Gelukkig oud en nieuw sieraad!

||43||
||43||
arrow arrow

Het nieuwe jaar is net begonnen. Tijd om momenten uit het verleden los te laten en eventueel te koesteren en te kijken naar de toekomst. Is dit het jaar waarin je afscheid neemt van dat ene sieraad om er een nieuwe ring, armband, ketting of paar oorbellen van te laten maken?

Iets anders van sieraden laten maken?

Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van de huidige vorm van een sieraad dat van een dierbare is geweest (vaak trouwringen) of sieraden die je met veel liefde en goede bedoelingen van iemand hebt gekregen, maar niet draagt. Natuurlijk is het zonde dat je ze niet draagt, maar ze vormen ook een mooie herinnering of persoonlijke waarde. Waarom zou je er dan toch voor kiezen om ze te laten vermaken tot een nieuw sieraad?

Nieuw ontwerp sieraad met diepere betekenis

Mentaal helpt het vaak om te weten dat de symboliek van het nieuwe sieraad in teken kan staan van de vorige eigenaar of de gulle gever. Ook de wetenschap dat het materiaal door dierbaren is gedragen of gegeven, kan bijdragen aan een positief en warm gevoel bij het dragen. Sterker nog; het kan bijdragen aan een stukje verwerking van pijn en verdriet of de verschuiving van een negatief naar een positief gevoel. Denk aan een armband met daarin een betekenisvolle edelsteen die de vorige eigenaar symboliseert, een oneindige loop van gouddraad van een ring die staat voor de oneindige liefde voor iemand of kleine diamantjes die symbool staan voor kinderen, verwerkt in een ketting. Stuk voor stuk unieke creaties. Ieders verhaal is uniek en vraagt om een uniek ontwerp. Daarnaast is een verhaal nooit af en kan van koers wijzigen, net als de vorm van een sieraad. Met een persoonlijk sieraad draag je verhalen, herinneringen, momenten, emoties en dierbaren dagelijks dichtbij.

Sieraad een tweede leven geven

Het belangrijkste vinden wij dat je je goed voelt bij de transformatie van een sieraad. Wanneer het moment dat je er klaar voor bent daar is, staan wij graag voor je klaar. We gaan altijd eerst in gesprek om jou en jouw verhaal te leren kennen. Alleen op die manier komen we tot een ontwerp dat je met trots de rest van je leven draagt en eer doet aan degene van wie je het sieraad hebt. Misschien blijft een deel van het ‘oude’ sieraad nog zichtbaar in het nieuwe, maar het kan natuurlijk ook totaal iets anders worden. Soms gebruiken we alleen het goud of zilver van het gedragen sieraad, maar edelstenen of diamanten geven wij ook geregeld een tweede leven.

Het is voor ons overigens geen probleem om foto’s van het maakproces van ‘oud’ naar nieuw sieraad te maken. Dat doen wij graag en geeft een goed beeld van het ontstaan van jouw sieraad en onze werkwijze.

Wij zijn heel dankbaar voor alle sieraden die we op deze manier al hebben mogen maken en vooral voor de mensen die we hier blij mee hebben mogen maken. Wie weet wordt 2019 wel het jaar waarin we ook jouw sieraden mogen vermaken tot een draagbare emotie of herinnering. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Team Marijke Mul – Sieraad Laten Maken

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht