16.02.2017

Hanger van trouwringen | Verbonden in liefde

Geregeld krijgen wij de vraag een paar trouwringen te vermaken tot een nieuw sieraad. Iemand heeft een erfenis gekregen en daar zit een paar huwelijks ringen tussen. Het is vaak leuk om te zien of ze qua vorm hetzelfde zijn of niet. Wij komen geregeld een paar ringen tegen die niet meer dezelfde dikte hebben als bij aankoop. De herenring is veelal erg afgesleten als degene die de ring gedragen heeft veel met zijn handen heeft gewerkt. De damesring is dan vaak nog een stuk dikker. Dit kan heel leuk zijn om hier gebruik van te maken als we een nieuw sieraad gaan maken. Welk sieraad het gaat worden, is vaak bij binnenkomst in de winkel nog niet duidelijk. Dit komt vaak pas in een persoonlijk gesprek naar voren. Dan praten we over uiteenlopende dingen om een goed beeld te krijgen van wie de ringen geweest zijn en wie het nieuwe sieraad gaat dragen.

Persoonlijk gesprek voor het sieraad

Welke dingen worden besproken:

  1. De zichtbaarheid van de ringen na vermaken
  2. Het verhaal achter de ringen
  3. De mogelijkheid om aan te vullen met andere materialen
  4. Is dit het enige materiaal dat we voor dit sieraad gaan gebruiken
  5. Aanvulling met edelstenen of diamant bij het ontwerp
  6. Het behouden van de gravure in de ringen
  7. Wat voor soort sieraad past het beste bij je
  8. Draag je al andere sieraden en welke stijl hebben deze

Erg belangrijk in het hanger ontwerp

Het is van groot belang dat je dicht bij jezelf blijft voor het vermaken van een sieraad. Wat is praktisch qua draagbaarheid, maar vooral hoe zit het in je gevoel. Om hier achter te komen willen wij je graag een klein beetje leren kennen. In een ongedwongen gesprek wordt dan al snel duidelijk wat een mooi sieraad zou kunnen zijn. Het leukste is, dat dit voor iedereen anders is. Hierdoor kunnen we iets heel persoonlijks ontwerpen en komen we elke keer op een bijzonder sieraad uit. In dit geval is het een hanger geworden waarbij de gravure in de ringen behouden is gebleven. Als het nog niet zolang geleden is dat de dierbare is overleden, is het van belang dat de ringen niet te veel van de oude vorm verliezen. En dan is het des te leuker dat de gravure van de overledene er nog zo veel mogelijk in zichtbaar is.

Het resultaat | Hanger van de trouwringen

Een hanger wordt dichtbij het hart gedragen. Het overlijden van je echtgenoot is een heel verdrietige gebeurtenis die je op jouw eigen manier ervaart. Bij deze hanger voelde het heel duidelijk nodig om de ringen intact te houden en de gravure zichtbaar. De ringen tonen verbondenheid in liefde waarbij ze door elkaar heen gaan, maar met een opening, waardoor het ook een gevoel van spiraal heeft gekregen. De liefde heeft een andere dimensie gekregen, maar zal altijd blijven. Ik ben je trouw, ik hou van jou!

Contact opnemen voor een persoonlijk gesprek

Heb je zelf een paar ringen liggen of draag je ze naast elkaar aan de vinger? Neem gerust eens contact met ons op voor een (kosteloos) gesprek. Wij kunnen hierin alle mogelijkheden met je bespreken om voor jou ook te kijken naar een persoonlijk sieraad met een bijzonder ontwerp.