||43||
arrow arrow

Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving (ernstig) ziek is of is geweest, kan dat een enorme impact op jouw/jullie leven hebben. Het is een heftige periode waar jij en jouw dierbaren hopelijk goed doorheen komen of mee leren leven. Een persoonlijk sieraad dat speciaal voor jou en/of jouw dierbaren is ontworpen biedt troost, ondersteuning, dankbaarheid en benadrukt positiviteit. Daarnaast kan een sieraad, bijvoorbeeld bij reuma, vergroeiingen tegengaan. Wat de toekomst ook brengt, een persoonlijk sieraad is meer dan alleen mooi.

Soms komen mensen bij ons die na een lang ziekbed of een ingrijpende operatie weer beter zijn geworden. Soms dankzij een ander die ze met een sieraad willen bedanken (zoals bij onze niersieraden). Andere keren ontvangen wij mensen die momenteel hun ziekte het hoofd proberen te bieden. Of wij ontvangen mensen die weten dat ze niet lang meer zullen leven en die samen met hun dierbaren nog iets moois willen laten maken. Wat de situatie ook is, een sieraad kan bijdragen aan positieve gedachten. Wij ontwerpen en maken sieraad op basis van iemands verhaal, persoonlijkheid en emotie. Zo ontstaat een sieraad dat (soms letterlijk) op het lijf ontworpen is.

Ontwerpgesprek persoonlijk sieraad

Sieraad Laten Maken heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke sieraden maken. Om het perfect passende sieraad te ontwerpen voor de betreffende situatie, gaan wij eerst uitgebreid in gesprek. Weet je al precies wat je wilt of ben je nog zoekende? Onze goudsmeden begeleiden je richting jouw ultieme persoonlijke ontwerp, eventueel in samenwerking met professionele verzorgers (zoals bij reumaringen).

Symboliek in het sieraadontwerp

In het ontwerp dat wij samen met jouw maken tijdens een gesprek verwerken wij meestal veel symboliek, ongeacht de stijl van het sieraad. Bij het gebruik van edelstenen kijken we naar de werking en betekenis van een steen en in de vormen van het edelmetaal verwerken we vaak een boodschap.

Gebruik ‘oud’ goud

Het is mogelijk om eigen goud te gebruiken voor een nieuw sieraad. Wij vinden de term ‘oud goud’ eigenlijk een beetje tekort doen aan een gedragen sieraad dat niet meer gebruikt wordt. Meestal zijn dit sieraden die met veel liefde gedragen en/of gegeven zijn. Hierdoor zijn het sieraden met een verhaal. Heeft u bijvoorbeeld geelgouden sieraden van een erfenis liggen die u niet meer draagt? Dan kunnen wij dit vermaken of omsmelten en er een nieuw sieraad van maken. Ook diamanten en edelstenen kunnen we gebruiken in het ontwerp van een nieuw sieraad. Neem bij de eerste afspraak bij ons al uw oude sieraden mee, zodat onze goudsmeden kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Bij gedragen trouwringen is het bijvoorbeeld mogelijk om de gravure te behouden en de rest van het goud om te smelten.

Wat kost een persoonlijk maatwerksieraad?

De prijs van een sieraad op maat is afhankelijk van het ontwerp, materiaal en inbreng van eigen goud en/of edelstenen en diamanten. Tijdens het eerste ontwerpgesprek kunnen we meestal gelijk een prijsindicatie geven. Het gesprek is overigens gratis en vrijblijvend.

Ons hoofdatelier is gevestigd in Haarlem. Hier voeren wij meestal de ontwerpgesprekken, maar indien u niet in de buurt woont, kunnen wij ook een gesprek voeren via Skype of WhatApp Video.

Informeer naar verdere mogelijkheden via  info@sieraadlatenmaken.nl of bel (023) 3030660.

Bekijk alvast voorbeelden van onze mogelijkheden voor sieraden naar aanleiding van nier transplantatie.

Plan een afspraak om een sieraad te laten maken

Abonneer je op de nieuwsbrief

* indicates required