeken. Bij geërfde sieraden weet u meestal helemaal niet welke steen er in uw sieraad zit.

Onze goudsmeden hebben allemaal edelsteenkunde tijdens hun studie gehad en in de jarenlange ervaring hebben wij al vele stenen mogen determineren. Dat is de benaming voor het onderzoeken en benoemen van verschillende edelstenen. Daarnaast is het mogelijk als u diamant heeft van groter dan 0.75crt, deze te laten bekijken en hier een diamant certificaat voor te laten maken door de hoge raad voor diamant. Wij verzorgen dit gehele traject voor u. Zo weet u welke waarde de sieraden hebben, welke u draagt of thuis heeft liggen en kunt u besluiten deze eventueel middels een taxatierapport te laten verzekeren bij uw verzekeringsmaatschappij. 

Graveren / Laseren

Je naam en trouwdatum gegraveerd in je trouwringen, een vingerafdruk van een dierbare op een hanger, ring of ander sieraad laten graveren of een afbeelding op een plaatje. Wij verzorgen het voor je.

Er zijn een aantal verschillende manieren om dit tot stand te brengen:

  • Met de hand laten graveren
  • Met de machine aan de binnenkant bij ringen of aan de buitenzijde van een groter oppervlak
  • Laseren
Bekijk opties

Knopen / Rijgen

Parels, bloedkoraal of andere edelstenen rijgen of knopen is een vak apart. Wij hebben de kennis en materialen in huis om ook met deze methode sieraden voor u te maken. Een sieraad welke niet direct bestaat uit zuiver alleen goud, zilver of platina, maar met edelstenen en zijde draad of zelfs een staaldraad, kan zeker een mooi sieraad zijn.

Wij zullen de volgende onderdelen met u overleggen:

  • hoeveel kralen u achterlaat
  • wat gebeurd er zodra wij een collier opnieuw rijgen en/of knopen
  • is dit de meest stevige verbinding of zijn er andere mogelijkheden
  • de kosten worden vooraf met u afgesproken

Horloge batterij

Staat uw horloge stil en heeft u een nieuwe batterij nodig? Wij vinden het een sport om alle horloges weer lopend te krijgen. Zo nodig geven wij u advies indien uw horloge het niet meer doet met een nieuwe batterij.

Kom gerust langs in de winkel voor ons advies.

KOM LANGS

Horloge banden

Een horloge zonder mooie horlogeband is als een vaas zonder bloemen.

Wij hebben een breed assortiment in de winkel op voorraad en kunnen u snel en vakkundig helpen een bijpassende horlogebandje bij uw horloge te kiezen. Onze lederen bandjes zijn van soepele kwaliteit en zullen  snel lekker zitten. U kunt uitgaan van een eerlijk en goed advies van onze horlogeman.

Bekijk

Gaatjes schieten oorbellen

Veelal beloven ouders hun kinderen gaatjes in de oren zodra ze hun A diploma hebben behaald bij zwemles. Meisjes beginnen vaak al op jonge leeftijd te vragen of ze gaatjes mogen. Dan is het behalen van je A-diploma ook een mooi moment. Leeftijd speelt ook een rol voor gaatjes. Bij ons worden gaatjes in oren geschoten vanaf 5 jaar. Als ouders kun je redelijk inschatten of dat voor je kind het juiste moment is. Wij schieten gaatjes met 1 pistool en doen dit bewust. Als er met 2 tegelijkertijd wordt geschoten heb je altijd met 2 medewerkers te maken die de oorbellen erin schieten, als 1 iemand dit doet, kan die heel precies beide oorbellen op dezelfde manier erin schieten. Daar heb je de rest van je leven plezier van.