22.03.2023

Ring met diamant en saffier van gedragen sieraden

Ieder sieraad heeft zijn eigen verhaal en betekenis. Sommige sieraden hebben zelfs meerdere verhalen te vertellen, zoals de geelgouden ring met diamant en saffier die we onlangs hebben mogen maken. Dit bijzondere stuk was oorspronkelijk eigendom van grootmoeder en werd doorgegeven aan moeder, die het uiteindelijk aan Esther gaf. Het is niet alleen een prachtig sieraad, maar het heeft ook een speciale betekenis voor haar familie.

Mooie plaatsing diamant en saffier

De ring is gemaakt van 14 karaat geelgoud, heeft 2 banden met diamant en in het midden een band met een rij saffieren. De diamant heeft een briljante slijpvorm, waardoor het licht op een prachtige manier reflecteert. De saffieren hebben elk een mooi diepe blauwe kleur en zijn princes geslepen qua slijpvorm. De combinatie van de drie rijen stenen zorgt voor een elegante en klassieke uitstraling.

Verhaal achter het sieraad

Maar wat deze ring echt speciaal maakt, is het verhaal erachter. Esther's grootmoeder kreeg deze ring als cadeau van haar grootvader toen ze hun eerste kind kregen. Het was een symbool van hun liefde en toewijding aan elkaar en hun gezin. Grootmoeder droeg deze ring elke dag en het was een belangrijk onderdeel van haar dagelijkse outfit.

Toen de grootmoeder van Esther overleed, erfde haar moeder deze ring. Ze droeg het op haar beurt vaak, maar op een dag besloot ze dat het tijd was om het door te geven aan de volgende generatie. Esther was vereerd dat ze deze speciale ring aan haar gaf en ze draagt het nu met trots. Het is niet alleen een prachtig sieraad, maar het heeft ook een diepere betekenis en verbindt Esther met haar familiegeschiedenis.

Volgende generatie

Het feit dat deze ring al meerdere generaties heeft doorstaan, maakt het extra bijzonder. Het is een blijvend symbool van de liefde en toewijding die haar grootouders hadden voor elkaar en voor hun gezin. Het is ook een herinnering aan mijn eigen familiegeschiedenis en mijn plaats in die geschiedenis.

Maar wat gebeurt er nu met deze ring? Ik weet nog niet precies wat de toekomst in petto heeft, maar ik hoop dat ik het kan doorgeven aan de volgende generatie in mijn familie. Het zou geweldig zijn als deze ring nog vele jaren in onze familie blijft en nieuwe verhalen kan blijven vertellen.

Al met al is deze geelgouden ring met diamant en saffier niet alleen een prachtig sieraad, maar ook een blijvende herinnering aan de liefde en toewijding in mijn familie. Het is een verhaal dat ik met trots draag en graag met anderen deel.

Kan ik ook iets voor jou betekenen? Schroom niet om mij te contacten.