22.04.2021

Lang gedragen maar veel te mooi om weg te doen

Een prachtige  alliance-ring, daar werd Sandra mee verrast door haar man! Bij de geboorte van haar dochter, alweer jaren geleden, kreeg Sandra de prachtige ring cadeau. Hij had haar totaal verrast met dit bijzondere en exclusieve sieraad bezet met zuivere diamanten. Ze herinnert zich nog dat ze geëmotioneerd het suède doosje opende en dat hij liefdevol de ring om haar vinger schoof in de kinderkamer. De blijdschap met komst van het pasgeboren kindje werd weerspiegeld in de fijne facetten van de diamanten. Hoe bijzonder is dat!

Een eternity ring voor altijd 

Een alliance-ring is een band met een rij diamanten erop. Bij sommigen bedekken de diamanten slechts een deel van de band, terwijl bij anderen de diamanten de hele band volledig rondom bedekken. In het laatste geval noem je dit sieraad een eternity ring, vanwege de ononderbroken lijn van de tijdloze stenen.  De betekenis van ‘een eeuwige band’ maakt dat een dergelijke ring vaak om een vinger geschoven wordt bij een verloving of een huwelijk. Of, zoals bij Sandra, bij een geboorte.

Het mooie van een alliance-ring is dat hij zich perfect leent als 'aanschuifring', waarbij meerdere ringen naast elkaar gedragen kunnen worden. Je draagt dan bijvoorbeeld je verlovingsring samen met je trouwring. Of je combineert de ringen van al je kinderen.

Slijtage is onvermijdelijk 

Bij Sandra was er door de jaren heen slijtage aan de ring ontstaan. Daarom kwam ze bij Sieraad Laten Maken. Zoals vaak gebruikelijk is in dergelijke gevallen, besloten wij om de diamanten uit de band te halen en in een nieuwe band te zetten. Op de foto zie je zowel de oude als de nieuwe band. Soms vinden we een basismodel dat precies dezelfde uitstraling heeft als de bestaande ring. Maar omdat er vele vormen van zettingen zijn, is dat soms behoorlijk zoeken. In dit geval bestond er geen vergelijkbare band en hebben we de originele band nieuw nagemaakt om de oorspronkelijke diamanten in te zetten.

De alliance-ring is in ere hersteld en weer helemaal klaar om het tastbare symbool te zijn van de eeuwige band tussen moeder en kind.