Sprekende handen

||43||
arrow arrow

Handen zeggen heel veel over een persoon. Mijn vader heeft bijvoorbeeld heel grote, bleke stoere werkhanden met sproetjes. Het zijn handen die ik uit duizenden zou herkennen. 

Ze hebben mij vastgehouden toen ik zelf nog niet op eigen benen kon staan, uitgezwaaid op het moment dat ik dat wel kon en dagelijks helpen ze mij nog steeds waar nodig. Ik hou van zijn handen en vind ze prachtig, ondanks dat ze wat gehavend zijn. ⁠

Het idee dat ik zijn handen ooit niet meer kan vasthouden, vind ik verschrikkelijk. Maar dat die dag ooit gaat komen is onvermijdelijk. Op zo'n moment denk ik dat ik een dergelijk vingerafdruksieraad zou willen. Gewoon om de mooie momenten te blijven herinneren waarop mijn vader me op handen droeg.⁠

Technische details

Onder de vingerafdruk van deze bicolor zegelring is as verwerkt. Dat geeft extra emotionele waarde aan het sieraad. Zo zijn de mogelijkheden om as in een sieraad te verwerken eindeloos. Het kan bijvoorbeeld ook onder een kleine diamant of edelsteen worden verwerkt. 

Ook de mogelijkheid om een vingerafdruk op een sieraad te graveren kan enorm variëren. Het kan bijvoorbeeld zichtbaar aan de buitenkant van een ring, hanger of armband, maar ook onzichtbaar aan de binnenkant of achterkant. 

Wij maken dagelijks herinneringssieraden in allerlei vormen en maten. Het is heel dankbaar werk wanneer je bedenkt dat iemand op deze manier zijn of haar overleden dierbare spreekwoordelijk altijd dichtbij kan dragen. We zien dat mensen hieruit troost halen op momenten van rouw. Het herinnert aan de mooie momenten ooit samen.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht