Trouwtrends 2018/2019

||43||
arrow arrow

Toekomstige bruidsparen kloppen doorgaans bij ons aan om trouwringen uit te zoeken of te laten ontwerpen en maken. Bruiloftgasten weten ons te vinden voor sieraden die perfect bij hun feestelijke outfit passen. Jaarlijks merken wij zo de trouwtrends van dat jaar op. Hierbij een aantal tips en bevindingen op een rij.


Om tot de perfecte ring te komen gaan wij eerst met verloofden in gesprek om meer over het koppel te weten te komen. We zijn benieuwd naar hun verhaal, persoonlijkheden en emoties. Daarnaast vragen we uiteraard naar hun bruiloftsplannen. Daarbij vallen ons de laatste tijd een aantal trends op voor zomerbruiloften van 2018, zoals de themabruiloft in een bepaalde themakleur of een bijzondere stijl als bohemian, duurzaam of festival. Dit verwerken wij eventueel ook in het ontwerp van de trouwringen. Daarnaast vallen trends op het gebied van trouwsieraden en op het gebied van sieraden voor bruidsmeisjes en gasten/genodigden op. We hebben ze voor je onder elkaar gezet.

Voor het bruidspaar

1. Gravure vingerafdruk i.p.v. trouwdatum

Een van de opkomende trends de afgelopen jaren is de vingerafdruk-gravure in plaats van de trouwdatum in de trouwringen. Zowel trouwdatum als vingerafdruk kan natuurlijk ook, maar zien wij minder terug. Lees onze blog over de mogelijkheden voor trouwringen met vingerafdruk-gravure.

2. Stapelringen / aanschuifring

Het voordeel van een aanschuifring of stapelring als trouwring is dat je ermee kunt variëren. Dat voordeel zien ook veel bruidjes in spé. Vaak wordt er voorafgaand aan het aanzoek gekozen voor een verlovingsring met diamant of edelsteen (de verlovingsring is volgens de klassieke traditie iets uitbundiger dan de trouwring) met een neutralere ring als trouwring om ernaast te schuiven. Wanneer de trouwring of verlovingsring dan niet goed bij een bepaalde outfit past, kun je ze afwisselen. Daarnaast staat het ook gewoon heel leuk en trendy, dus maken wij graag trouwringen volgens deze trend.

3. Edelstenen in trouwringen

Een diamant is traditiegetrouw dé steen voor trouwringen. Ook vandaag de dag worden diamanten nog veelvuldig gekozen voor trouwringen, omdat de steen doorgaans van dusdanige kwaliteit is dat ze  jarenlang prachtig blijft. Wel zo fijn wanneer je jouw trouwring dagelijks draagt. Toch zien wij dat veel bruidsparen van deze traditie afwijken door een ander soort edelsteen in hun trouwring te laten zetten. Dat kan zijn vanwege esthetische overwegingen zoals de kleur of vanwege de achterliggende betekenis van zo'n steen. In het gesprek geven we hier advies over.

4. Meerdere kleuren (bi-color) trouwringen

Ben jij iemand die zowel geelgoud, roodgoud en witgoud of zilver draagt? Dat kan lastig te combineren zijn met een trouwring in één kleur. Veel bruidsparen kiezen daarom voor trouwringen in meerdere kleuren.. Wanneer je roodgouden oorbellen combineert met een trouwring van witgoud én roodgoud, combineert dat prachtig, maar oorbellen in witgoud zouden net zo goed erbij staan. Ideaal!

Klanten kunnen bij ons alle denkbare trouwringen laten ontwerpen en maken. Daarnaast bieden we ondersteuning bij de besluitvorming, mocht dat nodig zijn.

Voor gasten

1. Sieraden met edelstenen in pasteltinten

Eigenlijk kunnen alle kleuren deze zomer wel gedragen worden als we actuele modeblogs mogen geloven, maar wij merken dat genodigden voor bruiloften vaak zachte pasteltinten kiezen. Misschien vanwege de frisse en zoete uitstraling. Veel pasteltinten zag je overigens ook terugkomen bij de meest besproken bruiloft van dit jaar van Prins Harry en zijn Megan. Onderstaand collier en paar oorbellen zijn van ons sieradenmerk Marijke Mul. Ze vormen een prachtige combinatie met andere pasteltinten of juist een mooi contrast met donkere kleuren, zoals donkergroen. Ze misstaan overigens ook niet bij een mooie witte bruidsjurk. Bestel ze  hier in diverse kleuren.

2. Festival look sieraden

Zoals we in het intro al vermeldden, zijn themabruiloften zoals 'bohemian' en 'festival' helemaal van dit moment. De sieraden die genodigden bij ons zoeken rondom deze thema's zijn bijvoorbeeld meerdere colliers van verschillende lengtes of meerkleurige (bi-color) brede ringen. Ook vintage sieraden lenen zich hier uitstekend voor. Combineer deze met bloemen in het haar, een maxi-jurk en elegante sandalen en je bent helemaal klaar voor de bohemian/festival trouwerij.

3. Parels mogen (weer)

Parels hadden een tijd lang een imagoprobleem. Oma droeg ze ook en daarom wilde jongere generaties er dikwijls niet mee gezien worden. Toch begint daar langzaam een kentering in te komen. Parels zijn nu retro en worden daarom weer gedragen. Zeker tijdens een bruiloft geven ze een chic tintje aan een outfit. De oorbellen in het voorbeeld zijn op maat gemaakt en bestaan uit citrien met geelgoud en natuurlijke parels, het collier kan in onze webshop besteld worden en is ook prachtig voor bruidjes.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht