29.01.2023

Stil geboren baby

Sam en Eva hebben als jonge ouders iets meegemaakt dat je niemand toewenst.

"Dolblij en trots waren wij met het nieuws dat wij in verwachting waren. Zo'n klein teer mini mensje erbij op de wereld van ons samen. In de wolken over onze toekomst en wat het ons een blijdschap zou brengen. De eerste webshop die ik tegenkwam met babyspullen kon ik 5 minuten naar staren en in scrollen. Sokjes was de 1e aankoop die ik deed." aldus Eva.

Groot verlies

Helaas heeft het voor Sam en Eva niet zo mogen uitpakken. Een groot verlies hebben zij te dragen. Ze gaan allebij anders met dit verdriet om. Sam is vrachtwagen chauffeur en is veel weg. Als ze samen zijn is het lastig om elkaar te vinden in het verdriet. Sam praat niet veel en Eva voelt zich schuldig. Haar lichaam heeft haar in de steek gelaten. Een leeg gevoel blijft achter!

Rouwe periode

Het enige wat ze nog over hebben van hun kleine mini mensje zijn voetafdrukjes van de scan. Verder een leeg gevoel, veel verdriet en onbegrip. Zeker als je kindje voor de 24 weken wordt geboren is het voor de wet ook nog eens niet levensvatbaar. Hierdoor krijg je geen zwangerschapsverlof, dus geen tijd om deze rouwe periode door te komen. Heel verdrietig en frustrerend om naast het verlies dat ook alleen te moeten dragen.

Liefdevol

"Marijke Mul heeft de tijd genomen naar ons te luisteren. En zelfs nog geholpen elkaar iets meer te begrijpen in deze periode, heel waardevol!" zegt Sam. 

Een zilveren hanger met de voetjes van ons stil geboren kindje dichtbij je hart. Heel liefdevol voelend op de huid en dichtbij. Dit minimensje zal altijd hun eerste kindje zijn. Ze zijn ouders. ze hebben iets heel dierbaars en teers te delen en blijven achter met een leeg gevoel. Een tastbaar sieraad en een luisterend oor maken het verdriet draagbaar!