17.10.2022

Ring laten maken van eigen goud

Een sieraad laten (ver) maken is soms een hele stap.

1. Je hebt een sieraad die je niet draagt. Het goud kun je gebruiken.2. Je hebt een sieraad gezien, maar kunt het nergens vinden. Het goud in het laatje van het buro biedt uitkomst.3. Een verlovingsring laten maken van familiegoud voor je aanstaande. Ze moet het natuurlijk wel écht mooi vinden.4. Jullie hebben trouwringen en 1 van de ouders biedt jullie de ringen van opa en oma aan, alleen is het niet écht je smaak.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waarbij je gaat denken over het laten maken van een nieuwe ring gemaakt van eigen gedragen goud of dat van een familielid wara je dierbare herrinnering aan koestert. 

Als het goud uit geelgoud bestaat, kuhnje het zéker gebruiken. Het liefst ook oude trouwringen. Dan is het goud het meest schoon. Mocht je nog kettingwerk hebben, gaat de goudsmid kijken of het voldoet. Het kan nl zijn dat de ketting deels uit soldeer bestaat. dan is het minder geschikt om te verwerken. Door het soldeer in het sieraad kan het smeltpunt lager liggen, wat niet bevordelijk is als je het materiaal meerdere keren wilt smelten. Het kan hier broos van worden, wat wij niet ambiëren voor een kwaliteitssieraad.

Kwaliteitsstandaard voor een ring te laten maken

Sieraden gemaakt door Sieraad Laten Maken hebben een kwaliteitsstandaard waar onze goudsmeden erg alert op zijn. Wij zijn erop gebrand om op een juiste manier met de materialen om te gaan en een sieraad te vervaardigen waar iemand een generatie lang plezier van kan hebben. De zettingen, mochten er stenen in worden gezet, dienen dan wel ieder jaar even voor een controle langs te zijn gekomen. Ook zo houden we de kwaliteit hoog. Het kan namelijk zijn dat de zettingen verslijten door het dragen. Dat zal wellicht ook zichtbaar zijn als je naar het overgebleven restje sieraden in je kastje of lade kijkt. Hier zitten vast ringen bij waar de zetting van versleten is en er 1 of enkele edelstenen uit liggen.

Om een ring te laten maken van je eigen goud kunnen we kijken naar de sieraden die er zijn, maar als uitgangspunt kunnen we ook kijken naar wie het gaat dragen en met welk verhaal er een sieraad gemaakt gaat worden. Iedereen heeft zijn/haar eigen stijl, waardoor sieraden daarop moeten worden aangepast. Alleen dan ga je het je hele leven met veel plezier en herinnering dragen.

Verschillende stijlen:

1. Strak en supermodern
2. Strak met een sierlijke touche
3. Sierlijk
4. Glooiend
5. Lieflijk / Romantisch
6. Frivool
7. Stoer
8. Letters of cijfers
9. Vingerafdruk
10. As (zichtbaar of onzichtbaar)

En zo zijn er natuurlijk nog een 20-tal andere stijlen die je erin zou kunnen verwerken; Gotisch, Bohemian, Scadinavisch, Oriëntaals, Industireel, Landelijk, Minimalistisch en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar wij helpen u graag naar de meest passende stijl.

Na een gesprek van ongeveer 1,5 uur heeft u een mooi beeld verkregen over de ring die het meest bij u past. Er ligt een ontwerp én een offerte waardoor het makkelijk wordt om een beslissing te nemen over het gedragen goud. Mocht er nog twijfel zijn om het te gebruiken is dat op dit moment wel helemaal duidelijk geworden. Tijdens dit gesprek naar de voor u meest passende ring van eigen goud kunnen we er ook sieraden bij pakken uit de winkel om een goed beeld te geven hoe het er na de tekening en het productieproces uit zou komen te zien. Wij horen dikwijls: Het is nóg mooier dan ik al had gedacht. Zelf zeggen wij dat de sieraden "meer dan alleen mooi" zijn. Dit komt doordat er vaak een gedachte achter het ontwerp zit. 

Verwerking

Veelal komen er emoties naar boven tijdens het gesprek. Wij zijn ons hiervan bewust en zijn er voor u. Wij stellen u op uw gemak en bieden een luisterend oor. Door over momenten te praten met de sieraden erbij en als leidend voorwerp komen de emoties vaak naar boven. Wij zien dit als een stukje verwerking. Dit helpt om de keuze te maken de sieraden naar een nieuwe vorm voor een ring te brengen, waarbij de emotie ook een nieuwe vorm krijgt.

Durf je het met ons aan om het gesprek aan te gaan?